Jonge Toet’nbloazers hebben Lotte en Bart
25-11-2023
STRALENDE JONKVROUW EN INGEVLOGEN JONKHEER ZETTEN CARNAVAL ‘OP ZIEN KOP’

Jonge Toet’nbloazers hebben Lotte en Bart

Een klein uurtje later dan te doen gebruikelijk, want ja… het is de avond van FC Twente-PSV, werden Lotte de Boer en Bart van Wezel zaterdagavond gepresenteerd als de nieuwe Jonkvrouw en Jonkheer van De Toet’nbloazers. Het dertiende stel in successie dat het komende jaar leiding gaat geven aan het jongerencarnaval van de vereniging. En net als hun grote voorbeelden Prins Edwin en Adjudant Dennis die gisteravond hun identiteit mochten prijsgeven, keurig en waardig gestoken in het goud en zwart. Maar dat is dan ook vrijwel de enige overeenkomst. Nou ja, op het onbeschrijfelijke enthousiasme en de trots op hun nieuwe rol na dan.

 

Lotte: ‘Ik móet het doen!’

Neem Lotte, 21 jaar en Social Work studente aan het Saxion. Eigenlijk nog onbekend met het carnaval, laat staan bij De Toet’nbloazers. Maar ja, de lijntjes zijn kort en Maaike, de oud-Jonkvrouw en lid van de aanzoekcommissie, kende Lotte via NEO waar ook haar vriend Coen ten Tusscher een meer dan verdienstelijk balletje trapt. “Ik zag het direct”, vertelt Maaike daags voor de opkomst. “Zij is het en heeft de uitstraling om een meer dan representatieve Jonkvrouw te kunnen zijn.” Natuurlijk aarzelde Lotte wel even, maar haar overtuiging dat ze hiervan kan groeien, nog zelfverzekerder kan worden en veel nieuwe mensen zal leren kennen, gaven de doorslag. “Ik wist het vrijwel zeker, ik móet het doen”, klinkt het dan ook resoluut.

 

Niet snel daarna wordt ze versterkt in haar overtuiging als ze kennis maakt met Bart van Wezel, die even eerder al voor de rol van Jonkheer was benaderd. “Ik heb Bart leren kennen als een lieve en zorgzame jongen, die me ongetwijfeld zal meetrekken in het carnaval.” Vooralsnog moest Lotte het echter alleen opknappen want de Jonkheer in spe zit op dat moment nog in Maleisië, waar hij werkzaam is voor Siemens Energy. Eigenlijk zou hij pas tegen de kerst terugkeren, maar ja… In het diepste geheim pakte hij donderdagavond het vliegtuig om zich tijdig bij Lotte te kunnen aansluiten.

 

Bart: ‘Het spiet mie’

Bijna twee dagen lang dook hij daarna onder bij Victor de Haan van de jongerencommissie. Niemand die het wist. Zelfs zijn vader was er niet van op de hoogte. “Het spiet mie”, zegt ‘ie zaterdagavond dan ook. “Papa, waar sta je, ik ben weer thuis! En wat ben ik onmeunig trots de dertiende Jonkheer te kunnen zijn.” De 24-jarige kent het carnaval al jaren van binnenuit. Zijn vader was ooit al Adjudant en Bart zelf maakt al sinds 2017 deel uit van de jongerenraad.

 

Het enthousiasme bij beiden spat eraf. En dat is bij de vele jonge carnavalisten, die nog even van de eerste schrik moeten bekomen, al niet minder. De onmeunige trots van Bart houdt gelijke tred met de stralende blik van Lotte. Vooraf zei ze al zich het meest op de opkomst te verheugen en dat is zaterdagavond van haar gezicht af te lezen. Net zoals ze geniet van de verraste blikken van haar broer Job, die ook nergens van wist en thuis alleen maar klaagde zo druk te zijn met z’n nieuwe lidmaatschap van de jongerenraad. “Hij moest eens weten, dacht ik vaak”, aldus de kersverse Jonkvrouw eerder deze week.

 

Hoe dan ook, de jongeren van De Toet’nbloazers hebben hun nieuwe boegbeelden. En het zijn ook nú weer niet de minsten. Dat ze dit het komende carnavalsjaar op vele fronten gaan bewijzen, lijdt dan ook twijfel. (AJ/BM)

 

Hun motto:

Schitterend in goud en zwart voorop, zet wie carnaval op z’n kop!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024

Jula Vaandering beste voorlezer van Borne

Op alle basisscholen in Borne zijn de afgelopen tijd voorleeswedstrijden georganiseerd. En de...
07-02-2024

Swingende zaterdagavond in de Stephanuskerk

Het is alweer vijf jaar geleden dat het koor Inpajoko samen met andere (Bornse) muzikanten de...
03-02-2024

Poëzie en muziek uit de Belle Epoque

Het leek vrijdagavond even of de bezoekers van de grote Poëzieavond in het Kulturhus enkele...
03-02-2024