Winnen routine voor Picard en Smit
27-08-2017
MATS MOLLINK IS IEDEREEN DE BAAS BIJ DE JEUGD

Winnen routine voor Picard en Smit

Winnen in de Ocon Run Bike Run Borne lijkt voor Alexander Picard (foto boven) en Lesley Smit een gewoonte te worden. De triatleet uit het Brabantse Chaam triomfeerde zaterdag voor de vijfde maal, waarvan voor de zesde keer op rij. De Enschedese was voor de derde keer in vier jaar de beste aan de finish op het Dorsetplein. Daar viel ook nog een heuse Bornse zege te begroeten. Mats Mollink zette op knappe wijze de race voor de jeugd naar zijn hand.

Tegen het grote geweld van de toppers waren de Bornse deelnemers bij de senioren niet bestand. Ze presteerden echter naar vermogen. Beste Bornenaar bij de mannen werd uiteindelijk Joost Fortkamp. Hij kwam na 1 uur, 33 minuten en 44 seconden als zeventiende van het veld over de streep, op elf minuten en 31 seconden van de opnieuw superieure Brabander. Fortkamp is een nieuwe lokale favoriet, sinds hij vorig jaar oktober vanuit Hengelo naar de Bornsche Maten verhuisde.

“Aan de Run Bike Run in Borne doe ik al heel wat jaartjes mee”, verklapt Joost Fortkamp (rechts op foto hiernaast) met, net als aan die in Deurningen. Het is een heel leuk evenement en het wonen in een mooie wijk in Borne bevalt me prima. Ik ben lid van atletiekvereniging MPM in Hengelo en doe veel mee aan wedstrijden als de Step One Winterloop en de Woolderesloop. Ik ben geen topper, maar wel lekker fanatiek. Omdat we net klaar zijn met de bouw van ons huis, we een kindje van anderhalf hebben en de tweede op komst is, ben ik de afgelopen maanden niet veel aan fietsen toegekomen en was het qua niveau een beetje afwachten hoe het zou gaan. In september ga ik met een groep vrienden fietsen in de bergen bij Albertville in Frankrijk. Het lopen heb ik nog wel aardig bijgehouden. Het is in elk geval wel leuk om het Borns klassement te winnen.”

Gewoon goed
Henk Passies (links op foto hierboven) klasseert zich als nummer veertig in het algemeen klassement en is de tiende veertig plusser met zijn tijd van 1.37,07. “Gewoon goed”, is zijn eerste korte commentaar. “Het was mooi weer met een lekker windje onderweg en de zon was niet zo krachtig. Dan ga je boven jezelf uitstijgen, vooral bij het fietsen. Ik heb veel getraind. Over twee weken doe ik mee aan de triatlon in Almere, dus met de conditie zit het wel snor. Ik ben een loper, bij het fietsen is het altijd maar de vraag hoe de vlag er bij staat. In de tweede ronde heb ik er een tandje bij gedaan, toen fietste ik me helemaal kapot.”

Passies was sneller dan een jaar eerder. Henry Steenblik volgde als derde Bornenaar en veertiende veertig plusser in 1.40,43 als 48ste in de algemene rangschikking. Henk Passies: “Ik ga op mijn gevoel af en dat was heel goed. Om tweede Bornenaar te worden, moet dat wel, er is hier erg veel concurrentie.”

Die was er vanzelfsprekend ook voor een breed glunderende Mats Mollink bij de jeugd (foto links), want in die categorie is Borne verreweg het best vertegenwoordigd. Achter Mats Mollink en Rens Gosselink werden Siem van Olffen en Luuk Laarhuis in eigen dorp derde en vierde.

De vijftienjarige Mollink maakt het verschil bij het fietsen. “Veel leuker dan lopen”, vindt hij. “Ik heb al twee keer vaker meegedaan. Vorig jaar had ik een lekke band… Nu ging het heel goed. Ik vind het gewoon erg leuk. Nee, eerlijk gezegd heb ik deze vakantie helemaal niets gedaan aan voorbereiding. Mijn vader fietst veel en hij zegt dat ik dit jaar erg gegroeid ben. Ik ben in elk geval heel blij.”

Parcoursrecord
Dat was ook Lesley Smit (foto rechts), die bij de vrouwen een parcoursrecord realiseerde. De Enschedese is de eerste die onder de anderhalf uur bleef met haar chrono van 1.29,35. “Door een stressfractuur in mijn voorvoet ben ik er van maart tot mei uit geweest. Daarom ben ik wat behoudend begonnen. Vooral bij het lopen was het behoorlijk benauwd. Op de fiets ben ik voluit gegaan. Ik heb gewoon op mijn horloge gekeken en zag dat het parcoursrecord haalbaar was. Mooi dat het gelukt is dat van drie jaar geleden te verbeteren. Ik ga nu voor het NK duatlon. Het zou mooi zijn om na 2014 die titel weer een keer te pakken.”

Lesley Smit versloeg naaste concurrente Lisanne Gevelaar met een verschil van liefst vijf minuten en één seconde. Gevelaar bleef op haar beurt Ann Schoot Ruiterkamp veertien tellen voor.

Maat stond er evenmin op Alexander Picard bij de mannen, al bleef bij hem het parcoursrecord royaal uit zicht. Almeloër Daan Schouten gaf een minuut en vijftig seconden toe, Jan Meysmans precies twee minuten.

Alle uitslagen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Joop Vriend — 29 aug 2017
De link naar 'Alle uitslagen' verwijst naar de uitslagen voor vorig jaar. De uitslagen van 2017 zijn te vinden op: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2017/aug/26/borne/index.html

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023