Willemien Holterman etst voor Mariakapel
OUD-BORNSE KUNSTENARES HELPT CROWDFUNDING TOT SUCCES TE MAKEN

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel in Oud Borne. “Een prachtig bedrag, maar we zijn nog maar halverwege”, vertelt Louis Oosterik van de werkgroep die zich tot en met 1 mei inzet om de gelden bij elkaar te sprokkelen die nodig zijn om een nieuwe opslag te creëren voor alle kaarsen, gereedschap en materialen. Om de werkgroep daarbij een stevig zetje in de rug te geven heeft de oud-Bornse kunstenares Willemien Holterman 30 etsen vervaardigd van de kapel die bij evenzovele donaties vanaf 250 euro aan de gevers ervan worden geschonken.

 

Waar gaat het om?

De nieuwe opslag moet de vervanger worden van De Schöp, een oude betonnen container die al enkele tientallen jaren geleden achter in het parkje is geplaatst. Verzakkingen, lekkages en beperkingen qua ruimte maken vervanging meer dan noodzakelijk. “En dat kost nu eenmaal geld”, aldus Oosterik. “Veel geld, want hoewel we straks de nieuwe berging zoveel mogelijk met vrijwilligers - en dus kosteloos - willen opbouwen, zijn we alsnog 20.000 euro kwijt aan materiaalkosten. Dat geld hebben we niet en dat hopen we nu met een crowdfundactie bij elkaar te brengen. Een actie waarin ook de provincie participeert via het project Samen voor Elkaar Overijssel en ook zij draagt een vorstelijk bedrag bij.”

 

Willemien Holterman: ‘Een geweldig stukje Borne’

Woensdagmiddag was Willemien Holterman, die alweer tien jaar in Deventer woont, in Borne om de eerste ets van de Mariakapel aan de werkgroep te overhandigen. De kunstenares had destijds haar atelier in de Oude Kerkstraat en is blij weer even op haar vertrouwde plek terug te zijn. “Ik blijf de Mariakapel een prachtige plek vinden met een geweldige historie. Toen ik hier nog woonde ging ik er met enige regelmaat naartoe. Het groen en de rust spreken me aan. Het is een geweldig stukje Borne om even tot bezinning te komen. Ik vond het dan ook een eer om mijn bijdrage aan deze actie te mogen leveren.”

 

Speciale doneerpagina

Naast de etsen van Willemien, die bedoeld zijn voor de donateurs van 250 euro, kan er ook in bedragen van 15 en 30 euro worden gedoneerd. Het eerstgenoemde bedrag honoreert de werkgroep met een speciaal voor deze actie vervaardigde Noveenkaars, voor 30 euro geldt de gids ‘Twentse Mariakapellen en landkruizen’ als tegenprestatie. Op een speciale doneerpagina van Samen voor elkaar Overijssel staat meer info over de actie. Via deze pagina en de in de tekst geplaatste qr-code kan ook worden gedoneerd.

 

Louis Oosterik ten slotte: “We hopen echt dat we met de start van de Mariamaand op 1 mei het benodigde bedrag bij elkaar hebben en doen een dringend beroep op iedereen die onze Mariakapel in Oud Borne een warm hart toedraagt zijn of haar steentje bij te dragen. De fraaie ets van Willemien kan daarbij helpen.” Overigens zal de werkgroep ook tijdens Borne op z’n Best, op zondag 21 april, zichtbaar zijn met haar crowdfundactie. Zo worden er dan kaarsen verkocht bij de Mariakapel en ook is zij met een kraam in het dorpscentrum vertegenwoordigd. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Cor Hilbrink in de spotlights

Volgend jaar rond Pinksteren staan in het Openluchttheater Hertme vier voorstellingen gepland...
20-05-2024

Bornse kunstenaars exposeren gezamenlijk

De ene kunstenaar is wat meer bekend dan de ander. Wat ze gemeen hebben? Ze komen allemaal uit...
10-05-2024

Vermakelijk dauwtrapfeestje bij Robin Hood

Ongetwijfeld zullen de fraaie temperaturen en het vriendelijke zonnetje er donderdagmiddag aan...
09-05-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024