Luna mag optreden in Disney Parijs
OP 5 JANUARI OP THEATERPODIUM WERELDBEROEMD FRANS PRETPARK

Luna mag optreden in Disney Parijs

Een groep van twintig leerlingen van theaterschool Luna mag vrijdag 5 januari 2018 optreden op het hoofdpodium van Disney Parijs. Twaalf van hen kregen het mooie nieuws dat de auditie succes had opgeleverd zaterdagmiddag van directeur Juliette Maarseveen te horen in de zaal van Luna in De Hooiberg. Het was reden voor een bijna hysterisch gegil en het uitvoeren van enkele uitbundige vreugdedansjes

“We zijn wel eens met een groep naar Londen geweest om musicals te bezoeken met kinderen die verder willen in het het vak, maar dit is natuurlijk wel heel bijzonder”, vindt Juliette Maarseveen (rechts). We zagen op een gegeven moment dat je audities kon doen voor Disney en dachten: waarom zouden we de stoute schoenen niet aantrekken? Met de kinderen die meemogen van hun ouders hebben we drie dansjes op film gezet en naar de commissie Disney Performance gestuurd. Die beoordeelt of je geschikt bent voor een optreden op de grote theatervloer.”

Twintig minuten optreden
De commissie had twee soorten prijzen te verdelen: een met een optreden en een zonder. Het werd dus het eerste. Op 5 januari mogen de leerlingen van Luna, in leeftijd variërend tussen acht en 21 jaar, twintig minuten hun kunsten vertonen. “We vertrekken op woensdagavond en kunnen dan donderdag een beetje acclimatiseren in het park en het hotel en wat van Parijs zien. Na het optreden hebben we de zaterdag om bij te tanken en op zondag zijn we dan weer thuis. Op maandag moeten de meeste kinderen weer naar school.”

Luna heeft in totaal zo’n 150 leerlingen, die zich bekwamen in het theatervak, zang, dans en acteren. Dat gebeurt niet zelden onder leiding van specialisten die hun sporen in in het theater al verdiend hebben. BN’ers als Ron Boszhard, Pia Douwes en Tabi Awan, de ‘dancecaptain’ van de musical Billy Elliot, traden meer dan eens bij Luna op als docent. "Ïn het vak help je elkaar”, zegt Juliette Maarseveen. “Van mensen op de werkvloer leren ze heel veel, daarom zijn we vaak bij premierefeestjes van musicals bij Joop van den Ende en Albert Verlinde. Studenten die hier stage lopen leren ook weer van elkaar.”

Wall of Fame
De leerlingen van Luna spelen geregeld rollen in de musicals die in den lande furore maken. In de hal van de theaterschool zijn foto’s aan 'The Wall of Fame' er de stille getuigen van. Er prijkt beeldmateriaal van onder meer theater- en tv-producties als Ciske de Rat, de Carlo en Irene Show, Suske en Wiske, Billy Elliot, de film Soof, The Little Mermaid, Anny, Grease, Sound of Music, de TV Kantine en Twee kleine kleutertjes.

“Het gaat ons om de kinderen”, benadrukt Juliette Maarseveen. “Hun persoonlijke ik staat heel centraal in de lessen, we zijn heel nadrukkelijk met de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen bezig. Het gaat erom dat wat de kinderen graag willen voor de camera tot uiting komt. Met spelplezier voorop, want hoe meer lol je erin hebt, hoe leuker je het gaat vinden en hoe beter je wordt.” (WP)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024