Verdiend punt ZV in en tegen Hengelo
17-10-2017
DUEL KAN ALLE KANTEN OP, MAAR KRIJGT TERECHTE UITSLAG: 2-2

Verdiend punt ZV in en tegen Hengelo

Het had zondag met Zenderen Vooruit zondag in de uitwedstrijd bij Hengelo alle kanten op gekund. Een overwinning behoorde tot de mogelijkheden, maar ZV ontsnapte ook aan een nederlaag. De uitslag deed uiteindelijk wel recht aan de krachtsverhoudingen in het veld: 2-2.

Na een kwartiertje, waarin Hengelo de wat betere ploeg was en met een schot van den spits net niet op voorsprong kwam, omdat de bal via binnenkant paal weer op het veld belandde, herpakte ZV zich. De gasten hielden de bal voorin langer in bezit, vooral door de tomeloze inzet en wilskracht van spits Freek Vlaskamp. Niet lang daarna lag de bal in het netje aan de Hengelose kant. Vlaskamp zette de aanval op aan de rechterkant, schoof het leer naar het midden, waarna Ramon van Os de bal verlengde naar de aan de linkerkant vrijstaande Teun Besselink. Die krulde het speeltuig vanaf randje zestien keurig binnen: 0-1.

Na dit doelpunt raakte Hengelo wat van de wijs. ZV creëerde kansen, maar kon niet de tweede treffer maken. In deze fase hadden de bezoekers de strijd kunnen beslissen.

Hengelo slaagde er nog voor de rust in, na een goed uitgespeelde aanval, op gelijke voet te komen. 1-1. De speaker maakte er een Zuid-Amerikaanse aangelegenheid van door de naam van schutter Sven Temmink heel lang vast te houden.

Katachtige reactie
ok na de rust begon Hengelo weer indrukwekkend sterk met veel lengte voorin. ZV was er maar druk mee. De goed leidende scheidsrechter uit het Gelderse Gelselaar kende een terechte strafschop toe aan de gastheren. Keeper Myron Eleveld (rechts) vond dit zo vervelend voor de goed spelende veroorzaker Mitch Wennekink, dat hij met een katachtige reactie de bal uit de linkerhoek ranselde. Kort daarna kwam Hengelo via Mark Wellink toch nog op 2-1 na een scrimmage voor het Zenderense doel. Het kreeg zelfs een kans op 3-1 en in die fase van het duel had ZV de wedstrijd zomaar kunnen verliezen.


Zenderen Vooruit, goed aangespoord door trainer Ruud Ottenhof, onderbrak gemakkelijker de Hengelose aanvallen en kreeg genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Na een mooie aanval over meerdere schijven rondom de Hengelose box, stak Freek Vlaskamp zeven minuten voor tijd de bal naar rechts op de attent reagerende Robin Sonder, die via het lichaam van een speler van de thuisclub het net vond: 2-2.
 

Zondag wacht de debutant in de vierde klasse A opnieuw een uitwedstrijd, dan in en tegen Vasse.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024