Robin Hood (als 2.0) terug naar Hertme
NIEUW BELEVINGSTHEATER OP HEMELVAARTSDAG 2024 IN PREMIČRE

Robin Hood (als 2.0) terug naar Hertme

Het is alweer bijna zeven jaar geleden dat het Openluchttheater in Hertme ‘volle zalen’ trok met de opvoering van het spektakelstuk Robin Hood. Een belevingstheater in optima forma, waarbij letterlijk en figuurlijk alles uit de kast werd gehaald om er een onvergetelijke gebeurtenis van te maken. Het komende jaar wordt het allemaal nog eens dunnetjes overgedaan. Maar dan wel anders! Met deels nieuwe acteurs, een sprongetje in de tijd én een geactualiseerd script, waarin de vrouwen de hoofdrol voor zich willen opeisen. Wát, of beter gezegd wíe blijft is Iban Gast, die opnieuw in de huid van Robin Hood zal kruipen.
 

Anouk Monninkhof, de nieuwe Lady Marian

Een en ander werd zondagmiddag tijdens een speciale kick-off in het Openluchttheater uit de doeken gedaan door Jos Brummelhuis, opnieuw de regisseur van dit alles. Daarbij aanwezig ook een groot deel van de 65-hoofdige cast, waaronder Anouk Monninkhof, de nieuwe Lady Marian en echtgenote van Robin Hood. In de zeven jaar die er liggen tussen de opvoering in 2017 en de première op Hemelvaartsdag 2024, hebben beiden inmiddels drie kinderen gekregen: Richard, Emma en Little Robin.
 

Maar ook uit andere zaken blijkt dat de tijd niet heeft stilgestaan. Zo maakt de onderdrukte rol van de vrouwen in het nieuwe verhaal plaats voor weerstand. Er ontstaan zelfs heuse mannen- en vrouwenkampen, die uiteraard tot tal van spannende en soms heftige fragmenten zullen leiden. “Maar uiteindelijk komt het toch allemaal weer goed”, verzekeren Marijke Beuvink en Geke Fox, de scriptschrijvers, alvast tijdens de presentatie.
 

‘Genieten is het sleutelwoord tot succes’

En met die laatste opmerking gaven ze direct een passend antwoord op de vragen die Herman Hullegie, de voorzitter van de Openluchttheater, in zijn inleidend woordje stelde. “Want”, zo vroeg hij zich af: “Hoe zou ’t toch gaan met Robin Hood en zijn Lady Marian? Zijn ze nog bij elkaar? En hebben ze, net als wij, ook last van de wereldse problemen?” Wat hij in elk geval wel zeker wist is dat de nieuwe productie ook nu weer veel enthousiasme teweegbrengt en gekenmerkt zal worden door het hoge spelniveau.
 

”Een dergelijk belevingstheater is enorm belangrijk voor Hertme. Het kost veel tijd en energie van heel veel vrijwilligers, maar het brengt ook heel veel. Geniet ervan!”, droeg hij de hongerige spelers op. “Want genieten is het sleutelwoord tot succes.” Even later kon de eerste daad bij het woord worden gevoegd, want Iban Gast en Anouk Monninkhof mochten samen een reusachtige slagroomtaart aansnijden om daarmee de kick-off van de nieuwe productie die als titel 'Robin Hood en de roerige reünie' draagt, een extra feestelijk tintje mee te geven. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Voedselbankvrijwilligers gratis naar kerstconcert

Helaas is het voor veel gezinnen niet mogelijk om in deze dure tijden zelf inkopen te doen....
08-12-2023

De 'oale roop' klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
06-12-2023

Springende Sint landt op verkeerde plek

Het schoolplein staat vol met van spanning stuiterende kinderen en nieuwsgierige ouders deze...
05-12-2023

Blauwepiet trakteert op blauwe pepernoten

Het omvangrijke kunst- en cultuurevenement Borns Blauw maakt plaats voor Sint en Kerstman. Drie...
05-12-2023

Poëzie creatieve bezigheid voor iedereen

Terwijl menigeen zich in deze tijd laaft aan het rijmen zijn er liefhebbers die zich het hele...
01-12-2023

Sintvoorstelling Aveleijn proeft als cadeautje

Het is niet voor het eerst dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
28-11-2023