Prins Edwin en zijn Dennis: een gouden duo
24-11-2023
NIEUWE HOOGHEDEN TOET’NBLOAZERS LIJKEN VOOR ELKAAR GEMAAKT

Prins Edwin en zijn Dennis: een gouden duo

Vrijdagavond om klokslag elf minuten over negen was het zover. De Toet’nbloazers hebben hun nieuwe hoogheden. De 58ste om precies te zijn. Het zijn Edwin Kuipers en Dennis Rasch die zich in de kolkende residentie Platenkamp presenteerden als de nieuwe Prins en Adjudant. En als de voortekenen niet bedriegen hebben de carnavalisten daarmee een gouden duo binnengehaald. En dat wilden ze laten weten ook. Gestoken in veel goud en zwart en pratend over een ‘gouden carnavalsjaar’ schitterden ze - weliswaar nog even onwennig in hun nieuwe rol - als dé gangmakers tijdens de aftrap van het nieuwe zottenjaar.

 

Door en door

Edwin, 57 jaar, is getrouwd met zijn Esther en samen hebben ze drie kinderen. De Bornenaar is actief in de wereld van de glasvezelkabel, eerst bij Delta Fiber en sinds een aantal maanden bij het Belgische Fiberklaar. Hij is dan ook gedetacheerd in Gent, van waaruit hij verantwoordelijk is voor de engineering en ook het voortraject in goede banen leidt. Zijn vriend en Adjudant Dennis is 54. De goedlachse kapper is getrouwd met Brigitte met wie hij twee kinderen heeft. Sinds 1989 knipt hij al in Borne. Het koppel kent elkaar door en door. Wekelijks trekken ze er samen op de mountainbike op uit, ze skiën samen en gaan ook ander vermaak en plezier geenszins uit de weg.

 

Aan de vooravond van hun opkomst, als ze in kleine kring als de nieuwe hoogheden worden voorgesteld, verklaart Edwin hun verwantschap dan ook met de woorden: “Als Dennis A zegt en ik B, dan rolt er steevast C uit. We versterken elkaar, geven elkaar energie en lijken gewoon voor elkaar gemaakt.” Terloops verklappen ze het Eurovisie Songfestival als een guilty pleasure in hun hart mee te dragen. “Niets is er leuker dan dit liedjesspektakel”, zegt Dennis met een veelbetekenende glimlach. Niet verwonderlijk dus dat er elementen van dit festival in hun onderscheiding terug te vinden zijn, naast natuurlijk de schaar en de glasvezelkabel.

 

‘Als Jan belt… dan weet je het wel’

Het was vóór de zomerperiode dat Edwin een telefoontje kreeg van Jan Koehorst, die samen met Ilona Roesink en Ronny Kollen de aanzoekcommissie vormt. “Of ‘ie eens mocht langskomen. Nou, en als Jan belt… dan weet je het wel”, vertelt de kersverse Prins. “Hij heeft een aantal avonden op me ingepraat en alle tegenargumenten die ik maar kon bedenken, verdwenen zo van tafel.” Het allerlaatste gesputter (“Nou vooruit, maar dan moet Dennis mijn Adjudant worden”) werd niet veel later ook weggepoetst, want ook Dennis liet zich in dezelfde bewoordingen uit tegen Koehorst. En daarmee was het koppel gesmeed.

 

Inmiddels hebben ze samen een aantal maanden aan het idee kunnen wennen om vanaf nu De Toet’nbloazers in hun feesten te gaan aanvoeren. Dennis daarover: “In het allereerste begin dacht ik nog ‘dit is niks voor mij’, maar eigenlijk gaat het heel goed. Op zijn tijd te kunnen feesten is heel mooi. En bovendien: je moet alles een keer hebben gedaan in je leven, dus kom maar op!” Voor beiden geldt dat een actieve rol binnen de carnavalsvereniging helemaal nieuw is. “We zijn al jaren lid, maar daar houdt het dan ook mee op. Mijn vader was ooit al eens hoogheid in Denekamp en richtte daar ook de boerenkapel op. Dus carnaval: ja! Maar verder.... Vorig jaar hebben Dennis en ik meegelopen met de optocht. Dat was lachen. En nu dit. We gaan het meemaken”, aldus een hongerige Edwin.

 

Voorbeeldfunctie

Nu is de kop er in elk geval vanaf. De opkomst, die werd ingeluid met een mysterieus Eurovisiefilmpje waarop de nieuwe hoogheden nog onherkenbaar door Borne trokken en waaraan Edwin zelfs een forse buil op zijn voorhoofd overhield (zie hieronder), was glorieus. In hun proclamatie werden daarna de nodige beloften gedaan. Zoals te doen gebruikelijk. Beloften die ook een zekere maatschappelijke verantwoordelijkheid inhouden. “Want dát vinden we vanzelfsprekend”, besluit Dennis. “Feesten is leuk, maar we hebben daarnaast ook een voorbeeldfunctie. En dat willen we nadrukkelijk gaan uitdragen.” Op zondagmiddag 21 januari wordt Edwin als de nieuwe Stadsprins van Borne geïnstalleerd. (AJ/BM)

 

Het motto van de nieuwe hoogheden luidt:

‘Met kabel en schaar wordt het een gouden carnavalsjaar’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024