BVV Borne: Periodetitel binnen handbereik
08-05-2017
NA ZEGE OP UD NOG PUNT NODIG VOOR DEELNAME NACOMPETITIE

BVV Borne: Periodetitel binnen handbereik

Door een verdiende 2-0 zege op UD Weerselo heeft BVV Borne de derde periodetitel in de vierde klasse A binnen handbereik. Na een 1-0 ruststand scoorden de Bornenaren na rust nog een keer en daarna kwam de zege niet meer in gevaar. Borne heeft nog een punt nodig om de nacompetitie te bereiken, waarin promotie naar de derde klasse te verdienen valt.

Op voorhand was het een interessant duel op sportpark ’t Wooldrik. UD Weerselo had de punten nodig in de strijd tegen degradatie en de thuisploeg kon ze goed gebruiken om de nacompetitie te bereiken. Borne begon goed aan de wedstrijd en zag Jorrit Jongman direct met fraaie passes strooien en de Bornse voorwaartsen aan het werk zetten. De eerste echte grote kans was echter voor de gasten uit Weerselo. Met een diepe bal werd Plegt alleen op doelman Sander Post af gestuurd. Gelukkig voor Borne ging zijn schot voorlangs, maar de thuisclub was gewaarschuwd. UD werd feller en begon cruciale duels op het middenveld te winnen, waardoor Borne niet tot kansen kwam.

Voetballend verschil maken
Borne beschikt echter over meer kwaliteit dan de tegenstander van zondag en moest voetballend toch het verschil kunnen maken. In de dertigste minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong, toen Martijn Hofman prima doorzette en de bal breed legde op de mee opgekomen Sven Pieterson. Die kon het leer eenvoudig in het lege doel schieten: 1-0.

Het was voelbaar dat er nog voor rust meer in zat voor de geelzwarten. In de 38ste minuut werd de voorsprong bijna verdubbeld toen Mart Kosterink van 25 meter snoeihard uithaalde, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Drie minuten zorgde Kosterink opnieuw voor gevaar, maar zijn schot van dichtbij miste richting.

Na rust begon Borne direct fel aan de wedstrijd en ging op jacht naar een tweede treffer. Toch moesten de Bornenaren oppassen voor de snelle Weerselose uitbraken en vooral Plegt kwam een aantal keren gevaarlijk door. In de 62ste minuut kwam de thuisploeg goed weg, toen een vrije trap ternauwernood door doelman Post gekeerd kon worden. Borne moest de draad weer oppakken, want het liep in deze fase van de wedstrijd teveel achter de tegenstander aan en leed te snel balverlies. Maar Borne laat al een tijd lang zien dat het een wedstrijd kan keren door het baltempo te verhogen en het veld breed te houden. Ook deze keer pakte dat goed uit.

Bal sneller rond
De ploeg van Edwin Louwes nam de regie over en het aanwezige publiek zag in de solide achterhoede Hugo Hagen en Robin Boomkamp de counters onschadelijk maken. De bal ging sneller rond en in de 85ste minuut viel de bevrijdende 2-0. Assink kon aan de zijlijn slechts onreglementair worden gestopt worden en dat leverde een vrije trap op. Danny van Laar ging achter de bal staan en bracht de bal binnen het vijf metergebied waar Kosterink klaar stond om de bal onhoudbaar in de rechter bovenhoek te koppen.

Met deze treffer was het verzet van de gasten definitief gebroken en kon de ploeg van trainer Louwes het duel eenvoudig uitspelen. Door de gunstige resultaten op de andere velden staat BVV Borne nu vast op de derde plaats en kan het zondag in Oldenzaal tegen Berghuizen deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse zeker stellen. Geen eenvoudige opgave, want de nog niet veilige Oldenzalers zijn bezig aan een goede reeks en de nummer vijf op de ranglijst zal er alles aan doen om de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen te winnen.

De wedstrijd aan de Schapendijk in Oldenzaal begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024