Kinderen en kleurrijk damast
LEUKE DINGEN DOEN ROND THEMA DAMAST EN HERFST IN BUSSEMAKERHUIS

Kinderen en kleurrijk damast

Tijdens de kindervakantieweek in de herfst wordt gezamenlijk met verschillende instanties in Borne een programma gemaakt. Het Bussemakerhuis is vandaag een van de deelnemers waar 7 kinderen kunnen kleuren en knutselen. Ze hebben er zin in.

Gwenda Kimp en Ienke Gerritse begeleiden samen met Noor Russchenkamp van de jeugdraad de kinderen bij hun werkstukken.

 

Wat is er te doen?

Gwenda Kimp legt eerst uit wat de bedoeling is en neemt de kinderen mee naar het opkamertje. Want een van de leukere objecten vandaag is de kleurwedstrijd rondom de damasttentoonstelling. Een van de tentoongestelde stukken is het zogeheten Margootje tafellaken en servetten. In het tafellaken en servetten zijn kinderspelen afgebeeld en ingeweven. Via een kleurplaat wordt een wedstrijd gehouden waar kinderen zo’n servet kunnen winnen. Eind december, aan het einde van de tentoonstelling, wordt de winnaar bekend gemaakt. Ook zijn er wat andere prijsjes te winnen. Kortom, het wedstrijdelement speelt vandaag ook een rolletje.

Daarnaast kan nog een uil, een spin en een herfststuk met takken worden gemaakt. Maar het toverwoord is Kleurrijk, dat is vandaag het motto

 

De kinderen vertellen

Lisa, Christine, Veysel, Sinem, Mai, Lynn en Sofie vinden het erg leuk om hier vandaag te kunnen kleuren en knutselen. Ook thuis zijn ze veelal creatief bezig. Lisa, 8 jaar, en Christine, 11 jaar, tekenen veel samen. Vooral dieren vinden ze prachtig. Zij beginnen vandaag aan de kleurwedstrijd en kleuren met potloden. Dat doen ze liever dan met viltstiften: “De kleuren kunnen meer door elkaar gebruikt worden’” zegt Christine. “Ik vind dat veel mooier.” Lisa beaamt dat. Ze zijn nu zusjes en wonen in Borne.

Veysel en Sinem beginnen aan de kleurrijke spin. Pijpenragers, een piepschuim ei en verf zijn de ingrediënten. Sinem is wel eens eerder in het Bussemakerhuis geweest. Zij had zich aangemeld voor deze ochtend en toen wilde haar broertje ook mee. “Leuk en interessant,” zegt zij “en nu zie ik mevrouw Kimp ook weer eens. Knutselen vind ik het leukste.”

 

Maj, Lynn en Sofie zijn druk bezig met het vervaardigen van een uil. Ienke Gerritse verzamelt uilen, ze heeft wel 200 uilen in haar verzameling. Zelfs op haar tas en portemonnee hangt een uilenbeeldje. De kinderen vinden het reuze interessant als zij hen aan de oortjes van de uil aan haar tas laat schuiven en er dan een klokje tevoorschijn komt.

 

Aan het einde van de ochtend gaan de kinderen tevreden met hun werkstukken naar huis. In deze grijze ochtend is een kleurrijk werkstuk mooi meegenomen.

 

De rest van de week zijn nog diverse activiteiten voor kinderen tijdens deze vakantieweek. Informatie vindt u bij het Kulturhus. www.kulturhusborne.nl (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024