Borne bezorgt Losser rode kleur
21-03-2017
TITELKANDIDAAT HOUDT GEEN PUNTEN EN MAAR ACHT MAN OVER

Borne bezorgt Losser rode kleur

BVV Borne heeft op het eigen sportpark titelkandidaat een rode kleur bezorgd. De thuisclub won met 3-1, nadat Losser direct na rust nog op voorsprong was gekomen. Borne toonde echter veerkracht en stuurde Losser met een flinke kater huiswaarts. Dat kwam mede omdat de gasten drie man van het veld gestuurd zagen worden, allemaal na twee keer geel.

Borne startte prima en had al in de vijfde minuut op voorsprong kunnen komen, maar de keeper redde knap op een uitstekend genomen vrije trap van Sven Pieterson. Gaandeweg het eerste kwartier kwamen de bezoekers iets beter in het spel en vooral de hoge voorzetten zorgden, in combinatie met een verraderlijke wind, voor gevaar. De betere mogelijkheden waren toch voor de thuisploeg. In de zestiende minuut moest de Losserse doelman opnieuw reddend optreden na een snelle combinatie door het midden en negen minuten later kopte Mart Kosterink een prima genomen corner van Danny van Laar nipt over het doel.

Rekening gepresenteerd
Losser raakte geïrriteerd door de dadendrang van Borne, maakte meer overtredingen en begon zich af te reageren op de leidsman. Na dertig minuten spelen kreeg het de rekening gepresenteerd toen een speler met twee keer geel mocht vertrekken en het met tien man verder moest. Er veranderde niet veel aan het spelbeeld. Borne bleef op jacht naar de openingstreffer en zag KVV Losser vanuit de snelle omschakeling gevaarlijk worden.

In de 37ste minuut kwamen de gasten bijna op voorsprong toen over de linkerflank iemand doorbrak, naar binnen kwam en met links uithaalde maar het schot mistte kracht en kon door Borne’s doelman Post eenvoudig gekeerd worden. Borne en KVV Losser gingen met 0-0 rusten en Borne moest in het tweede deel van de wedstrijd de man-meersituatie slimmer benutten.

Hoe anders liep het direct na rust. In de 46ste kopte Smudde vanuit een corner prima de 0-1 tegen de touwen. Een goed genomen hoekschop werd door hem hard in de rechter bovenhoek gekopt. Een mooie goal maar hij stond wel erg vrij. Borne was van slag en van het goede spel voor rust was de eerste tien minuten niet veel meer over.

Verdiende gelijkmaker
Maar net toen iedereen dacht dat het een lastige middag zou worden, toonde Borne veerkracht. In de 63ste minuut volgde dan toch de verdiende gelijkmaker. De bal wordt hoog voor het doel gebracht waar Sander Toebes zijn kopduel won en de bal vervolgens op het hoofd van Martijn Hofman zag belanden. Hofman en de uitlopende Losserse doelman streden om de bal, maar de Borne spits was er iets eerder bij en zag het leer over de doellijn rollen: 1-1.

Een domper voor de gasten die ook hun doelman na dit duel geblesseerd het veld zagen verlaten. De thuisploeg ging op jacht naar meer en Losser werd teruggedrongen. Mocht het al eens doorbreken, dan stonden Hugo Hagen en Chiel Kosterink prima te verdedigen. In de zeventigste minuut kwam Borne voor het eerst deze middag op voorsprong te komen. De opnieuw uitstekend spelende Assink won zijn zoveelste duel op het middenveld, kwam naar binnen en zette met een steekbal de wegsprintende Sven Pieterson alleen voor de doelman. De invaller-doelman kon het eerste schot nog keren, maar was in tweede instantie kansloos op de kopbal van Pieterson die van dichtbij 2-1 maakte.

Losser kreeg nog een vrije trap op zestien meter van de goal, zag deze in de solide Borne muur uiteenspatten en besefte langzaam dat er duur puntverlies geleden ging worden. Wederom werd de frustratie op een verkeerde manier geuit en na een grove charge op Danny van Laar werd opnieuw een rode kaart gegeven en mochten de bezoekers met negen man verder.

Uitzicht op mooi slot
BVV Borne bleef rustig en geconcentreerd, zag de overwinning niet meer in gevaar komen. In de vijf minuten extra tijd kreeg Losser zelfs nog een derde rode kaart en scoorde Borne zelfs nogmaals. Nu zette Mart Kosterink uitstekend doorzet en schoot de 3-1. Borne steeg met dit resultaat van de vijfde naar de vierde plek op de ranglijst en heeft uitzicht op een mooi slot van de competitie.
 

Zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen HVV Hengelo op het programma. De wedstrijd op sportpark De Waarbeek begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020