Teun, Fleur en de paplepel
25-11-2017
TEUN LASSCHE EN FLEUR WENSINK JONKHEER EN JONKVROUW TOET’NBLOAZERS

Teun, Fleur en de paplepel

Zo’n vijftien jaar kennen ze elkaar inmiddels al. Vriendje en vriendinnetje voor het leven. Zaterdagavond om 22.22 uur stonden ze samen in de schijnwerpers als de nieuwe jonge hoogheden van De Toet’nbloazers. Teun Lassche en Fleur Wensink, jonkheer en jonkvrouw in het carnavalsjaar 2017-2018. Borne zal het weten; de vaders Theo Lassche en Rob Wensink kunnen hun geluk niet op.

 

Bommetje vol

Rond een uur of tien is het bommetje vol in de residentie van De Toet’nbloazers, de grote witte feesttent pal naast Café Platenkamp aan de Prins Bernhardlaan. De muziek dendert uit de grote boxen, de inmiddels oud-jonkheer Wouter II en -jonkvrouw Anouk zijn een half uurtje eerder al afgevoerd. Hun taak zit erop. Het wachten is nu op de nieuwe hoogheden. Dan komen twee beeldschermen tot leven met daarop de intro (zie onderstaand filmpje) en opzwepende muziek.

 

Na de countdown staan ze er. Teun en Fleur. Ze stralen. Hun vaders Theo Lassche en Rob Wensink doen er -staande aan de zijlijn- niet voor onder. Onwillekeurig zal zich in hun inmiddels wat oudere koppies de film van toen ook weer afspelen. In 1997 was het immers al vader Theo en in 2005 vader Rob die als de nieuwe Stadsprins werden gepresenteerd. Maar vanavond zijn het hun zoon en dochter die het podium verdienen en dat doen ze met verve.

 

Wie zijn de nieuwe hoogheden?

Jonkheer Teun is 22 jaar, heeft inmiddels zijn MBO-niveau 4 Bouwkunde afgerond en hoopt volgend jaar met een studie voor Uitvoerder te starten. Ondertussen werkt hij bij Aannemersbedrijf Droste in Hengelo waar hij verder bouwt aan zijn ervaring. Voetballen doet ‘ie bij BVV Borne, de geelzwarten. En de carnavalssporen? In 2002 was Teun al jeugdprins, zeven jaar maakt hij al deel uit van de jongerenraad en het wagenbouwen ‘is het mooiste dat er is’.

 

Fleur is 19, volgt een studie Sport en Bewegen en werkt tussendoor bij Shorty’z Pizza in Borne. Ook Fleur trapt met veel plezier een balletje, zij doet dat bij NEO. Vanaf haar vijfde is ze vergroeid geraakt met carnaval, onder andere als dansmarietje. In 2005 was ze zelfs al jeugdprinses.

 

De erfenis van oma

Als de nieuwe jonge hoogheden zich woensdagavond aan een select gezelschap presenteren, schiet vader Theo vol. “Potverdorie, dit had ik toch nooit verwacht”, stamelt ‘ie. Even later vertellen Teun en Fleur dat ze supertrots zijn om de sporen van hun (voor)vaders te volgen. Want inderdaad, ook hun beider opa’s Henny en Jan waren al eens stadsprins. Teun: “Van mijn oma kreeg ik een erfenis. Dit potje heb ik nu besteed aan de aanschaf van mijn steek. De naam van opa en oma heb ik er aan de binnenkant in laten zetten. Mooi hè?!”

 

Aan alle kanten blijkt dat beiden het carnaval dus met de paplepel is ingegoten. Daar kan carnaval minnend Borne haar borst dus voor natmaken. “Ja hoor,” bevestigen beiden vol geestdrift. “We gaan ervoor! Een van onze plannen is de jongerenraad én dansmarietjes een schop onder de kont te geven om ze zo samen aan de wagenbouw te krijgen. Het zal ons lukken.” (BM)

 

Het motto van de nieuwe hoogheden luidt:

‘Met disse wagenbouwer en dansmarietje aan de top, zet wie heel Boorn op zien kop’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024