NEO maakt het zich onnodig moeilijk
26-11-2017
TEGEN STAARTPLOEG KOSC WORDT WINST IN SLOTFASE VEILIG GESTELD: 0-2

NEO maakt het zich onnodig moeilijk

Dat NEO de uitwedstrijd tegen hekkensluiter KOSC won, was op basis van het technische surplus terecht. Maar wat maakten de mannen van Jan Willem van Holland het zichzelf moeilijk. KOSC raakte in de tweede helft, deels per ongeluk, twee keer de lat en dat zomaar puntverlies op kunnen leveren. NEO kwam met de schrik vrij: 0-2.
 

De helft van het publiek in Ootmarsum kwam uit Borne en dat zag in het eerste bedrijf een tamelijk gezapig potje, waarin NEO niet de drive op kon brengen die bijvoorbeeld tegen Barbaros en Sc Enschede wel ruimschoots aanwezig was. Vreemd, want er was een mooie positie op de ranglijst te verdedigen. Wellicht dat er sprake was van onderschatting, maar dan is er een wijze les geleerd, omdat NEO op die manier van iedereen kan verliezen.


Jan Willem van Holland constateerde dat NEO erg slordig speelde en in een te laag tempo om het KOSC erg moeilijk te maken. De gastheren creëerden eigenlijk ook niets, hoewel ze door een scheidsrechterlijke fout bijna in het zadel werden geholpen. Bob Peterman pakte een terugspeelbal op, maar de arbiter kende ten onrechte een indirecte vrij schop toe omdat het onreglementair zou zijn gebeurd, iets waarop hij na afloop terug kwam. Gelukkig voor NEO leverde de spelhervatting niets op voor KOSC.
 

Vier grote kansen
De laatste tien minuten voor de pauze waren beter en NEO kreeg vier grote kansen. Eerst bediende Steven Zonder spits Ron Spoler, die de bal net niet voldoende kon raken en doelman Ralph Muller zag redden. Vlak daarna schoot Mauro Lohuis goed in, maar ook hij zag de KOSC-goalie handelend optreden. De rebound van Pascal van Berkum verwerkte eveneens keurig. Op slag van rust kreeg Steven Zonder geheel vrijstaand de grootste kans van de eerste helft. Geheel vrijstaand kopte hij echter ruim naast.
 

Na de thee leek NEO de zaken wat energieker aan te pakken. Pascal van Berkum begon aan een mooie rush, maar zijn schot kon ook nu weer door de goalie worden gepakt. Nadat een schot van Ron Spoler op het laatste moment werd gekraakt, viel bijna de 1-0 aan de andere kant. De ingevallen routinier Harm Bossink legde de bal terug en het daaropvolgende schot ketste bij de tweede paal terug van de lat. Hoewel dat het spelbeeld op de kop zou hebben gezet, zou de ploeg van Peter de Vries daar geen bezwaar tegen hebben gehad.
 

In dezelfde minuut combineerde NEO vlot door de KOSC-defensie, maar het afsluitende schot van Wout Deterd was opnieuw een prooi voor Muller. De daaropvolgende KOSC-aanval werd besloten met een totaal mislukte voorzet, die tot opluchting van NEO op de lat eindigde.
 

Wakker geschud
NEO leek wakker te zijn geschud, want ineens werd er voor elke meter geknokt en kwamen er meer kansen. Ruim tien minuten voor afloop leverde een snelle NEO-aanval een overtalsituatie van vijf tegen drie op. Die werd eigenlijk heel matig uitgespeeld, maar het leverde wel een hoekschop op. Na een aantal heel slechte corners, sowieso al weken een doorn in het oog van Van Holland, nam Tim Bijker de hoekschop nu uitstekend. Robin Oude Kamphuis kopte vlak voor de handen van Muller de bevrijdende 0-1 tegen de touwen (foto boven).

In het restant van de wedstrijd gooide KOSC alles op alles, daarmee NEO alle ruimte gevend. De sterk invallende Stijn Baars scoorde bijna na een mooie individuele actie en bleek vaak ongrijpbaar voor de Ootmarsumse achterhoede. De geboden ruimte leverde legio kansen op, maar pas in de laatste minuut tekende Mauro Lohuis voor de 0-2. Ron Spoler gaf een slim steekpassje en Mauro Lohuis bleek veel alerter dan de KOSC-defensie en scoorde strak.

Drie punten en dat was na twee gelijke spelen het belangrijkst. De manier van spelen kan echter vele malen beter, dat zullen ook de spelers zich terdege beseffen. Komende zondag komt het sterke Suryoye op bezoek dat zondag flink klop kreeg van de Tukkers: 5-3. Bij een overwinning zou NEO zomaar naar de tweede plaats kunnen sluipen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020