Sint arriveert per ‘monster’
STEPHANUSSCHOOL ZENDEREN ZORGT VOOR WARME ONTVANGST JARIGE SINT

Sint arriveert per ‘monster’

Vandaag valt er niet aan te ontkomen. Sinterklaas viert zijn verjaardag. Overal in het land - en dus ook in Zenderen - wordt zijn feestje uitbundig gevierd. Al om acht uur dinsdagmorgen was er sprake van een rare spanning in het kerkdorp. Een handvol Pieten liep her en der door de straatjes rond de Stephanusschool, een enkele Piet trad op als verkeersbegeleider op de Hoofdstraat en een paar anderen kwamen, alsof het hun dagelijkse rit was, per fiets naar de St. Stephanusstraat om daar de komst van hun jarige baas af te wachten.

 

Iets over half negen was het zover. Alle kinderen die zich inmiddels, vaak fraai uitgedost, op de straat hadden verzameld, begonnen te schreeuwen en te zingen toen de Sint in aantocht was. Niet in het zadel op zijn Amerigo, per koets of in een luxe auto, maar bovenop de bok in een combine. Imposanter kon het niet. Dat vond ook de Sint zelf, want het eerste wat ‘ie zei toen hij de gevaarlijke afstap wonderwel goed had volbracht was: ‘Wát een monster dit!”

 

Zie ginds komt de stoomboot

Juf Marieke mocht de Sint van harte welkom heten en nadat de nodige handjes waren gegeven, pepernoten waren uitgereikt en het ‘Zie ginds komt de stoomboot’ uitbundiger dan ooit had opgeklonken in Zenderen, toog alles en iedereen de school in. Heel even kon de Sint op adem komen, smachtend naar een bak koffie die hij veiligheidshalve toch maar afsloeg. Daarna was het de beurt aan de verschillende groepen om bij de Goedheiligman een praatje te komen maken, dan wel de oren gewassen te krijgen.

 

Als eerste waren de 25 kinderen van groep 1 en 2 en hun juffen Susan en Kim aan de beurt. Maar voordat ze bij de grote kindervriend in de gymzaal naar binnen stapten, mochten ze eerst de kamer zien waar de Hoofdpiet de afgelopen nacht had gebivakkeerd. Het was er nog halfdonker en Piet zelf liep er nog wat slaperig rond. De kleuters aanschouwden het ademloos. Maar even later was het toch echt zover, op naar Sinterklaas.

 

Een warm bad

Het werd een warm bad voor de jarige. De kinderen hadden veel verrassingen voor de Sint in petto. Zo zongen ze een voor deze dag speciaal ingestudeerd liedje en demonstreerden Ties, Lott en Mees hoe je het beste een koprol kunt maken. Siem en Gijs bleken uiterst bedreven in voetballen en Vajen, Kaylee, Sophie en Puck zongen nog eens het Bonne Bonne, zoals Sinterklaas het waarschijnlijk nog nooit gehoord zal hebben.

 

Kortom, mooier kan zo’n verjaardag niet beginnen. En de dag is nog lang, want vanavond is het Pakjesavond. Dan keren de Sint en zijn gevolg waarschijnlijk moe, maar zeker voldaan, terug naar Spanje. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Coen ter Keurs — 07 dec 2017
Henk
Dus nu is het feest besmet? Anders haal sint en z’n pieten volgend jaar zelf op
Henk Semmekrot — 06 dec 2017
Zoals sommige betweters uit de randstad menen het Sinterklaasfeest te moeten verstoren met die verfoeilijke Pietendiscussie, zo gaan we hier ook door de plaatselijke mestdiscussie erbij te halen het plaatselijke sinterklaasfeest besmetten???Hou toch op!
Sylvia — 05 dec 2017
Ik dacht precies hetzelfde Henk.
Henk — 05 dec 2017
Duidelijk een opmerking met toegevoegde waarde voor dit artikel......
Paul Cohn — 05 dec 2017
Oh, kom er eens ruiken...
Volgens mij verspreiden Sint als goed heiligman samen met een échte Zwarte Piet op een trike de mest (die Twence niet mag verwaarden op Elhorst-Vloedbeld) nu met de nodige geurhinder over het plaveisel in Zenderen...

Sinterklaas op de St. Stephanusschool in Zenderen 2017


  Eerste lunchconcert in de Oude Kerk

  Het begint weer te bruisen in Borne op cultureel gebied. In juli en augustus is de Oude Kerk op...
  04-08-2021

  Keurslijf - Lijfgoed, Lingerie en Luxe

  Pikant? Het Bussemakerhuis noemt het een intiem inkijkje in de ondermode in de periode van 1775...
  03-08-2021

  Twentse Spaghettirellen in Borne

  In het kader van het Textiel Festival Twente 2021 voert Theatergroep De Jonge Honden in augustus...
  01-08-2021

  Borns Benefietconcert voor Giro 555

  ‘We gaan leuke dingen doen’, zegt Hans Oude Middendorp, bassist van het koor...
  28-07-2021

  Ricciotti viert gouden jubileum in Hertme

  Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum, onder andere tijdens een...
  27-07-2021

  Muzikaal duo brengt Bach naar Kloostergaarde

  Saskia Frijns (viool) en Bart Folkers (altviool), professionele musici, brengen op een zonnige...
  26-07-2021