NEO gaat winterstop in met winst op DZC’68
11-12-2023
FRAAIE TREFFER VAN JOCHEM STAM: 0-1

NEO gaat winterstop in met winst op DZC’68

DZC’68 startte sterk in Doetinchem en zocht veelal de snelle en sterke spits Jesper Vonk. De NEO-defensie moest dan ook alle zeilen bijzetten om hem het scoren te beletten. Nadat NEO al na twee minuten Stef Rompelaar bijna zag scoren na goed storend werk van Jasper Scholten moest aan de andere kant Leco Zeevalkink een strak schot van Vink tot hoekschop verwerken. Cas Evers kreeg daarna de volgende kans voor DZC’68 op zijn naam, de lange aanvaller kopte echter ruim over.

 

Prachtige actie

Na een klein half uur een prachtige aanval van NEO, die eindigde met een soloactie van Jochem Stam door het hart van de Achterhoekse defensie. Doelman Thus was echter net iets eerder bij de bal. In de tegenaanval had DZC’68 op 1-0 moeten komen. Jesper Vonk dook alleen op voor Leco Zeevalkink, maar de jonge goalie pareerde de inzet op fraaie wijze.

 

Het laatste deel van de eerste helft was voor NEO. De later geblesseerd uitgevallen Ron Spoler testte met een verdekt schot Mike Thus, maar die bleef de situatie meester. Na 35 minuten ontving Jochem Stam na een dieptepass de bal met de rug naar de DZC-goal. Daardoor kon Stam niet zien dat Thus een meter of 20 voor zijn goal stond, anders was een lob een mooie optie geweest. Nu belandde de bal uiteindelijk bij aanvoerder Max Brunninkhuis, wiens schot van afstand op de deklat belandde.

 

Nadat een bijna-treffer van Stef Rompelaar zou zijn afgekeurd wegens buitenspel sloot NEO het eerste bedrijf af met gave combinatie tussen de ingevallen Bram Rikhof, Jasper Scholten en Stef Rompelaar. De aanval had een beter lot verdiend, maar de spits zag zijn inzet op het allerlaatste moment gekraakt worden.

 

Tweede helft

Na de hervatting kwam DZC’68 sterk uit de starblokken. Al na een minuut zwabberde een verdwaald schot richting de bovenhoek, maar Zeevalkink kon met één hand redden en een minuut later moest hij alweer Vonk van scoren afhouden. Nadat Rick ten Tusscher na een goede balverovering naast schoot werd DZC’68 rond minuut 55 twee keer gevaarlijk. Eerst raakte Vonk een voorzet van links maar half en vervolgens kopte Cas Evers naast nadat Leco Zeevalkink net iets te laat zijn post had verlaten.

 

Nadat de uitblinkende Wessel Bom nog bijna Stef Rompelaar had laten scoren, golfde het spel in het laatste half uur in een hoog tempo op en neer, maar de thuisclub kreeg in die fase bijna geen uitgespeelde kansen meer. Het duel werd ook een stuk fysieker, mede doordat arbiter Donners erg veel toeliet, iets dat hij overigens dat aan beide kanten deed. Halverwege de tweede helft viel de beslissende treffer. Een DZC-aanval werd onderbroken door een forse en doeltreffende tackle op het middenveld en ineens kwam Jochem Stam op de rechterflank in balbezit. Met een uitermate fraaie krul in de verre hoek wist de linkspoot doelman Thus vanaf een meter of 15 kansloos te laten, 0-1.

 

Rode kaart

DZC’68 probeerde het tij te keren, maar kon in de rommelige slotfase met veel overtredingen, blessuregevallen en kaarten geen potten meer te breken en Zeevalkink hoefde geen enkele redding van enige importantie meer te verrichten. Met de goed invallende Wout Bartelink en Twan Weghorst in de ploeg kon NEO de thuisclub in die fase ver van het eigen strafschopgebied houden. Dissonant was nog de rode kaart voor Kevin van den Brug, ver in blessuretijd. Donners meende dat de overtreding op het middenveld te buitensporig was en stuurde hem weg.

 

Na een terecht erg ruime blessuretijd trok NEO de voorsprong over de streep en dat was een mooie opsteker. Waar DZC’68 een aantal kansen niet benutte was NEO dit keer wel trefzeker in een wedstrijd waar een gelijkspel misschien ook niet had misstaan.

 

Op 13 januari om 12.00 uur pakt NEO de draad weer op met een oefenduel tegen ATC’65. Op zaterdag 20 januari om 14.00 uur wordt de competitie herstart met een uitwedstrijd tegen Achilles ‘12. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024