Robin Hood (als 2.0) terug naar Hertme
NIEUW BELEVINGSTHEATER OP HEMELVAARTSDAG 2024 IN PREMIÈRE

Robin Hood (als 2.0) terug naar Hertme

Het is alweer bijna zeven jaar geleden dat het Openluchttheater in Hertme ‘volle zalen’ trok met de opvoering van het spektakelstuk Robin Hood. Een belevingstheater in optima forma, waarbij letterlijk en figuurlijk alles uit de kast werd gehaald om er een onvergetelijke gebeurtenis van te maken. Het komende jaar wordt het allemaal nog eens dunnetjes overgedaan. Maar dan wel anders! Met deels nieuwe acteurs, een sprongetje in de tijd én een geactualiseerd script, waarin de vrouwen de hoofdrol voor zich willen opeisen. Wát, of beter gezegd wíe blijft is Iban Gast, die opnieuw in de huid van Robin Hood zal kruipen.
 

Anouk Monninkhof, de nieuwe Lady Marian

Een en ander werd zondagmiddag tijdens een speciale kick-off in het Openluchttheater uit de doeken gedaan door Jos Brummelhuis, opnieuw de regisseur van dit alles. Daarbij aanwezig ook een groot deel van de 65-hoofdige cast, waaronder Anouk Monninkhof, de nieuwe Lady Marian en echtgenote van Robin Hood. In de zeven jaar die er liggen tussen de opvoering in 2017 en de première op Hemelvaartsdag 2024, hebben beiden inmiddels drie kinderen gekregen: Richard, Emma en Little Robin.
 

Maar ook uit andere zaken blijkt dat de tijd niet heeft stilgestaan. Zo maakt de onderdrukte rol van de vrouwen in het nieuwe verhaal plaats voor weerstand. Er ontstaan zelfs heuse mannen- en vrouwenkampen, die uiteraard tot tal van spannende en soms heftige fragmenten zullen leiden. “Maar uiteindelijk komt het toch allemaal weer goed”, verzekeren Marijke Beuvink en Geke Fox, de scriptschrijvers, alvast tijdens de presentatie.
 

‘Genieten is het sleutelwoord tot succes’

En met die laatste opmerking gaven ze direct een passend antwoord op de vragen die Herman Hullegie, de voorzitter van de Openluchttheater, in zijn inleidend woordje stelde. “Want”, zo vroeg hij zich af: “Hoe zou ’t toch gaan met Robin Hood en zijn Lady Marian? Zijn ze nog bij elkaar? En hebben ze, net als wij, ook last van de wereldse problemen?” Wat hij in elk geval wel zeker wist is dat de nieuwe productie ook nu weer veel enthousiasme teweegbrengt en gekenmerkt zal worden door het hoge spelniveau.
 

”Een dergelijk belevingstheater is enorm belangrijk voor Hertme. Het kost veel tijd en energie van heel veel vrijwilligers, maar het brengt ook heel veel. Geniet ervan!”, droeg hij de hongerige spelers op. “Want genieten is het sleutelwoord tot succes.” Even later kon de eerste daad bij het woord worden gevoegd, want Iban Gast en Anouk Monninkhof mochten samen een reusachtige slagroomtaart aansnijden om daarmee de kick-off van de nieuwe productie die als titel 'Robin Hood en de roerige reünie' draagt, een extra feestelijk tintje mee te geven. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Cor Hilbrink in de spotlights

Volgend jaar rond Pinksteren staan in het Openluchttheater Hertme vier voorstellingen gepland...
20-05-2024

Bornse kunstenaars exposeren gezamenlijk

De ene kunstenaar is wat meer bekend dan de ander. Wat ze gemeen hebben? Ze komen allemaal uit...
10-05-2024

Vermakelijk dauwtrapfeestje bij Robin Hood

Ongetwijfeld zullen de fraaie temperaturen en het vriendelijke zonnetje er donderdagmiddag aan...
09-05-2024

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024