Borne bezorgt Losser rode kleur
21-03-2017
TITELKANDIDAAT HOUDT GEEN PUNTEN EN MAAR ACHT MAN OVER

Borne bezorgt Losser rode kleur

BVV Borne heeft op het eigen sportpark titelkandidaat een rode kleur bezorgd. De thuisclub won met 3-1, nadat Losser direct na rust nog op voorsprong was gekomen. Borne toonde echter veerkracht en stuurde Losser met een flinke kater huiswaarts. Dat kwam mede omdat de gasten drie man van het veld gestuurd zagen worden, allemaal na twee keer geel.

Borne startte prima en had al in de vijfde minuut op voorsprong kunnen komen, maar de keeper redde knap op een uitstekend genomen vrije trap van Sven Pieterson. Gaandeweg het eerste kwartier kwamen de bezoekers iets beter in het spel en vooral de hoge voorzetten zorgden, in combinatie met een verraderlijke wind, voor gevaar. De betere mogelijkheden waren toch voor de thuisploeg. In de zestiende minuut moest de Losserse doelman opnieuw reddend optreden na een snelle combinatie door het midden en negen minuten later kopte Mart Kosterink een prima genomen corner van Danny van Laar nipt over het doel.

Rekening gepresenteerd
Losser raakte geïrriteerd door de dadendrang van Borne, maakte meer overtredingen en begon zich af te reageren op de leidsman. Na dertig minuten spelen kreeg het de rekening gepresenteerd toen een speler met twee keer geel mocht vertrekken en het met tien man verder moest. Er veranderde niet veel aan het spelbeeld. Borne bleef op jacht naar de openingstreffer en zag KVV Losser vanuit de snelle omschakeling gevaarlijk worden.

In de 37ste minuut kwamen de gasten bijna op voorsprong toen over de linkerflank iemand doorbrak, naar binnen kwam en met links uithaalde maar het schot mistte kracht en kon door Borne’s doelman Post eenvoudig gekeerd worden. Borne en KVV Losser gingen met 0-0 rusten en Borne moest in het tweede deel van de wedstrijd de man-meersituatie slimmer benutten.

Hoe anders liep het direct na rust. In de 46ste kopte Smudde vanuit een corner prima de 0-1 tegen de touwen. Een goed genomen hoekschop werd door hem hard in de rechter bovenhoek gekopt. Een mooie goal maar hij stond wel erg vrij. Borne was van slag en van het goede spel voor rust was de eerste tien minuten niet veel meer over.

Verdiende gelijkmaker
Maar net toen iedereen dacht dat het een lastige middag zou worden, toonde Borne veerkracht. In de 63ste minuut volgde dan toch de verdiende gelijkmaker. De bal wordt hoog voor het doel gebracht waar Sander Toebes zijn kopduel won en de bal vervolgens op het hoofd van Martijn Hofman zag belanden. Hofman en de uitlopende Losserse doelman streden om de bal, maar de Borne spits was er iets eerder bij en zag het leer over de doellijn rollen: 1-1.

Een domper voor de gasten die ook hun doelman na dit duel geblesseerd het veld zagen verlaten. De thuisploeg ging op jacht naar meer en Losser werd teruggedrongen. Mocht het al eens doorbreken, dan stonden Hugo Hagen en Chiel Kosterink prima te verdedigen. In de zeventigste minuut kwam Borne voor het eerst deze middag op voorsprong te komen. De opnieuw uitstekend spelende Assink won zijn zoveelste duel op het middenveld, kwam naar binnen en zette met een steekbal de wegsprintende Sven Pieterson alleen voor de doelman. De invaller-doelman kon het eerste schot nog keren, maar was in tweede instantie kansloos op de kopbal van Pieterson die van dichtbij 2-1 maakte.

Losser kreeg nog een vrije trap op zestien meter van de goal, zag deze in de solide Borne muur uiteenspatten en besefte langzaam dat er duur puntverlies geleden ging worden. Wederom werd de frustratie op een verkeerde manier geuit en na een grove charge op Danny van Laar werd opnieuw een rode kaart gegeven en mochten de bezoekers met negen man verder.

Uitzicht op mooi slot
BVV Borne bleef rustig en geconcentreerd, zag de overwinning niet meer in gevaar komen. In de vijf minuten extra tijd kreeg Losser zelfs nog een derde rode kaart en scoorde Borne zelfs nogmaals. Nu zette Mart Kosterink uitstekend doorzet en schoot de 3-1. Borne steeg met dit resultaat van de vijfde naar de vierde plek op de ranglijst en heeft uitzicht op een mooi slot van de competitie.
 

Zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen HVV Hengelo op het programma. De wedstrijd op sportpark De Waarbeek begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Mirjam Pol wint Balkan rally

De zevenvoudige Dakar rally deelneemster liet zich tijdens de laatste etappe-dag van de Balkan...
21-09-2019

Sportieve strijd en vooral plezier

Woensdagmorgen trokken ruim 500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 naar de sportvelden...
18-09-2019

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019