Borhave naar de laatste acht
08-02-2017
NA PRIMA EERSTE HELFT WORDT HET TOCH NOG ONNODIG SPANNEND TEGEN E & O

Borhave naar de laatste acht

Borhave is een van de acht ploegen in de kwartfinales van de strijd om de nationale handbalbeker. Het team van coach Rik Philips schakelde dinsdag E & O uit met 25-19. Dat gebeurde na een superieure eerste helft, waarin de thuisclub gedecideerd een ruime voorsprong nam van liefst acht treffers: 14-6. Na de pauze leek het heilige vuur gedoofd bij Borhave. Dat liet de tegenstander de marge tot slechts twee doelpunten verkleinen, maar stelde alsnog op tijd orde op zaken.

“Noem het maar een dipje”, vond de opnieuw uitblinkende keeper Cynthia Snippert na afloop. “Het moet een stukje concentratie zijn geweest, waarom het na rust opeens zo veel minder ging. We kwamen volgens mij best scherp uit de kleedkamer en hadden elkaar gewaarschuwd dat in een bekerwedstrijd soms gekke dingen kunnen gebeuren. Toch overkwam het ons.”

Even helemaal de draad kwijt
“Toch heb ik geen moment gedacht dat E & O er nog overheen zou gaan”, vervolgt Cynthia Snippert. “Zeker als de eerste er weer voor ons weer ingaat, loopt het vanzelf wel weer. Alleen duurde dat dit keer wel wat lang. We waren echt even helemaal de draad kwijt.”

De goalie zelf zit dit seizoen uitstekend in haar vel en hield haar team ook dit keer op cruciale momenten knap op de been. “Ik mag wel zeggen dat het lekker gaat, ja. Onze keeperstrainer Pascal Vinke (foto rechts) heeft daar een belangrijk aandeel in. Eerder was ik nog wel eens onrustig en deed ik soms gekke dingen, nu sta ik relaxt in het doel. Ik ken hem al vanuit de jeugd, hij komt net als ik van Combinatie. Daar was hij ook al mijn keeperstrainer.”

Rik Philips was bepaald niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg aan het tweede bedrijf begon. “Dat leek nergens meer op, het leek toch alsof het voor rust allemaal te gemakkelijk was gegaan. Verdedigend deden we opeens niets meer en dan zie je dat het er ook aanvallend niet meer uit komt en we dan snel in de problemen komen. Normaal gesproken mag je een tegenstander nooit van zover nog laten terugkomen.”

Heel goede dingen
Het was ook in zeer schrille tegenstelling tot de prestatie voor de pauze, toen Borhave op een enkel slordigheidje na de opponent geconcentreerd in de hoek dreef. “Toen zag je dat we heel goede dingen kunnen doen als iedereen haar taak uitvoert”, loofde Philips zijn formatie. “Maar als je een paar procenten mist, door welke oorzaak dan ook, kunnen we ook heel slechte dingen laten zien en dan laten we de tegenstander er weer in geloven. Terwijl je in de rust nog afspreekt dat je dat niet mag laten gebeuren.”

Na 15-13 nam het zonder Moud Vlaskamp acterende Borhave de regie weer over en via 19-13, 19-16 en 22-16 hoefde de thuisclub niet echt meer te vrezen voor uitschakeling. Omdat Borhave vorig seizoen nog eerste divisionist was, heeft het een goede kans om ook in de kwartfinale (op 7, 8 of 9 maart) thuis te mogen spelen. “Zeker bij een doordeweekse wedstrijd zou dat erg welkom zijn”, vindt Rik Philips.

Zondag wacht echter nog eerst het thuisduel voor de competitie tegen Vlug en Lenig en moet het de kans om de kampioensgroep te halen, intact houden. Een wedstrijd met vooraf enkele vraagtekens, omdat de zussen Ilse (enkel) en Lisanne Legtenberg (rug) het einde van het bekerduel van woensdag niet ongeschonden haalden. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024