Bruisend carnaval barst los
DIJKHUIS OP Z'N KOP TIJDENS CARNAVALSAVOND

Bruisend carnaval barst los

De Dansmarietjes die hun benen hoog de lucht in gooiden, de Prinsen van de Melbuulkes en de Toet’nbloazers en ook de Prins en Adjudant van De Kolkleu uit Hertme plus veel leden van de Raden van Elf waren er. Ze hadden het voornemen een groot feest in Het Dijkhuis te maken voor de bewoners. Dat is gelukt.

 

Carnaval in Dijkhuis

De medewerkers hadden hun beste carnavalskostuums aangetrokken, de dames van de carnavalsverenigingen hadden hun mooiste jassen aan, de ordetekens waren opgespeld en de bewoners waren getooid met hoedjes, kielen en kleurrijke kransen. Het feest kon beginnen.

 

René Morshuis, spreekstalmeester, haalde eerst de carnavalsverenigingen voor het voetlicht. Prins Jan Willem van De Toet’nbloazers reikte de ordetekens uit aan de dames Marion, Marleen en Gerda van de organisatie carnavalsavond en later aan enkele bewoners van Het Dijkhuis. Ze waren er zichtbaar blij mee.

 

De avond werd geopend door de Dansmarietjes. Geoefende dames, zo te zien. De rokjes zwierden, de benen werden hoog opgegooid en de bewegingen liepen mooi synchroon. Een welverdiend applaus.

Mathilde en Willy gaven een versie van het lied `Twee reebruine ogen` die menigeen niet vergeten zal. De Dansmarietjes van De Kolkleu lieten ook hun danskunst zien. De jongste Dansmarietjes deden aandoenlijk hun best. Het was duidelijk zichtbaar dat veel geoefend is. Ze groeien er zo te zien nog wel in.

 

De Hemelbedpolka zag er als bed wat weinig comfortabel uit, maar de bedoeling was duidelijk. De zaal zong lekker mee. De Sokkies, Hans Mulders en René Morshuis, sloten het eerste deel af met een medley van Hollandse liedjes. De stemming zat er goed in.

 

Pauzenummers

In de pauze waren zowel de Prinsen, de Adjudanten als de vrijwilligers druk bezig om iedereen te voorzien van de broodnodige glaasjes advocaat met slagroom en andere dranken. De bewoners en andere aanwezigen hadden wel dorst gekregen van al dat zingen.

 

Na de pauze

De Dansmarietjes van De Toet’nbloazers hadden een leuke vrije dans ingestudeerd maar helaas liet de techniek hen in de steek. Alleen het intro van de dans bleek op de band te staan. Geeft niets op een avond als deze, het plezier is er niet minder om. De Dijkerzusjes gaven een paar minuten Oostenrijk over het voetlicht. Erg lichtvoetig waren ze niet, maar wel leuk. Ze vonden trouwens zelf dat ze net zo goed waren als de Dansmarietjes. Lars verzorgde een verrassingsoptreden dat ontaardde in een geweldige polonaise. En toen was het hek helemaal van de dam. De halve zaal liep mee, luidkeels meezingend.

 

De `Dames van het Dijkhuis`, Margot, Bettine en Engelien, lieten Adèle Bloemendaal in `Het schaep met de vijf pooten` herleven. Ook deze liedjes werden herkend. Gerda Welberg tenslotte was Dorus met zijn mottenjas, heel goed gedaan.

 

De Sokkies haalden tenslotte de hele zaal overhoop door een groot deel van de aanwezigen, ook de rolstoelzitters, in een polonaise met de voetjes van de vloer te krijgen. Wonderlijk wel dat een van de bewoners, ondanks alle drukte en gezang, toch zoetjes in slaap was gevallen en amper wakker bleek te krijgen.

 

De carnavalsverenigingen, de bewoners en de vrijwilligers kunnen terugkijken op een geslaagde aftrap van het carnaval 2017. Het geluid werd verzorgd door Gerrit Aanstoot.(AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina


    Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

    Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
    18-03-2024

    Het geheim van de kimono

    Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
    09-03-2024

    Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

    In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
    06-03-2024

    NEO verliest van Achilles’12

    Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
    19-02-2024

    Liefde voor het landschap

    De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
    16-02-2024

    Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

    De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
    08-02-2024