BZSV lijdt opnieuw nederlaag
11-12-2023
SPORTCLUB ENSCHEDE MET 5-3 TE STERK

BZSV lijdt opnieuw nederlaag

De uitwedstrijd tegen Sportclub Enschede was zaterdag op voorhand al belangrijk. Bij een zege zouden de Blauwwitters het gat met Sportclub namelijk vergroten naar zes punten. Daarmee zou het de positie in de middenmoot aanzienlijk verstevigen. Dat de belangen groot waren was echter niet terug te zien in hoe de Blauwwitters de wedstrijd aanvingen. BZSV begon veel te slap en na twintig minuten keek het al tegen een 2-0 achterstand aan. Tweemaal over werd Sportclub aanvaller Nick van Nierop diep gestuurd, middels een lange bal van achteruit. Waar Van Wierop wel scherp was gold dit niet voor de Bornse defensie. Beide malen werd de diepe bal verkeerd ingeschat. Zodoende kon Van Nierop twee keer scoren vanuit de één tegen één situatie met doelman Tom Markvoort.

 

Geen grip

BZSV kreeg de eerste helft geen grip op Sportclub dat na een halfuur zelfs op 3-0 kwam. Een prachtige dropkick van opnieuw van Nierop plofte in de lange hoek. De aanvaller completeerde hiermee zijn hattrick en leek de wedstrijd al vroeg te beslissen. BZSV stelde er bar weinig tegenover en moest vijf minuten voor de rust zelfs de 4-0 incasseren. Een vrije bal op randje zestien werd prachtig in de kruising geschoten door Leroy de Graaf.

 

BZSV leek een verloren wedstrijd te spelen, maar legde in de tweede helft een totaal ander spelbeeld aan de dag dan in de eerste helft. Na een scrimmage was het Leroy Winters die al na vijf minuten de 4-1 binnen werkte. BZSV was veel feller en zette Sportclub onder druk. Na een uur spelen tekende Emiel Konink voor de 4-2 door de bal knap raak te koppen. Bij Sportclub waren er veel protesten omdat er hands zou zijn gemaakt, maar de scheidsrechter wilde daar niets van weten.

 

Helemaal terug

BZSV ging er steeds meer in geloven. Een kwartier voor tijd kwamen de Bornenaren helemaal terug in de wedstrijd. Luc Scheper produceerde een houdbaar schot, maar de Enschedese doelman liet de bal onder zich doorglippen. Door de 4-3 was de spanning weer helemaal terug. BZSV leek vervolgens door te drukken. Het had al een paar mogelijkheden op de gelijkmaker gemist, maar deze hing wel degelijk in de lucht. Sportclub Enschede had echter het laatste woord. Na een uitbraak van de gastheren vloerde doelman Tom Markvoort zijn tegenstander. Daarop werd er terecht een strafschop toegewezen. Tobias Paize stuurde Markvoort de verkeerde hoek in en besliste de eindstand op 5-3.

 

Na de winterstop treedt BZSV de Blauwwitters op 20 januari aan tegen SVV, in Enschede. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024