Zeut schenkt 2.750 euro aan WensAmbulance
OPBRENGST VERKOOP CHOCOLADELETTERS

Zeut schenkt 2.750 euro aan WensAmbulance

Het is dinsdagmorgen een komen en gaan van vrijwilligers en wensambulances op de Hengelose locatie van WensAmbulance Oost-Nederland. “Voor ons dé wekelijkse ontmoetingsdag waarop we bij elkaar komen, plannen maken en elkaar gewoon ook even in de ogen kunnen kijken”, vertelt de Bornse Karin van Dam, bestuurslid van de stichting. Maar deze dinsdagmorgen staat toch vooral ook in het teken van een cheque-overhandiging. Zeut Chocola van Linda en Michael Baas heeft namelijk 2.750 euro bij elkaar gesprokkeld met de jaarlijkse verkoop van chocoladeletters, waarbij traditiegetrouw 1 euro van elke verkochte letter naar het goede doel gaat.
 

‘Het is ze van harte gegund’

Linda Baas laat in haar toelichting niets aan onduidelijkheid over. “De WensAmbulance Oost-Nederland is een fantastisch mooi doel. Prachtig om te horen en te zien hoe zij met heel veel vrijwilligers heel veel laatste wensen van (pre)terminale en ernstig zieke patiënten vervullen. Het is ze van harte gegund.”

 

Karin en Margreet Schutte, de algemeen manager, worden er bijna verlegen van. “We doen dit werk inmiddels met zo’n 140 vrijwilligers en hebben intussen vier ambulances tot onze beschikking”, aldus Margreet. “Jaarlijks vervullen we nu al zo’n 350 wensen voor mensen in Overijssel en een deel van Gelderland. Een geweldige ontwikkeling en hoe mooi is het dat we de patiënten nog een laatste beetje blijdschap kunnen geven?”, zegt ze.
 

‘Gewoon bellen. We staan er klaar voor’

Karin noemt enkele voorbeelden. “Zo krijgen we verzoeken van mensen die graag nog een keer naar een dierentuin of concert willen. Maar ook heel simpele dingen. Laatst vertelde een mevrouw dat ze nog graag een keer een kop koffie met haar vriendin wilde drinken. En dat regelen we dan, ook snel als het moet. De enige voorwaarde is dat liggend vervoer noodzakelijk is om de wens te kunnen vervullen.” In dat kader hamert Karin er nog maar eens op dat mensen niet te lang moeten wachten met het indienen van hun wens. “Vaak horen we achteraf: ‘Goh, als ik eerder had geweten dat jullie dit allemaal doen…’ Gewoon bellen dus. Wij staan er klaar voor. Zeven dagen per week!”
 

Hans Raanhuis, de vicevoorzitter van de stichting, zegt dat zijn organisatie eigenlijk nog veel groter wil worden. “We bestaan nu sinds 2007, zijn de tweede qua grootte in ons land en hopen op termijn naar zo’n 700 wensen per jaar te kunnen doorgroeien. De behoefte is er gewoon en als we voldoende middelen hebben om ze te vervullen, dan gaan we ervoor. Daarom ook zijn we zo blij met deze schenking van Zeut. We zijn immers volledig afhankelijk van donaties en giften.” Een schot in de roos dus van Linda en Michael Baas. “Maar ook heel veel dank aan alle andere mensen die op de een of andere manier bijdragen”, besluit Karin. “Want je wilt niet weten hoe blij we mensen soms kunnen maken.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 16 dec 2023
Super hoor dit initiatief van Zeut - kwaliteit chocola en erg lekker - en 'k ben blij dat ze de Wensambulance daarmee steunen.

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024