Borhave onderuit bij Quintus
08-10-2017
BORNSE PLOEG ONDANKS NEDERLAAG VOORLOPIG ZESDE

Borhave onderuit bij Quintus

Borhave heeft het zaterdagavond in de eredivisie handbal niet kunnen bolwerken tegen Quintus. De Bornse dames verloren het duel in Kwintsheul met 31-24 na een achterstand van 15-12 bij rust. Ondanks de nederlaag bij het vooraf favoriete Quintus bezet de ploeg van coach Rik Philips voorlopig de zesde plaats in de hoogste afdeling. Die zou aan het eind van het seizoen recht geven op een plek in de kampioenspoule.
 

De bezoekers wisten dus dat het geen eenvoudige opgave zou worden om een goed resultaat neer te zetten. Vorig seizoen verloor Borhave nog met 39-24 in Kwintsheul. Het verlies nu was ten opzichte van het debuutjaar in de eredivisie een enorme verbetering.

Niet gewillig naar slachtbank
Na enige inleidende schermutselingen opende Borhave de score via het eerste van vier doelpunten van de 21-jarige linkshandige Daimy Nijland (rechts). Quintus nam na deze eerste treffer het heft in handen en liep vlot weg naar 9-4 na vijftien minuten. Even leek het er op dat Quintus de gasten zou gaan overlopen. Maar het Bornse team liet zien gerijpt te zijn. Het laat zich niet meer gewillig naar de slachtbank leiden. Na een time-out kwam de ploeg van Rik Philips terug tot op drie doelpunten terug: 10 -7.


De eerste helft verliep verder volgens een herkenbaar patroon, waarbij Quintus het initiatief had, maar Borhave niet los liet. Bij rust was de stand 15-12.


Vrijwel in tact
Na rust bleef die marge tot halverwege het tweede bedrijf vrijwel in tact: 22-18. Na een time-out vergrootte Quintus in een korte periode de voorsprong tot zeven doelpunten, maar daar bleef het bij. Het slotakkoord kwam van Lisanne Legtenberg die voor de eindstand van 31-24 tekende.

 

Foreholte kan Borhave zondag nog passeren op de ranglijst, maar dan moet het wel winnen bij Dalfsen. Die kans lijkt uiterst klein. Borhave speelde in het eerste competitieduel thuis gelijk tegen Handbal Venlo. Pas over drie weken -op zaterdag 28 oktober- komt het opnieuw in actie, uit bij Westfriesland SEW. Op zondag 5 november staat de tweede thuiswedstrijd op het programma. Dan komt staartploeg E & O op bezoek in sporthal ’t Wooldrik.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024