Eerste driepunter voor BVV Borne
16-10-2017
KRAPPE WINST GEELZWARTEN OP SV ALMELO: 0-1

Eerste driepunter voor BVV Borne

Op het terrein van SV Almelo heeft BVV Borne een moeizame, maar verdiende overwinning behaald. Mart Kosterink zorgde in de 40ste minuut voor de enige treffer. Na rust kregen de Bornenaren voldoende kansen om verder uit te lopen, maar wisten de mannen niet meer te scoren.

 

Normaliter is SV Almelo een lastig te bespelen tegenstander voor de geelzwarten omdat het de duels niet schuwt en nooit opgeeft, maar het waren de gasten die vanaf het begin de wedstrijd dicteerden. Ze hadden het betere van het spel en zochten goed positie, maar het kwam nog niet tot echte kansen. Pas in de 26ste minuut dreigde het eerste gevaar van de thuisploeg toen een schot, na een snel uitgevoerde aanval, in het zijnet belandde.

 

Mart Kosterink

Zes minuten later waren het de Bornenaren die op voorsprong konden komen, toen de doelman een hoge voorzet losliet en de bal door een verdediger van de doellijn gehaald zag worden. Vanaf dat moment ging Borne nadrukkelijk op jacht om de score te openen, maar het zag geen mogelijkheden om de doelman echt te testen. Pas in de 40ste minuut wist Mart Kosterink toch een gaatje te vinden en met een lage schuiver in de linkerhoek de 0-1 aan te tekenen.

 

Kort na rust was de eerste kans voor SV Almelo. De rappe aanvaller ging alleen op de Bornse doelman Post af, maar laatstgenoemde keerde de inzet. Een minuut later kwam er een grote kans voor Borne. Via de vleugel belandde de bal bij Mart Kosterink, die op zes meter van de goal stond. Hij koos de rechterhoek, maar zijn schot trof geen doel. Het duel raakte meer in balans en beide ploegen kregen kans om te scoren. Borne kwam een aantal keren goed weg, maar toch heerste het gevoel dat het ook ieder moment het duel kon gaan beslissen. Dat leek in de 66ste minuut te gebeuren toen Van Laar met een slimme bal Toebes bediende. Hij kreeg de bal iets achter zich, moest snel draaien en zag zijn poging door de verdediger met de linkerhand uit het doel geslagen worden. Een groot deel van het publiek had het niet gezien en ook de leidsman had het niet waargenomen… Borne moest genoegen nemen met de hoekschop.

 

Billenknijpen

In de goed spelende Jordy Dobbe en Chiel Kosterink zag Borne in deze fase twee spelers die alle duels wisten te winnen en daarmee de thuisploeg alle geloof op meer ontnamen. In het laatste kwartier gaven de gastheren nog eenmaal gas. Almelo probeerde het met lange ballen en ging duidelijk voor het winnen van de tweede bal. Daarmee kwam er nog meer ruimte voor de gasten en had Borne het duel kunnen en misschien wel moeten beslissen. De tweede treffer bleef echter uit en daardoor bleef het tot de laatste minuut billenknijpen voor de geelzwarten.

 

Na zes minuten blessuretijd volgde het eindsignaal en had BVV Borne de volle buit binnen: 0-1. Zondag treedt Borne op het eigen sportpark aan tegen Sportlust Glanerbrug. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024