Jett Rebel wil gewoon muziek maken
PUBLIEK IN HERTME GENIET VAN MUZIKALE TOPPER

Jett Rebel wil gewoon muziek maken

Geprezen én verguisd, een muzikaal alleskunner, dat is Jett Rebel. Voor het eerst in Hertme, op de hielen van een uitverkocht Bløf concert, weet deze Rebel toch meer dan 1100 mensen naar Hertme te lokken voor een avond pure muziek.

 

Gerrit Veldhuizen uit Borne en deel van de organisatie, geniet zichtbaar. “Tijdens de soundcheck vanmiddag zag je al dat hij alle muziekinstrumenten kan bespelen en ook nog eens alles hoort. Sorry, jij zit niet goed, corrigeert Jett op vriendelijke wijze zijn bandleden, net zo lang tot hij tevreden is.”

 

De beste plek

Na afloop van de generale repetitie gaan de poorten van het openluchttheater in Hertme open. Drie vrouwen van rond de 40, prachtig uitgedost, rennen naar het podium om een plaatsje vooraan te bemachtigen. Deze dames zijn duidelijk niet bekend met concerten in Hertme. Niet nodig om er al om 16.00 uur ’s middags te zijn voor de beste plek in huis, want in het openluchttheater heeft iedereen altijd de beste plek.

 

Wat zeggen de concertgangers

In het publiek is iedere leeftijd vertegenwoordigd. Een stoere kleuter van twee laat zijn eerste danspassen zien terwijl achter hem, Ann uit Hertme, op 66 jarige leeftijd, de muziek ook weet te waarderen. Op de vraag of ze niet net zo makkelijk vanuit de tuin had kunnen luisteren vertelt Ann dat ze van het Metropool gratis kaartjes heeft gekregen. “Als je hier woont, kan je niet ieder concert bijwonen, dat wordt wat duur.”

 

“Idyllisch hier”, volgens de familie Jansen uit Vorden (foto rechts). “Wij hebben er een gezinsuitje van gemaakt, samen met onze dochter (15) en zoon (12), maar, zo vertelt de vader, “ik ben de fan van Jett Rebel in de familie.”

 

Aandoenlijk zijn vader Martijn en dochter Chris uit Hengelo. Chris is trots. “Dit is mijn eerste concert en ook nog eens samen met mijn vader.” Later kruipt ze gezellig bij haar vader op schoot, dat mag nog gewoon als je 12 bent en voor het eerst echt uit.

 

Dat is cultuur

Judith Capelle (15) uit Hengelo is een echte fan, ze was ook bij het Jett Rebel concert in Ahoy. Op de vraag of het de muziek is die haar raakt of de man, schiet ze in de lach. “Nee joh, hij is te oud, maar hij is zichzelf en creatief.” Haar vriendin Lisa Henschke knikt instemmend. “Judith kwam een tijd geleden bij me en vertelde dat ze fan was geworden van Jett Rebel. Ze had hem op spotify gevonden en was verkocht. Toen ze twee kaartjes had gekocht voor dit concert vroeg ze of ik mee wilde. Ik had er niet veel mee maar mijn moeder zei, je gaat mee, want dat is cultuur.”

 

Waar voor je geld

Controversieel is Jett Rebel; of het nu om zijn unieke gaderobe gaat, bizarre interviews, of gelakte nagels, dit aanstormende Nederlandse talent maakt de tongen los. Vriendinnen Jacqueline Wiggers en Demelza Lucassen (foto rechts) uit Borne delen hun mening. Jacqueline is onder de indruk van Jett . “Hij zingt super goed, heel zuiver. Ik ken niet veel van hem, maar muzikaal is het echt een topper”. Demelza hoeft er niet lang over na te denken, “Ik kan wel horen dat hij goed is, maar mijn muziek is het niet. Al had ik graag zijn nagels voor hem gelakt vanmiddag”.

 

Uithoudingsvermogen heeft Jett Rebel en het publiek krijgt waar voor haar geld. Een concert van meer dan drie uur lang, zonder pauze, doe het maar eens na. (AvLJ)

 

(Foto's © Stefan van Leeuwen)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Peter — 02 aug 2017
Laat jett rebel muziek dan maken in plaats al die interviews geven over drugs etc. Want zijn muziek is niet zo goed als men beweert. Hij is goed live maar zijn liedjes en vooral teksten zijn zwak.

Jett Rebel in Hertme


  Meijershof weer open voor passanten

  Begin dit jaar gooide Frank Rientjes de doorgang over zijn perceel aan de Meijershof in het...
  21-10-2020

  Industrieel landschap om naar te kijken

  Het is één van de weinige plekken in Borne waar kunst op een veilige manier en...
  12-10-2020

  Glamoursfeer bij premičre Lina

  Er waren fotografen, er lag een rode loper, een aantal actrices verscheen in galajurk en een...
  11-10-2020

  Zwart in de westerse kunst

  Max Put, kunsthistoricus uit Leiden, nam de toehoorders van de Bornse Kunstkring dinsdagmorgen...
  07-10-2020

  Concert in bijzondere omstandigheden

  Normaal gesproken rent de Bornse Harmonie van het ene evenement naar het andere. Van kleine...
  05-10-2020

  Geen feestelijke premičre van Lina

  Komende zondag, 11 oktober, zou voor spelers, medewerkers, sponsoren en genodigden om 13.30 uur...
  04-10-2020