Ramon van Os: ‘Eerste kans pakken’
20-05-2017
DERDE KEER OP RIJ MOET SCHEEPSRECHT ZIJN IN STRIJD ZV OM PROMOTIE

Ramon van Os: ‘Eerste kans pakken’

Na twee vergeefse pogingen moet de derde keer scheepsrecht zijn voor de voetballers van Zenderen Vooruit. Als ze het tweeluik met GFC winnend afsluiten, is het eindelijk raak: dan is de lang verbeide promotie naar de vierde klasse een feit. Het zou meteen mooi cadeautje zijn voor de afzwaaiende trainer Jacob Posthuma die ZV in drie seizoenen even vaak naar de nacompetitie loodste. Spits Ramon van Os weet zeker dat het lukt: “We willen de eerste kans meteen grijpen en dat gaan we doen ook.”

Zenderen Vooruit heeft dit seizoen de pech dat het in Sportlust Glanerbrug een tegenstander had die maten te groot was voor de vijfde klasse en dus met een straatlengte voorsprong kampioen werd. Dat gebeurde uitgerekend op het terrein van ZV. “Dat was ook de enige tegenstander waarvan we thuis verloren hebben”, kijkt Ramon van Os (midden op foto hiernaast) terug op de competitie waarin zijn ploeg met afstand de beste was van de rest. “We zijn er nu echt klaar voor, dus dit keer moet het kunnen. Als team zijn we dit seizoen echt gegroeid. Mayron Eleveld is als keeper enorm vooruitgegaan, we hebben een stabiele achterhoede die weinig weg geeft, ons middenveld is sterk en we scoren zeker de laatste tijd heel gemakkelijk. Het mag nu niet weer fout gaan.”

Weten wat het is
Vooral de ervaring twee maal en beide keren tegen UD uit Weerselo naast promotie te hebben gegrepen, kan door ZV als voordeel worden uitgebuit, denkt Ramon van Os. “We weten wat het is en wat er wordt gevraagd. Iedereen bij ons gaat er voor de volle honderd procent voor. Tegen UD legden we het nog af op fysieke kracht terwijl we voetballend gewoon veel beter waren.

ZV sloot de competitie”in 5A af met klinkende overwinningen op Enschedese Boys (0-6) en Manderveen (14-1). Binnen het elftal leidde de scoringsdrift zelfs tot een heus duel om de titel van beste clubschutter. De jonge Jelmer Kuipers ging uiteindelijk met de eer strijken met 18 treffers, voor Ramon van Os met 17 en Teun Besselink met 16 doelpunten. De opmars van Kuipers (“Hij doet het hartstikke goed”) heeft Ramon van Os doen verhuizen naar de positie van centrale middenvelder. “Niet mijn meest favoriete plek. Ik voetbal liever voorin, maar ik speel waar de trainer me neerzet als hij dat voor het elftal beter vindt.”

Hij was nog maar veertien, toen hij al voor het eerst bij de trainingen van de eerste selectie van Zenderen Vooruit mocht opdraven. “Mijn ouders waren een beetje bang dat het te vroeg was. Toen ik vijftien was, mocht ik voor het eerst invallen en daarna ben ik er altijd bij gebleven. Ondertussen heeft hij, 22 nu, al 61 keer gescoord voor zijn club. Hij voelt er zich thuis, als een vis in het water. “We zijn een collectief, dat is onze grote kracht. Niet alleen ons team, ook de staf eromheen, de leiders, de vlaggers, een stukje bestuur. “

Ontzettend fanatiek
Het maakt het nog jonge elftal ook tot een moeilijk te nemen horde, waaraan natuurlijk ook de inbreng van coach Jacob Posthuma uit Neede een fors aandeel heeft. “Jacob is ontzettend fanatiek en regelt alles voor de ploeg. Hij vindt het fijn dat zelf te doen en dat gaat ook hartstikke goed.” Al leidde dat een enkele keer ook best tot wrijving tussen oefenmeester en spelers. Rond carnaval bijvoorbeeld maakte Posthuma zich nog even heel boos, omdat hij vond dat sommige spelers te weinig met hun elftal bezig waren. “Maar we zijn een klein dorp, waarbij carnaval voor een paar jongens een hele happening betekent waarbij ze ook in een bepaalde rol verplichtingen hebben. Dan lijdt het sportieve even onder het carnaval. Maar het mooie is dat we dit soort dingen altijd goed kunnen uitpraten en vervolgens de draad samen weer prima oppakken. Dat is natuurlijk ook de verdienste van Jacob. Hij is niet voor niets drie jaar achtereen in geslaagd ons naar de nacompetitie te brengen, dat is gewoon hartstikke goed.”

Vertrekken met promotie wordt de trainer dan ook van harte gegund in Zenderen. Ramon van Os, op de foto hierboven links gefeliciteerd na een treffer: “Net als Stefan ten Broeke en Louis Lammers, onze leiders. Ook voor hen zou het een prachtige beloning zijn.”
Als Zenderen Vooruit er niet in slaagt GFC uit te schakelen, krijgt het nog maximaal twee herkansingen. “Maar zover willen we het niet laten komen. Ik ben ervan overtuigd dat we als team klaar zijn voor de vierde klasse. Daar kunnen we weer extra dingen leren. Het wordt gewoon een keer tijd, heel Zenderen zit er op te wachten.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020

Borhave start overtuigend tegen DSVD

Na bijna zeven maanden is de handbaleredivisie afgelopen zondag weer van start gegaan. Borhave...
14-09-2020

NEO wint van Dedemsvaart en bekert door

In een uiterst sportief bekerduel tegen SV Dedemsvaart bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen...
13-09-2020

Nieuwe impuls voor Racket & Fit Center

“In potentie is dit een fantastisch sportcentrum. Het ligt centraal in Twente, heeft vijf...
11-09-2020

Rabo ClubSupport is gestart!

ADVERTORIAL • Met Rabo ClubSupport beslissen Rabobank-leden welke verenigingen en...
06-09-2020