Borne maakt het nog spannend
06-06-2017
DUIDELIJKE REVANCHE OP OLDENZAAL (3-0) NIET GENOEG VOOR PROMOTIE

Borne maakt het nog spannend

Vol in de aanval, dat was zondag het parool voor BVV Borne tegen Oldenzaal. Om nog een kans te maken op promotie naar de derde moest het in anderhalf uur minimaal vier doelpunten scoren. Helaas voor de thuisclub van scheidend trainer Edwin Louwes niet verder dan drie treffers. Oldenzaal, dat thuis met 5-1 won, blijft derdeklasser.

Met een enigszins gehavend elftal -Chiel Kosterink was geschorst en Sander Toebes geblesseerd- begon Borne aan een schier onmogelijke opdracht. In het eerste duel tussen beide ploegen in Oldenzaal waren de verschillen in voetballend vermogen niet groot, maar waren de Oldenzalers vooral tactisch slimmer.
 

Gesteund door het vele publiek ging de thuisploeg vol voor de winst. Voorzitter Bert Bosman: “Het kan soms raar lopen in het voetbal, niets is onmogelijk”. Al in de tweede minuut van de wedstrijd kreeg Borne een kans. De bal ging net over, maar de toon was gezet. In de zesde werd net buiten de zestien meter een vrije trap toegekend aan Borne. Aanvoerder Sven Pieterson schoot de bal daaruit tussen de palen: 1-0. Een paar minuten later kopte Martijn Hofman de bal net over. Oldenzaal had in de beginfase van de wedstrijd niets in te brengen.
 

Halverwege de eerste helft liet de arbiter die van zich laat horen. Relatief lichte overtredingen van Bornse spelers werden met geel bestraft, een duidelijk signaal van de scheidsrechter waar de grens van het toelaatbare lag. Er brak een periode aan waarin Oldenzaal met regelmaat voor het doel van Sander Post gevaarlijk werd. De Bornse verdediging hield echter goed stand en Post zijn doel schoon. In de slotfase van de eerste helft speelde Borne weer veelvuldig op de helft van Oldenzaal, maar het kon niet tot scoren komen.

Aantrekkelijke tweede helft

In de tweede helft was er weinig krachtsverschil tussen beide ploegen. Met mooie aanvallen over en weer werd het publiek getrakteerd op een mooie pot voetbal. Borne bleef aandringen en dat resulteerde uiteindelijk in een mooi doelpunt van de jeugdige ter Braak: 2-0.
 

De slotfase van de wedstrijd verliep hectisch. Borne bestookte het doel van Oldenzaal met afstandsschoten, maar ook kwamen vanaf de flanken voorzetten in de zestien, waaruit op doel werd gekopt. Toen er al negentig minuten op het scorebord stonden, schoot Martijn Hofman de 3-0 binnen. Iedereen binnen en buiten de lijnen vroeg zich af hoeveel tijd er nog resteerde om een vierde doelpunt te maken waarmee een verlenging zou worden afgedwongen.

Niet genoeg
Ver in blessuretijd kreeg Borne nog een hoekschop op links. Ook doelman Sander Post ging mee naar voren voor extra aanvalskracht. De hoekschop was echter het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Nadat de doelman van Oldenzaal de bal uit de lucht had geplukt floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De 3-0 overwinning voor Borne was niet genoeg om het grote verschil in doelpunten van de eerste wedstrijd te niet te doen.
 

Mede door preventief optreden van de Doetinchemse arbiter en het sportief besef van de spelers van beide ploegen was het een aantrekkelijke wedstrijd, die echter voor Borne teleurstellend afliep. Oldenzaal handhaaft zich in de derde klasse, Borne moet het ook volgend seizoen weer bewijzen in de vierde klasse.

 

Dan is Rob Bakker de nieuwe trainer/coach. Hij zal het zonder Robin Boomkamp moeten stellen, want die stopt als speler van de selectie. Op de vraag aan voorzitter Bert Bosman of er nog nieuwe spelers verwacht worden voor het nieuwe seizoen antwoordde deze: “De overschrijvingsperiode loopt nog tot en met 15 juni, dat moeten we dus nog even afwachten.”

Tekst en foto's © Albert Schopman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 06 jun 2017
Jammer Bvv Borne.
Wij van Neo hadden het jullie echt gegund.
Volgend jaar weer een kans.

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020