Miezerig, maar mooi
OPTOCHT BORNE KRIJGT (STER)ALLURE

Miezerig, maar mooi

De voorspellingen waren niet best. En toch was het droog. Althans… tot halverwege, toen een miezerige deken over Borne neerdaalde. Het kon de pret van de vele duizenden carnavalisten en bezoekers niet drukken. Feest vanaf de eerste minuut tot de laatste bocht. Met soms fraaie praalwagens, opzwepende loopgroepen en innemende kinderen. De Boerderij, Met carnavalsmuziek ben ik 82, Azelo Rocked and Rolled deur én Brandweer bij de kinderen gingen uiteindelijk met de eerste prijzen aan de haal.

 

Terras Bakker Bart

De optocht in Borne zit, na jarenlang een ietwat kwijnend bestaan te hebben geleden, de laatste jaren weer zichtbaar in de lift. Steeds meer deelnemers, waaronder opmerkelijk veel jongeren, wagens waar duidelijk veel aandacht aan is besteed en een organisatie die er alles aan doet de middag zoveel mogelijk op rolletjes te laten verlopen. Zo moest het terras bij Bakker Bart er op deze zaterdag aan geloven om de stoet met 85 deelnemende nummers een veilige doortocht te garanderen. Daar moesten dan ook nog eens 8 hesjesmensen en politie met mountainbikes aan worden toegevoegd om de vergunning uiteindelijk binnen te slepen.

 

De optochtcommissie leefde vanmiddag dan ook volgens een streng regime. Een deelnemerslijst om de juiste deelnemers bij de juiste volgnummers te kunnen plaatsen, werd niet verstrekt. “Geheim” was het simpele antwoord van Walter Kok, voorzitter van de commissie. Er viel geen speld tussen te krijgen. Zelfs de inzet van enkele oud-prinsen mocht niet baten. Onvermurwbaar.

 

Warmmakende borreltjes

Het mocht de pret allemaal niet drukken. Veel mensen langs de route, en niet zelden fraai uitgedost, genoten van alles wat voorbij trok. Op sommige plekken waren statafels geplaatst met warmmakende borreltjes en lekkere hapjes. Feest kortom, met louter blije mensen. In extase door de immense praalwagens en loopgroepen van de carnavalsvereniging uit Albergen, maar evenzo goed door de als kerstbomen verklede loopgroep van De Kolkleu uit Hertme.

 

Toen rond half vier de laatste wagen met daarop Stadsprins Jan Willem I en zijn Adjudant Maikel het Dorsetplein bereikte, werden de feestelijkheden heerlijk overdekt voortgezet in de verschillende cafés en in een bomvol Kulturhus, waar ook de uiteindelijke prijsuitreiking plaatsvond. Morgen, zondagmiddag om 13.30 uur, is het de beurt aan Zenderen. En ook daar zal het ongetwijfeld goed komen (AJ/BM)

 

De uitslagen

1e prijs wagens: De Boerderij - De Toet’nbloazers

1e prijs 1-5 lingen: Met Carnavalsmuziek ben ik 82 - Johan Diepenmaat

1e prijs loopgroepen: Azelo Rocked and Rolled Deur - OBS Azelo

1e prijs kindergroepen: Brandweer - de broertjes Renzo en Tristan

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Anti anti JK — 26 feb 2017
Anti JK stoer dat je je naam er niet bij zet. De eerste groep uit Albergen vond ik ook veruit de beste. Dat de wagen gekocht is kan ik van afstand niet bepalen. Elvis is mij ook bijgebleven maar de huidige winnaar dus niet. Jammer dat er zo respectloos met andermans mening wordt omgegaan maar dat schijnt normaal te zijn op social media waar je anoniem je mening kunt spuien.
Anti jk — 26 feb 2017
Hey mafklapper. Gekochte wagens boven zelfgemaakte wagens verkiezen? Zielig figuur. De toet'nbloazers hebben met hun budget er een dijk van een wagen neergezet. Ga bij je mammie huilen JK.
JK — 25 feb 2017
De persoon die dit geschreven heeft is zeker na de eerste praalwagen naar huis gegaan!!
Het hoogte punt van de optocht was de praalwagen uit Albergen die als eerste door de straten kwam.
De verenigingen uit Borne schitterden in afwezigheid van praalwagens!!!!


   

   

  Aftrap Borns Textiel Collectief

  Binnen de regio Twente is anderhalf jaar geleden het idee geboren om een langlopend Twents...
  09-07-2020

  Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV

  Het ziet er wat raar uit… Acht mannen, naast de voetbalvelden en tussen de gebouwen van...
  24-06-2020

  Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

  Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19...
  23-06-2020

  Wedeplanten in Hertme

  Rijksmuseum Twenthe heeft onlangs samen met Waterschap Vechtstromen langs de oever van de...
  20-06-2020

  Kulturhus start met vlogpodium

  Dat de coronacrisis ook tot mooie dingen kan leiden, bewijst het Kulturhus in Borne. Van het ene...
  06-06-2020

  Deur weer open bij Bussemakerhuis

  Enkele dagen na de bekendmaking van de versoepeling van de Covid-19 maatregelingen staat de deur...
  10-05-2020