Het Seminar: ‘Met nieuwe passie terug naar de basis’
RESTAURANT ZENDEREN SCHUDT - MÉT JAN KOEHORST - HAAR FRAAIE KUSSENS OP

Het Seminar: ‘Met nieuwe passie terug naar de basis’

In de zomer van 2018 opende Het Ideaal, daar waar het zelfvoorzienende centraal staat, restaurant Het Seminar in Zenderen. “Een perfecte plek om mijn ideeën over genieten en bewust en gezond te leven verder uit te rollen”, zei eigenaar Willem Bokhove toen. En bijna perfect werd het. Tot vlak voor deze zomer, toen organisatorische rimpelingen opdoemden en een pas op de plaats noodzakelijk maakten.

 

Nieuwe mensen met nieuwe passie

Inmiddels zijn de kussens opgeschud. De Bornenaren Richard en Jacqueline Ottenschot kwamen over van Hotel Landgoed Ehzerwold in Almen om de nieuwe lijnen uit te zetten en de dagelijkse leiding op zich te nemen. Een tweetal koks volgde hun pad, net als een enthousiaste restaurantmanager. En ook Jan Koehorst vond in het nieuwe Seminar een mooie basis om zijn aloude broodbakkwaliteiten nieuwe impulsen te geven. “Kortom, Het Seminar blijft oer en degelijk, maar wel met een nieuwe passie. Een passie die je terugvindt in heerlijke gerechten, ambachtelijke producten en een tastbare gastvrijheid”, aldus een gedreven Ottenschot.

 

Zo zal het fine-dining verleden plaats gaan maken voor een à la carte concept, waarbij de gasten de vrijheid hebben om te kiezen wat ze lekker vinden. Eenvoudige, verse en lekkere gerechten, samengesteld uit seizoensgebonden ingrediënten die rechtstreeks uit de eigen tuinen komen. Maar ook van de andere producten, die bijvoorbeeld zijn vervaardigd in de eigen koffiebranderij, zalmrokerij en bakkerij. “Want hoe anders we het ook willen gaan doen,” verklaart Ottenschot, “we blijven ons richten op de lokale, ambachtelijke producten, vanuit een zelfvoorzienende basis en een ongeremd streven naar duurzaamheid.”

 

Jan Koehorst: ‘Ik wil graag weer doen wat ik leuk vind’

Deze uitgangspunten waren ook ‘koren op de molen’ van bakker Jan Koehorst, die zijn sabbatical daarom met graagte inruilde voor een nieuwe uitdaging in Zenderen. “De formule spreekt me aan, ik wil graag weer doen wat ik leuk vind en dat kan ik hier.” Met de van hem bekende glinstering in zijn ogen verhaalt Koehorst over de broodproducten die hij inmiddels heeft gemaakt. “Hiervoor gebruik ik normale tarwe, waar ik zo’n 40 procent graan uit Twente aan toevoeg. Het resultaat is een heerlijk, stevig en karaktervol brood dat straks geserveerd wordt bij Het Seminar en ook te koop zal zijn bij De Karmeliet, ook van Het Ideaal.”

 

Samengevat: de beleving is terug in Zenderen. Een beleving waarin smaak en passie hand in hand gaan en waarin de ambachtelijke, groene en duurzame aanpak centraal staat. Op woensdag 27 september opent het restaurant opnieuw haar deuren met een feestelijk samenzijn voor genodigden en medewerkers. “Daarna hopen we iedereen weer het genot te mogen bieden van de eenvoudige, pure en heerlijke dingen in het leven. We zijn er klaar voor in Zenderen!”, besluiten Richard en Jacqueline. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
J. Bakker — 20 sep 2023
Een fraai, sympathiek en smaakvol concept. Veel succes toegewenst.
Rita Steffens — 19 sep 2023
We wensen jullie heel veel succes 👍🍽️🍀 met de opening van Het Seminar gr Rita en Herman Steffens

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024