Mooie progressie Pien Boomkamp op NK
16-06-2017
ELF MEDAILLES VOOR TURNTALENTEN BORNE’28

Mooie progressie Pien Boomkamp op NK

Turnster Pien Boomkamp boekte tijdens de finales van het NK in Duiven forse progressie in vergelijking met haar prestaties van het jaar daarvoor. De turnster van Borne’28 nam op het een na hoogste niveau, in de eerste divisie, deel aan het toernooi. De concurrentie, met drievoudig Nederlands Kampioen Anne Klein, was sterk. Pien Boomkamp eindigde in het eindklassement als negentiende, en was zeer tevreden met het behaalde resultaat.

 

In 2016 was Pien Boomkamp tweede reserve voor de finale en eindigde ze als 26ste in een veld met 36 deelnemers. De weg naar de finale was lang en zwaar. In december plaatste ze in Winterswijk voor de eerste kwalificatiewedstrijd in Breda. In Brabant turnde Pien een uitstekend toernooi met een eerste plaats op het onderdeel brug en in het eindklassement eindigde ze als derde. Daarmee was ze direct geplaatst voor de halve finales van 6 mei in Rotterdam. In de Maasstad turnde ze stabiel op alle onderdelen: sprong, brug, balk en vloer. Ze dwong voor het eerst in haar turncarrière rechtstreekse plaatsing voor de finale van het NK af.

 

Schouderblessure
Twee weken voor de finale van het NK raakte Pien Boomkamp echter geblesseerd aan haar schouder. Zelf zegt ze daarover: “Het is gewoon balen dat je zo kort voor de finale een blessure krijgt, maar ik zou hoe dan ook die wedstrijd turnen. Ik heb hier jaren voor getraind, dan houd niets je tegen.”
 

Met gezonde nervositeit begon Pien Boomkamp zaterdag aan de finalewedstrijden. Haar eerste oefening was balk, het lastigste onderdeel. In de groep van negen turnsters, waarin Boomkamp als laatste was ingedeeld, vielen alle turnsters voor haar tijdens de oefening van de balk. De meegereisde Bornse fans zaten in spanning op de tribune te wachten tot ze aan haar oefening begon. Pien Boomkamp viel niet van de balk en turnde een stabiele en goed uitgevoerde oefening die door de jury werd beloond met een eindscore van 11.350 punten.

 

Op vloer, haar tweede onderdeel viel Pien Boomkamp bij de eerste serie flikflak dubbelschroef. Achteraf gaf ze aan dat ze te veel rotatiesnelheid had. De overige onderdelen van de oefening werden goed uitgevoerd. Ook nu kwam de jury tot een waardering van 11.350 punten. Na twee onderdelen stond Boomkamp in het algemeen klassement op de 28ste plaats.

 

Specialiteit
Vervolgens stond voor haar de sprong op het programma, in het algemeen goed voor hoge scores. Pien Boomkamp sprong twee keer perfect de tsukahara gehoekt, met 13.350 punten als eindscore.

Het laatste onderdeel voor Boomkamp was de brug, normaal de specialiteit van de Bornse turnster. Ook tijdens dit NK turnde ze een goede oefening. De jury beloonde haar prestatie van Pien met 11.600 punten.

 

De totaalscore van Pien Boomkamp bedroeg 47.650 punten, waarmee ze eindigde op een negentiende plaats in het algemeen klassement. Pien: “Daar ben ik erg blij mee, want door mijn blessure heb ik de laatste twee weken minder intensief kunnen trainen. Natuurlijk had ik graag hoger willen eindigen, maar dat zat er vandaag niet in. Ik heb me in ieder geval verbeterd ten opzichte van vorig jaar en daar ben ik zeer tevreden over.”
(Verslag van Marlou Schopman)

Brons na blessureleed
Wouter Smoors van Borne’28 (rechts) boekte een uitstekende prestatie door in Waalwijk tijdens het NK in de tweede divisie derde te worden op het onderdeel brug. Een bronzen medaille, die des te meer glans krijgt, omdat de Bornenaar geruime tijd werd achtervolgd door blessureleed.

Acht meiden van Borne '28 kwamen met liefst tien medailles thuis na hun eerste NK-wedstrijd in Ede in de zesde divisie. Jette, Daniek, Amber en Dagmar leerden in drie weken nieuwe oefeningen op elk toestel, wat al een prestatie op zich is. Op vloer werd Jette eerste, Daniek tweede en Dagmar derde. Op sprong was er goud voor Amber en brons voor Daniek. Eerste plaatsen waren er verder voor Amber op brug en Daniek op balk. In jeugd 2 lieten Isabel en Carlijn mooie verbeteringen zien. Hoogtepunt was de gouden medaille voor Isabel na supermooie series op vloer.

In de andere baan turnden junior Quinty en Sophie. Ook hier mooie vloeroefeningen van beide dames, waarbij Quinty de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Ook de balk was de baas, wat haar zilver opleverde.

Op de bovenste twee foto's (© Paul Esveldt/Uw Favoriete Foto) is Pien Boomkamp in actie. Onderste foto vanaf links Daniek, Sophie, Quinty, Isabel, Carlijn, Jette, Dagmar en Amber.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Zenderen Vooruit verrast TVV

De eerste helft kenmerkte zich door de diverse lange en vooral ook snelle solo’s van de...
19-11-2019

Borhave wint derby tegen DSVD

De wedstrijd kende een moeizame start, de ploegen hielden de stand in balans tot 3-3. Hierna nam...
17-11-2019

Sliedrecht Sport wint van Apollo 8

Zaterdag stond in de eredivisie van het volleybal een topper op het programma. De nummer drie...
17-11-2019

Bekerverlies voor NEO

NEO heeft in het bekerduel tegen Quick’20 de ongeslagen status kunnen handhaven. Het werd...
16-11-2019

Trainer Rob Bakker weg bij BVV Borne

Woensdagavond laat werd bekend dat het bestuur van BVV Borne en trainer Rob Bakker in goed...
14-11-2019

Lions zoeken curlingteams en goede doelen

Het begint inmiddels traditie te worden: de Borne Curling Open tijdens de winterse ijsbaanweken...
13-11-2019