Borne verdiend langs Sp. Vroomshoop
03-04-2017
PLOEG MAAKT VERSCHIL MET GEWELDIGE TWEEDE HELFT

Borne verdiend langs Sp. Vroomshoop

BVV Borne heeft de lastige uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop verdiend gewonnen. Na een leuke eerste helft waarin niet gescoord werd, schakelden de Bornenaren na rust een tandje bij en werd het uiteindelijk een terechte en ruime zege: 0-3.

Onder prima weersomstandigheden, maar op een matig veld bonden Sportlust Vroomshoop en BVV Borne de strijd met elkaar aan. De ploeg van trainer Roy Bouck doet het verrassend goed in deze klasse en begon ook nu prima aan de wedstrijd. De gastheren hanteerden de lange bal, probeerden snel aan te sluiten en dwongen Borne terug op eigen helft. De snelle buitenspelers kwamen er een paar maal goed langs, maar de voorzetten waren niet zuiver genoeg om echt gevaar op te leveren voor het doel van Borne.

Onder de druk uit
Na vijftien minuten toonden de Bornenaren aan dat ze stappen hebben gemaakt dit seizoen. Ze voetbalden zich onder de druk uit en combineerden via de flanken. Wesley Assink op rechts en Mart Kosterink op links hielden het veld zo breed mogelijk waardoor de ruimtes door de thuisploeg niet te belopen vielen. Borne nam de regie over en kwam ook tot kansen. In de 28ste minuut was Sander Toebes dichtbij een treffer, maar de doelman redde knap. Niet veel later een snelle aanval over rechts. Assink haalde de achterlijn en legde de bal terug op de inlopende Sven Pieterson, maar diens schot werd door de doelman met de voeten gekeerd. Borne was iets sterker in de eerste helft, voetbalde beter, zag de thuisploeg counteren en moest alert blijven op snelle uitbraken. De rust ging in met 0-0.
 

Droomstart
Na rust een droomstart voor de Bornenaren. In de 50ste minuut kopte Martijn Hofman (middelste foto) de 1-0 tegen de touwen. Een verre inworp van Wesley Assink belandde bij de eerste paal waar Hofman zich prima had vrijgemaakt van zijn directe verdediger. Een heerlijk begin en een verdiende voorsprong. Maar het werd nog mooier voor de geelzwarten. Vijf minuten later liet Robin Boomkamp, eveneens met het hoofd, de 2-0 noteren.

Borne hield ook hierna het veld breed en dat gaf de flankspelers voldoende tijd om een voorzet op maat af te leveren. De thuisploeg moest iets forceren en ging achterin één op één spelen. Borne bleef kansen krijgen om de derde treffer te noteren, waarmee het duel definitief beslist zou zijn. Met meer rust en overleg was dat ook zeker mogelijk geweest, want er lag opeens wel heel veel ruimte. Borne speelde het eerste kwartier na rust geweldig, liet zich niet afleiden door de snel verkregen voorsprong en speelde zeer volwassen.

Debutant van zestien jaar
Even liet het de teugels wat vieren, wat ook een treffer opleverde voor de thuisploeg, maar de leidsman keurde die terecht af wegens hands. Dit schudde Borne wakker en was het sein om wederom op te schakelen. In de 88ste was nogmaals raak. Martijn Hofman noteerde zijn tweede doelpunt en daarmee de 3-0 voor Borne. Het duel was gespeeld en de gasten hadden een puike prestatie geleverd. Trainer Edwin Louwes van BVV Borne wisselde in de slotfase drie keer en liet onder meer de 16-jarige Lars van Duursen nog zijn debuut maken.


Zondag neemt BVV Borne het thuis op tegen SV De Lutte. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Bekerverlies voor NEO

NEO heeft in het bekerduel tegen Quick’20 de ongeslagen status kunnen handhaven. Het werd...
16-11-2019

Trainer Rob Bakker weg bij BVV Borne

Woensdagavond laat werd bekend dat het bestuur van BVV Borne en trainer Rob Bakker in goed...
14-11-2019

Lions zoeken curlingteams en goede doelen

Het begint inmiddels traditie te worden: de Borne Curling Open tijdens de winterse ijsbaanweken...
13-11-2019

ZV kan voorsprong niet vasthouden

De eerste helft in Tilligte bracht helaas weinig spektakel voor beide ploegen, alhoewel ZV...
11-11-2019

Fors verlies BVV Borne

BVV Borne is zondag in Reutum op een ouderwets pak rammel getrakteerd. Na een goede start en een...
11-11-2019

Vierde winst voor dames Apollo 8

De dames van Apollo 8 boekten zaterdag de vierde overwinning in de eredivisie. Nieuwkomer...
11-11-2019