BVV Borne stijgt naar zesde plek
30-10-2017
DOOR OVERTUIGENDE ZEGE OP SPORTLUST VROOMSHOOP: 4-1

BVV Borne stijgt naar zesde plek

BVV Borne won zondag op het eigen sportpark ’t Wooldrik verdiend van Sportlust Vroomshoop. Na een 2-1 ruststand bouwden de Bornenaren na rust met goed voetbal de voorsprong uit tot 4-1. Met deze overwinning klimmen de Bornenaren naar de zesde plek op de ranglijst in de vierde klasse A.
 

Onder leiding van de pas 19-jarige scheidsrechter Pelgrom uit Klarenbeek was de thuisploeg het eerste kwartier iets sterker, maar tot echte kansen kwam ze nog niet. De gasten hanteerden direct de lange bal en hoopten door snel aan te sluiten de Bornenaren vast te zetten. Borne won echter de duels, voetbalde wel aardig maar het bleef beperkt tot enkele speldenprikken. In de negentiende minuut werd Sander Toebes de diepte ingestuurd, zag de uitlopende doelman en plaatste een lob, die echter door een verdediger van de doellijn werd gekopt.

Weergaloze treffer
De eerste serieuze aanval was een feit en een opmaat voor de rest van dit duel. Drie minuten laten noteerde Martijn Hofman met een weergaloze treffer de 1-0. De spits stond op de rand van de zestien meter met de rug naar de goal, kreeg de bal al stuiterend op schouderhoogte en besloot tot een halve omhaal. Tot grote vreugde van het thuispubliek en Hofman zelf verdween de bal in de linkerkruising en moest de Vroomshoopse doelman voor het eerst de bal uit het net halen.

In de 28ste minuut was het al weer gelijk. Na een onnodige overtreding aan de zijlijn mocht Jesper de Jager aanleggen voor een vrije trap. De Jager nam de bal met links en krulde het leer op prachtige wijze in de verre hoek. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel en deze schitterende treffer betekende de 1-1. Borne liet zien waar het goed in is, toonde veerkracht en kwam in de 41ste minuut weer op voorsprong. Danny van Laar mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij stuurde het leer met veel snelheid richting de vijfmeterlijn, waar de Vroomshoopse verdediger Hankamp de bal met het hoofd beroerde en de bal in eigen doel werkte. Een opsteker voor de thuisploeg en met 2-1 op het scorebord werd er gerust op sportpark ’t Wooldrik.
 

Onnodig verspilde krachten
Trainer Rob Bakker van de gastheren was genoodzaakt in de rust de geblesseerde Sander Toebes te wisselen voor Rowan Dobbe. Borne probeerde, eenmaal in balbezit, sneller de breedte te zoeken en via de flanken voor gevaar te zorgen, maar moest onbedoeld het initiatief aan de gasten laten. Sportlust Vroomshoop had vaker de bal dan voor rust, het vond elkaar ook gemakkelijker, maar het kwam nog niet tot kansen. Borne liep het eerste kwartier na rust achter de tegenstander aan en verspilde onnodig krachten.

In de 71ste minuut moest de ongelukkige Rowan Dobbe het veld, na een vervelende botsing met zijn tegenstander, weer verlaten. Zijn broer Jordy was zijn vervanger. Een minuut later scoorde opnieuw Hofman voor Borne. Pieterson verlengde een diepe bal van achteruit met het hoofd, Hofman geloofde erin en plaatste de bal met veel gevoel over de doelman: 3-1 voor de geelzwarten en met deze voorsprong zaten ze op rozen.

Verzet gebroken
Het verzet van de gasten uit Vroomshoop was gebroken en in de 75ste minuut werd het zelfs nog 4-1. Wesley Assink draaide zich op links knap vrij van zijn directe tegenstander en zag vanuit de draai in een reflex Sven Pieterson bij de tweede paal vrij staan. Die schatte de afgemeten voorzet op waarde.

In het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer. De gasten konden het niet meer opbrengen nog voor een positief resultaat te gaan en Borne ontnam ze alle geloof door het professioneel uit te spelen en de bal in bezit te houden. Na negentig minuten floot de prima fluitende leidsman voor het eind en kon BVV Borne drie punten bijschrijven.
 

Voor zondag staat voor Borne de uitwedstrijd tegen Sportclub Overdinkel op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Soccer Camp laat voetballertjes stralen

Op de tweede dag van het jaarlijkse Heracles Soccer Camp lijken de weersomstandigheden...
13-08-2020

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
12-07-2020