Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca
CHEF-KOK RESTAURANT DORSET: ‘ONVERGETELIJK, WAT HÉB IK WEER VEEL GELEERD’

Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca

In januari won chef-kok Davy Roord van Restaurant Dorset op de Horecava vakbeurs in Amsterdam zijn felbegeerde ticket om deel te kunnen nemen aan het grote MasterChef 2024 event op het Spaanse eiland Mallorca. Begin deze week was het zover. Maandag, dinsdag en woensdag streed hij - samen met nog eens bijna twintig koks die uit vele Europese landen afkomstig waren - om de onvergetelijke roem. En het lukte! Met zijn signature-gerecht, bestaande uit Langoustine, aardappel, Spaanse peper en Nisperero de Japón, bleek hij na drie dagen zware strijd de beste van allemaal.

 

Sardientje voor 21 eurocent

Amper weer terug op Bornse bodem zit de ambitieuze chef-kok nog vol van wat hij er allemaal heeft beleefd. “Het was een onvergetelijke ervaring. Koken in Mallorca… hoe mooi kan het zijn?”, zo trapt hij af. “We kregen allemaal een beperkt budget en moesten zelf onze ingrediënten kopen. Ik ben de natuur ingegaan om dingen te plukken, kwam op een olijf- en wijngaard terecht en stapte bij lokale winkels naar binnen. Zo kwam ik op een gegeven moment weer met een sardientje voor 21 eurocent en twee aardbeitjes naar buiten.”

 

Het koken zelf gebeurde in de open lucht, op een berg en midden in de wilde natuur. “Een prachtige entourage, waar ik slechts één pannetje, een oven en barbecue tot mijn beschikking had.” (zie bovenste foto; Davy met witte cap).

 

Juryrapport

Terugkijkend is Davy vooral trots en dankbaar. Trots op zijn juryrapport, waarin hij werd geroemd voor zijn werkwijze, innovatie, techniek en hygiëne. En dankbaar voor wat hij er opnieuw heeft geleerd. “Het is geweldig om drie dagen lang met de beste koks op te mogen trekken en hun inzichten en werkwijze te ontdekken. Nu ik hier weer in de keuken bij Dorset ben, heb ik het eerste gerecht - waarin ingrediënten zijn verwerkt die ik de afgelopen dagen ook heb gebruikt - al op de menukaart gezet. Zo zie je maar hoe het doorwerkt.”

 

En ondertussen mijmert hij ook al over nieuwe uitdagingen. “De eerstvolgende competitie is tijdens de komende Horecava en dan staat er nog een hele mooie wedstrijd in Luxemburg op de rol”, besluit hij met een flonkering in zijn ogen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

UMAMI Taste komt naar Nijverdal!

ADVERTORIAL. Na het succes van onze vestigingen in Raalte en Borne, breiden we nu uit naar...
17-10-2024

Tijdelijke outlet store Leurink Mode

ADVERTORIAL. Leurink Mode opent de komende twee weekenden opnieuw een outlet store aan de...
14-10-2024

Stralende editie Lifestyle Event

In een zonovergoten Borne liepen de modellen zondag stralend over de blauwe catwalk in de...
29-09-2024

Nieuwe kaaskraam op de Stroom-Esch

Na maanden van onzekerheid heeft kaasboer Thimo Goeken eindelijk zijn eigen kaaskraam in Borne....
27-09-2024

De blauwe loper wordt weer uitgerold

Aanstaande zondag 29 september staat het centrum van Borne weer in het teken van mode. Tijdens...
25-09-2024

Feestweek bij Kringloop Borne

ADVERTORIAL. Kringloop Borne bestaat 40 jaar en dat wordt het hele jaar uitgebreid gevierd met...
08-09-2024