ZV krijgt lesje in effectiviteit
29-10-2017
DEBUTANT IN 4A KRIJGT ER FORS VAN LANGS VAN LSV: 2-7

ZV krijgt lesje in effectiviteit

Na een teleurstellende wedstrijd tegen Vasse kreeg Zenderen Vooruit zondag thuis tegen LSV uit Lonneker de kans om te laten zien dat het voetballend thuis hoort in de vierde klasse. Voor de mannen van trainer Ruud Ottenhof een pittige tegenstander, die al een paar seizoenen op de deur van de derde klasse klopt. ZV kreeg in eigen huis een lesje in effectiviteit en ging met liefst 2-7 onderuit.

De wedstrijd werd ‘afgetrapt’ door de pupillen van de week Okke Lansink en Keane Oude Voshaar (rechts), waarna scheidsrechter De Vries uit Groenlo het beginsignaal kon geven. Na de eerste voorzichtige minuten viel in de dertiende minuut de 0-1 voor de bezoekers. Balverlies op het middenveld gevolgd door een snelle omschakeling zorgde ervoor dat Matthijs Pieper vrij kwam voor Myron Eleveld, die kansloos was.
 

Zenderen Vooruit liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en probeerde met druk naar voren gevaarlijk te worden. Dit resulteerde in de 22ste minuut in een mooi doelpunt van Bart Beld bij de tweede paal na een perfecte voorzet van rechts door Freek Vlaskamp.

 

Gelijkopgaand

Zenderen Vooruit deed op dat moment niet onder voor de ploeg uit Lonneker. LSV combineerde wel makkelijker, maar daar kon ZV voldoende inzet tegenover zetten.

Toch kwam LSV kort na de gelijkmaker weer op voorsprong door een fantastisch schot van Bjorn Bekkers van buiten de zestien meter, dat in de 25ste minuut onhoudbaar het doel in vloog. Natuurlijk teleurstellend, maar ZV rechtte opnieuw rug en nadat Ramon van Os in de zestien meter achterover getrokken werd, gaf de scheidsrechter een terechte strafschop aan ZV. Teun Besselink ging achter de bal staan, maar schoot helaas voor de thuisclub op de paal waarna de bal het veld weer inrolde en de 2-2 uitbleef. ZV moest rusten met een 1-2 achterstand.

Binnen vijf minuten twee tegendoelpunten

De tweede helft startte met een ogenschijnlijk ongeconcentreerd Zenderen Vooruit. Binnen vijf minuten besliste LSV namelijk de wedstrijd door twee keer te scoren via Mart Nijhuis en Bjorn Bekkers. Zonder LSV tekort te willen doen, werden de gasten in het zadel geholpen door onnodig balverlies op het middenveld en te afwachtend verdedigen aan Zenderense kant, hetgeen een onoverbrugbare 1-4 betekende.

 

Monsterscore

In de fase die volgde, speelde Zenderen Vooruit lange tijd prima mee met LSV en kreeg het zelfs kleine mogelijkheden om tot scoren te komen. Onnauwkeurigheid in de eindfase zorgde ervoor dat ZV in score achterbleef bij de ploeg uit Lonneker. Waar het Zenderen Vooruit niet lukte om het net te vinden, liet LSV zien hoe je effectief omgaat met kansen en mogelijkheden. Twee bijna identieke aanvallen van LSV eindigden twee keer bij Bram Blokhuis bij de tweede paal en hij faalde niet. Zo werd de score binnen drie minuten van 1-4 naar 1-6 getild.
 

Bij vlagen liet Zenderen Vooruit zien voetballend goed mee te kunnen tegen een zeer sterke opponent. Kansen waren er voldoende om meer doelpunten te maken dan de twee van deze middag. Achterin zal er echter slimmer en meedogenlozer verdedigd moeten worden om ervoor te zorgen dat keeper Myron Eleveld niet regelmatig vrijstaande spelers voor zich ziet opdoemen en de bal uit het net hoeft te halen, zoals op de foto onder.
 

Vastgesteld kan worden dat met LSV een serieuze titelkandidaat op bezoek was, die het hopelijk spannend kan houden in de top van de vierde klasse A.

Voor ZV staat zondag de uitwedstrijd in Vroomshoop tegen Sportlust Vroomshoop op het programma. Beide ploegen kennen elkaar van twee seizoenen geleden in de vijfde klasse. Voor ZV alle kans op weer eens een goed resultaat.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Jubileum Groen Zwart start met sponsorloop

Op 29 januari 2021 is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse korfbalclub Groen Zwart...
24-09-2020

BVV Borne met 0-4 onderuit tegen TVO

Vanaf het eerste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen TVO werden de geelzwarten onder druk...
22-09-2020

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De...
22-09-2020

Uitwedstrijd NEO afgelast

De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden...
20-09-2020

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de...
20-09-2020

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020