Miezerig, maar mooi
OPTOCHT BORNE KRIJGT (STER)ALLURE

Miezerig, maar mooi

De voorspellingen waren niet best. En toch was het droog. Althans… tot halverwege, toen een miezerige deken over Borne neerdaalde. Het kon de pret van de vele duizenden carnavalisten en bezoekers niet drukken. Feest vanaf de eerste minuut tot de laatste bocht. Met soms fraaie praalwagens, opzwepende loopgroepen en innemende kinderen. De Boerderij, Met carnavalsmuziek ben ik 82, Azelo Rocked and Rolled deur én Brandweer bij de kinderen gingen uiteindelijk met de eerste prijzen aan de haal.

 

Terras Bakker Bart

De optocht in Borne zit, na jarenlang een ietwat kwijnend bestaan te hebben geleden, de laatste jaren weer zichtbaar in de lift. Steeds meer deelnemers, waaronder opmerkelijk veel jongeren, wagens waar duidelijk veel aandacht aan is besteed en een organisatie die er alles aan doet de middag zoveel mogelijk op rolletjes te laten verlopen. Zo moest het terras bij Bakker Bart er op deze zaterdag aan geloven om de stoet met 85 deelnemende nummers een veilige doortocht te garanderen. Daar moesten dan ook nog eens 8 hesjesmensen en politie met mountainbikes aan worden toegevoegd om de vergunning uiteindelijk binnen te slepen.

 

De optochtcommissie leefde vanmiddag dan ook volgens een streng regime. Een deelnemerslijst om de juiste deelnemers bij de juiste volgnummers te kunnen plaatsen, werd niet verstrekt. “Geheim” was het simpele antwoord van Walter Kok, voorzitter van de commissie. Er viel geen speld tussen te krijgen. Zelfs de inzet van enkele oud-prinsen mocht niet baten. Onvermurwbaar.

 

Warmmakende borreltjes

Het mocht de pret allemaal niet drukken. Veel mensen langs de route, en niet zelden fraai uitgedost, genoten van alles wat voorbij trok. Op sommige plekken waren statafels geplaatst met warmmakende borreltjes en lekkere hapjes. Feest kortom, met louter blije mensen. In extase door de immense praalwagens en loopgroepen van de carnavalsvereniging uit Albergen, maar evenzo goed door de als kerstbomen verklede loopgroep van De Kolkleu uit Hertme.

 

Toen rond half vier de laatste wagen met daarop Stadsprins Jan Willem I en zijn Adjudant Maikel het Dorsetplein bereikte, werden de feestelijkheden heerlijk overdekt voortgezet in de verschillende cafés en in een bomvol Kulturhus, waar ook de uiteindelijke prijsuitreiking plaatsvond. Morgen, zondagmiddag om 13.30 uur, is het de beurt aan Zenderen. En ook daar zal het ongetwijfeld goed komen (AJ/BM)

 

De uitslagen

1e prijs wagens: De Boerderij - De Toet’nbloazers

1e prijs 1-5 lingen: Met Carnavalsmuziek ben ik 82 - Johan Diepenmaat

1e prijs loopgroepen: Azelo Rocked and Rolled Deur - OBS Azelo

1e prijs kindergroepen: Brandweer - de broertjes Renzo en Tristan

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Anti anti JK — 26 feb 2017
Anti JK stoer dat je je naam er niet bij zet. De eerste groep uit Albergen vond ik ook veruit de beste. Dat de wagen gekocht is kan ik van afstand niet bepalen. Elvis is mij ook bijgebleven maar de huidige winnaar dus niet. Jammer dat er zo respectloos met andermans mening wordt omgegaan maar dat schijnt normaal te zijn op social media waar je anoniem je mening kunt spuien.
Anti jk — 26 feb 2017
Hey mafklapper. Gekochte wagens boven zelfgemaakte wagens verkiezen? Zielig figuur. De toet'nbloazers hebben met hun budget er een dijk van een wagen neergezet. Ga bij je mammie huilen JK.
JK — 25 feb 2017
De persoon die dit geschreven heeft is zeker na de eerste praalwagen naar huis gegaan!!

Het hoogte punt van de optocht was de praalwagen uit Albergen die als eerste door de straten kwam.

De verenigingen uit Borne schitterden in afwezigheid van praalwagens!!!!


   

   

  Honderd kamelen gaan op reis

  Aan de vooravond van de Kinderboekenweek 2019 doneren auteur Anka Jacobs, illustrator Ellen...
  20-09-2019

  Droom van Sabrina komt uit

  Het kan raar lopen: Sabrina, de 26-jarige cliënte van Aveleijn, heeft musicals als grote...
  16-09-2019

  Musical Rent in de startblokken

  Komende vrijdagavond staat de première van Rent, de rockmusical, op het programma van het...
  15-09-2019

  ‘Plekken van plezier’ gratis toegankelijk

  Tijdens de Open Monumentendag, komende zaterdag 14 september, staat de amusementswaarde van ons...
  10-09-2019

  Kulturhus verrast door bezuinigingen

  “Het kwam als een volslagen verrassing!”, zegt Frank Droste, directeur van het...
  09-09-2019

  Eerbetoon aan geliefd koorlid

  Op zondag 22 september geeft het koor Mix, samen met het Borns Ensemble en het koor Inpajoko een...
  07-09-2019