BZSV veerkrachtig in ‘kleurrijk’ duel
27-03-2017
JOEY SNIJDERS MATCHWINNAAR BIJ RENTREE NA VIJFTIEN WEKEN

BZSV veerkrachtig in ‘kleurrijk’ duel

BZSV De Blauwwitters toonde zaterdag veerkracht in een ‘kleurrijk’ thuisduel tegen Sportclub Rijssen. Het trok na een achterstand uiteindelijk met negen man de zege over de streep in een wedstrijd, waarin Joey Snijders (foto hieronder) na vijftien weken afwezigheid zijn rentree fraai opsierde met twee treffers: 2-1. Arbiter Ten Berge uit Holten zwaaide in deze ontmoeting, waarin hij vanaf de kant werd beoordeeld door een vertegenwoordiger van de KNVB, opzichtig met kaarten waaronder drie rode.
 

BZSV De Blauwwitters begon zoals eigenlijk het gehele seizoen met een gehavende opstelling. Wel stonden de maandenlange afwezige Ruben Versteegen en Joey Snijders weer voor het eerst in het veld. De laatste bleek zaterdag goud waard voor de thuisclub.
Scheidsrechter Ten Berge had er zichtbaar last van dat hij deze middag nauwgezet werd gevolgd. Hij drukte een fors stempel op de wedstrijd. De Holtenaar floot prachtige duels van onder anderen Jeffrey Hijma en Emiel Konink dikwijls af.
 

In de eerste minuten pakte het Rijssen het initiatief. Een lange bal vanaf de aftrap betekende bijna een vroege achterstand voor BZSV. Daarna pakten de Blauwwitters het eigen spel op en via Nick Nijkamp en de goed spelende Jordy Blijleven werd de aanval gezocht. Tot echte doelpogingen kwam dit niet, maar Blauwwitters dicteerde toch het spelbeeld.
 

Onfortuinlijk
In de tiende minuut leek alles anders te gaan lopen. Na een scrimmage in het zestienmetergebied van BZSV kreeg de onfortuinlijke Tim Hulleman de bal van dichtbij keihard tegen zijn arm geschoten. Dat zijn arm netjes langs zijn lichaam hing, maakte de scheidsrechter niet uit. Hulleman mocht met rood het veld verlaten en Sportclub Rijssen kreeg tevens een penalty. Gelukkig voor de gastheren stopte doelman Emiel van der Pol de strafschop overtuigend.

Hierna werd het lastig voor BZSV De Blauwwitters. Nick Nijkamp moest door een blessure het veld verlaten en met een man meer kreeg Sportclub Rijssen meer kansen. Na een voorzet schoot Maxim Verstraaten in de vijftiende minuut, al deed hij dat wel in buitenspelpositie, knap naar 0-1.

De Blauwwitters besefte dat het volle bak moest gaan om punten te pakken en ging keihard aan het werk. Dit resulteerde weer in een licht overwicht voor de Blauwwitters. Toen vervolgens een speler van Sportclub Rijssen kort voor de rust zeurde tegen de leidsman ging deze op zijn strepen staan en gaf hij na een gele kaart er nog een tweede bij. De speler van Rijssen vertrok verbijsterd met een rode kaart van het veld. De Blauwitters kon de meevaller echter wel gebruiken en ging met een goed gevoel de rust in.

 

Dat de ploeg van Vincent Morsink de intentie had om te winnen was duidelijk zichtbaar na de rust. De Blauwwitters zocht de aanval en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Uiteindelijk werd er geprofiteerd van een counter kort na rust. Na een afgeslagen voorzet van Sportclub Rijssen kreeg Niek Kamphuis, na het wegvallen van Nick Nijkamp erg belangrijk op het Bornse middenveld, de bal op zijn eigen helft aan zijn voet. Hij bedacht zich geen moment en gaf een prachtige lange pass op de diepgaande Joey Snijders. Met een verdediger hangend aan zijn shirtje schoot Snijders vervolgens kalmpjes de 1-1 binnen.


Goudhaantje
Hierna was Sportclub Rijssen van slag en verdedigde het vooral nog. Sander Geerdink, Ruben Versteegen en Ruben de Groot dicteerden het spel van achter uit. Toen de bal aan de zijkant bij Dine Traore kwam, gaf hij een prachtige voorzet in de zestien meter van de gasten. Goudhaantje Joey Snijders kopte prachtig in en de voorsprong voor BZSV was een feit: 2-1.
 

BZSV De Blauwwitters ging wat verdedigender spelen, maar werd steeds gevaarlijk via de counter. Zo werden dikwijls de snelle Jordy Bont en Thijs Oude Groeniger bediend door Ruben Versteegen.

De laatste moest uiteindelijk ook nog het veld verlaten met rood. Een fair duel werd door de scheidsrechter beoordeeld als een grove overtreding. Uiteindelijk trok De Blauwwitters, vooral door keihard werken, de overwinning echter zonder al te veel moeilijkheden over de streep.

 

Zaterdag wacht voor BZSV De Blauwwitters de uitwedstrijd tegen Grolse Boys. Het moet het dan stellen zonder Tim Hulleman, Ruben Versteegen, Nick Nijkamp, Hein Letteboer en Sander Geerdink.

Hoe de opstelling er dan uit zal zien is de grote vraag. Maar als de ploeg in staat is met dezelfde inzet te spelen als zaterdag, hoeft BZSV niet met angst af te reizen naar Groenlo.

Foto's © Jacob de Beer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan — 27 mrt 2017
Grappig dat BZSV alleen verslagen aanlevert als ze winnen... :)
frits te nijenhuis — 27 mrt 2017
Ik was zelf aanwezig bij deze wedstrijd en vond scheidsrechter ten Berge met kop en schouders de beste man van het veld. Het was aan zijn leiding te danken dat het duel niet volledig ontspoorde. Als je de scheldwoorden die de speler van Sc Rijssen afdoet als zeuren is er iets behoorlijk mis met de normen en respect. Verder zat ik op de tribune en vlak voor mij werd een overtreding begaan door Ruben Versteegen die echt heel donkerrood was, als je dit afdoet met een fair duel is elk gevoel voor realiteit ver zoek.
Als je de scheldwoorden die gebruikt werden door de speler van

NEO ten onder tegen sterk WHC

In een uiterst sfeervolle ambiance, met veel publiek en vuurwerk van de fanatieke Blue Side uit...
06-05-2024

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024