Borne verdiend langs Sp. Vroomshoop
03-04-2017
PLOEG MAAKT VERSCHIL MET GEWELDIGE TWEEDE HELFT

Borne verdiend langs Sp. Vroomshoop

BVV Borne heeft de lastige uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop verdiend gewonnen. Na een leuke eerste helft waarin niet gescoord werd, schakelden de Bornenaren na rust een tandje bij en werd het uiteindelijk een terechte en ruime zege: 0-3.

Onder prima weersomstandigheden, maar op een matig veld bonden Sportlust Vroomshoop en BVV Borne de strijd met elkaar aan. De ploeg van trainer Roy Bouck doet het verrassend goed in deze klasse en begon ook nu prima aan de wedstrijd. De gastheren hanteerden de lange bal, probeerden snel aan te sluiten en dwongen Borne terug op eigen helft. De snelle buitenspelers kwamen er een paar maal goed langs, maar de voorzetten waren niet zuiver genoeg om echt gevaar op te leveren voor het doel van Borne.

Onder de druk uit
Na vijftien minuten toonden de Bornenaren aan dat ze stappen hebben gemaakt dit seizoen. Ze voetbalden zich onder de druk uit en combineerden via de flanken. Wesley Assink op rechts en Mart Kosterink op links hielden het veld zo breed mogelijk waardoor de ruimtes door de thuisploeg niet te belopen vielen. Borne nam de regie over en kwam ook tot kansen. In de 28ste minuut was Sander Toebes dichtbij een treffer, maar de doelman redde knap. Niet veel later een snelle aanval over rechts. Assink haalde de achterlijn en legde de bal terug op de inlopende Sven Pieterson, maar diens schot werd door de doelman met de voeten gekeerd. Borne was iets sterker in de eerste helft, voetbalde beter, zag de thuisploeg counteren en moest alert blijven op snelle uitbraken. De rust ging in met 0-0.
 

Droomstart
Na rust een droomstart voor de Bornenaren. In de 50ste minuut kopte Martijn Hofman (middelste foto) de 1-0 tegen de touwen. Een verre inworp van Wesley Assink belandde bij de eerste paal waar Hofman zich prima had vrijgemaakt van zijn directe verdediger. Een heerlijk begin en een verdiende voorsprong. Maar het werd nog mooier voor de geelzwarten. Vijf minuten later liet Robin Boomkamp, eveneens met het hoofd, de 2-0 noteren.

Borne hield ook hierna het veld breed en dat gaf de flankspelers voldoende tijd om een voorzet op maat af te leveren. De thuisploeg moest iets forceren en ging achterin één op één spelen. Borne bleef kansen krijgen om de derde treffer te noteren, waarmee het duel definitief beslist zou zijn. Met meer rust en overleg was dat ook zeker mogelijk geweest, want er lag opeens wel heel veel ruimte. Borne speelde het eerste kwartier na rust geweldig, liet zich niet afleiden door de snel verkregen voorsprong en speelde zeer volwassen.

Debutant van zestien jaar
Even liet het de teugels wat vieren, wat ook een treffer opleverde voor de thuisploeg, maar de leidsman keurde die terecht af wegens hands. Dit schudde Borne wakker en was het sein om wederom op te schakelen. In de 88ste was nogmaals raak. Martijn Hofman noteerde zijn tweede doelpunt en daarmee de 3-0 voor Borne. Het duel was gespeeld en de gasten hadden een puike prestatie geleverd. Trainer Edwin Louwes van BVV Borne wisselde in de slotfase drie keer en liet onder meer de 16-jarige Lars van Duursen nog zijn debuut maken.


Zondag neemt BVV Borne het thuis op tegen SV De Lutte. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024