Borhave nipt onderuit bij VZV
22-01-2017
MET PRECIES DEZELFDE CIJFERS ALS BIJ THUISZEGE EERDER DIT SEIZOEN

Borhave nipt onderuit bij VZV

De handbaldames van Borhave leden zaterdagavond in 't Veld na een gelijkopgaande wedstrijd een nipte nederlaag tegen Maedilon VZV. Het werd 24-22 voor de thuisclub na een ruststand van 11-9. Dat was precies de uitslag die eerder dit seizoen in Borne op de borden kwam in het voordeel van Borhave. De ploeg van Rik Philips blijft door het resultaat in de eredivisie op acht punten staan, Maedilon VZV heeft er vijftien.

De omroeper van dienst repte over 'een bloedstollende wedsrijd' en daar kon assistent-coach Afton Groener van Borhave zich na afloop wel in vinden. "Het was zo'n duel dat alle kanten op kon en dat we net zo goed hadden kunnen winnen als verliezen", oordeelde ze. De start van Borhave was meer dan veelbelovend, want de gasten namen brutaal een ruime voorsprong (3-6). Eenmaal van de eerste schrik bekomen raakte VZV echter beter op dreef, terwijl Borhave het vooral in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf een beetje liet afweten.

Moeite met scoren
Afton Groener (rechts): "Toen hadden we te veel moeite met scoren. Na een 11-9 ruststand kwamen we heel fris weer uit de kleedkamer, maar we liepen toen meteen een paar tidjstraffen achter elkaar op. VZV liep in die fase vier doelpunten weg, maar we kwamen zelfs in ondertal nog weer op gelijke hoogte en hebbenzelfs nog een paar keer voor gestaan. Net aan het eind hadden we echter een paar keer pech en scoorden we net niet, terwijl de bal er aan de andere kant wel in vloog. Op zich hebben we een goede teamprestatie geleverd en er echt hard voor geknokt. Voor verdedigend stonden we heel goed tegen deze snelle ploeg, die een brede selectie heeft en technisch prima handbal speelt. Jammer dat we er geen resultaat aan hebben overgehouden."

Wat goed te maken
Dat moet komende zondag dan maar weer gebeuren, als Borhave om 13.00 uur in eigen hal het team van Venlo ontvangt. "Uit hebben we het tegen Venlo in de tweede helft helemaal laten lopen, dus we hebben ook absoluut nog wat goed te maken."

Door de nederlaag is de kans dat Borhave nog bij de beste zes teams eindigt in het debuutjaar in de eredivisie vrijwel tot nul gereduceerd. "Dat we de kampioensgroep zouden halen, hadden we voor de competitie ook niet verwacht. We moeten ons maar voorzichtig gaan voorbereiden op het spelen in de degredatiepoule", toont coach Rik Philips zich realistisch. "Wat me positief stemt is dat we langzamerhand constanter worden en dat de slechte periodes in een wedstrijd steeds korter worden."(WP)

Voor beker tegen E & O
Borhave speelt woensdag 8 februari in de achtste finales van de strijd om de nationale handbalbeker thuis tegen E & O. Het duel in de sporthal 't Wooldrik begint om 20.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024