NEO krijgt lesje in effectiviteit
03-12-2017
NEDERLAAG TEGEN FC SURYOYE IN TOPOPER VALT GEFLATTEERD HOOG UIT: 1-5

NEO krijgt lesje in effectiviteit

NEO kreeg zondag in de topper tegen FC Suryoye Mediterraneo vooral een lesje in effectiviteit. In het veld was de ploeg niet zo gek veel minder dan de Enschedeërs, maar die sprongen aanzienlijker zorgvuldiger met de kansen om. Bovendien was het geluk de gasten veel beter gezind dan de thuisclub. De 1-5 nederlaag van NEO viel daarom fors, maar ook erg geflatteerd uit.

De ellende voor NEO begon halverwege de eerste helft van een duel, waarin NEO aanvankelijk het initiatief had tegen een team dat over technisch uiterst vaardige spelers beschikt en ook als favoriet aan de ontmoeting begon. Lucas Aydin zag een inzet via een Borns lichaam achter doelman Bob Peterman verdwijnen.

Aan de grond genageld
Vijf minuten stond de sluitpost van de Bornenaren als aan de grond genageld, toen Bijker de bal van grote afstand op hem terugspeelde. Tot ieders verbijstering huppelde het speeltuig over de doellijn: 0-2. NEO was even volledig de kluts kwijt en Brian Hanna maakte van de verwarring door de 0-3 op het bord te zetten, wat meteen de ruststand was.

“Terwijl we in de eerste helft eigenlijk niks weggaven”, jammerde Jan Willem van Holland na afloop. “We wisten van tevoren dat Suryoye over veel kwaliteit beschikt en hebben die ploeg ook goed bestreden. Maar we waren heel ongelukkig.”
“We kregen zelfs de beste kansen”, vond Robin Oude Kamphuis. “Het verschil was dat we die niet maakten en zij wel, al waren daar ook nog twee ontzettende geluksgoals bij.”

NEO probeerde er na rust nog het beste van te maken, maar het miste zondag behalve fortuin ook scherpte en creativiteit om het in een zetel uit de kleedkamer gekomen FC Suryoye het vuur nog na aan de schenen te kunnen leggen. Kort na rust miste Jochem Stam een fraaie kans om de eer te redden, maar hij zag de doelman van de gasten fraai redden. Nauwelijks later had het ook 0-4 kunnen zijn als de bezoekers een vergelijkbare mogelijkheid niet om zeep hadden geholpen.

Niet in beste doen
Steven Zonder bracht halverwege het tweede bedrijf de spanning nog enigszins terug met een rake kopbal (3-1), maar de aansluitingstreffer bleef uit. Ook al omdat de aanvallers Ron Spoler en Pascal van Berkum niet in beste doen waren van Berkum en het gevaar bij de thuisclub te veel van Stijn Baars moest komen. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd gedaan, toen Diego van der Weijde na een koele counter de 1-4 binnentikte. Marco Aydin tekende vervolgens na een geslepen tegenstoot ook nog voor 1-5, nadat een Bornse aanval via Stijn Baars en Pascal van Berkum slechts een hoekschop had opgeleverd.

Jan Willem van Holland kon niet anders dan erin berusten. “We weten weer waar we staan, we kunnen weer aan de bak met elkaar. Eerlijk gezegd zat ik op een gegeven moment wel op de 3-2 te wachten, maar die viel niet. Heel sneu dat we het voor rust zo hebben weggegeven. Want we worden door geen enkele tegenstander van de mat gespeeld, ook vandaag niet. Suryoye was gewoon ontzettend effectief, maar ik kan de jongens niets verwijten.”(WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 05 dec 2017
Nou wij supporters nemen het ze ook niet kwalijk!
3 goals uit het niets heeft ons de das om gedaan .
Seizoen is nog lang, komt allemaal goed.
Wij blijven jullie steunen NO MATHER WHAT.

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024