Zenderen Vooruit strijdend ten onder
27-11-2017
TITELFAVORIET SPORTLUST GLANERBRUG MOET VOLUIT, MAAR WINT WEL: 1-3

Zenderen Vooruit strijdend ten onder

Als in de 85ste minuut een ZV-supporter roept: “Kijk toch eens, die lui zijn gewoon aan het tijdrekken”, zegt dat veel over de wedstrijd die Zenderen Vooruit zondag tegen titelfavoriet Sportlust Glanerbrug afwerkte. De voor elke meter strijdende dorpsclub knokte tot het bittere eind voor een goed resultaat tegen de club die het verzamelen van spelers tot kunst heeft verheven. Dat zat er echter niet in: 1-3.

Niks weggespeeld, maar meegespeeld dit keer. Wel weer verloren, maar dat mag tegen een tegenstander van het kaliber Sportlust. Met enige fantasie zou je ook kunnen zeggen: Zenderen Vooruit-Desmond Holtman 1-3. Met een supersnelle rush, soms solo, soms met behulp van een een-tweetje , brengt hij menig verdediging in de vierde klasse in hoge nood. Van de regionale topschutter Temelkov en ex-prof Tanda van PEC Zwolle kan alleen worden gemeld dat ook zij meededen.


Op de weg terug
Al vroeg in de wedstrijd kwam Sportlust op voorsprong zoals boven beschreven. Holtman begon aan zijn rush en Strijker mocht het laatste zetje geven. 0-1. ZV kreeg meer balbezit, maar de aanvallers van de thuisclub konden niet echt gevaarlijk worden. Ook viel Bryan Sonder nog uit met een knieblessure na een verkeerde landing bij een kopduel. Invaller Luc Nijenhuis liet de rest van de wedstrijd zien weer helemaal op de weg terug te zijn.

Bij het naderen van de rust kreeg Robin Sonder binnen de zestien meter enkele schietkansen en kwam Teun Besselink na een mooie steekbal van captain Tom Vetketel helemaal vrij voor de keeper. Het leverde beiden echter geen resultaat op. Direct hierna begon Holtman, bijna altijd over rechts, aan een volgende rush, waarbij Strijker opnieuw als afmaker fungeerde: 0-2.
 

Penaltyschutter
Na de rust golfde het spel heen en weer. Sportlust met meer voetbalvermogen, ZV met tomeloze inzet. Dit alles onder de leiding van scheidsrechter Ten Nijenhuis, die de wedstrijd goed aanvoelde. In de 82ste minuut werd Jelmer Kuipers binnen de zestien onderuit gehaald, wat resulteerde in een penalty. Kuipers zelf voltrok het vonnis: 1-2. Zenderen Vooruit blijkt weer een penaltyschutter te hebben.

Het publiek ging er nog even goed voor zitten, maar was Desmond Holtman even vergeten. Die zette nog maar weer een keer aan, nu met een een-tweetje, dat hij nu zelf afrondde: 1-3. Game, set en match voor Sportlust.

Het was desondanks een mooie en sportieve sportmiddag. ZV, zoals het de laatste twee potjes heeft gespeeld, gaat deze competitie nog volop meedoen. Zondag is het vrij, daarna wacht Berghuizen thuis.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024