Draejpiepers roeren zich zaterdag al
07-12-2017
WELKE ZENDERENAAR ONTVANGT DE ALLEREERSTE GOUDEN PIEPER?

Draejpiepers roeren zich zaterdag al

Hoewel het echte carnavalsweekend nog even op zich laat wachten, zijn er inmiddels al vele verenigingen die hun nieuwe hoogheden hebben verwelkomd en achter de schermen volop doende zijn met het bouwen van hun carnavalswagen en het vieren van de nodige feestjes. Zo ook in Zenderen, waar de jongeren van De Draejpiepers zich opmaken voor alle feestelijkheden. Komende zaterdag trekken ze huis-aan-huis door het kerkdorp met een ludieke verkoopactie, op vrijdag 15 december is het befaamde Piepersbal met de opkomst van de nieuwe hoogheden en op vrijdag 29 december ten slotte is er de uitreiking van de allereerste Gouden Pieper.

 

Huis-aan-huis kerstactie

Komende zaterdag 9 december trekt de Jongerenraad langs de Zenderense voordeuren om kerstkoekjes en chocolade bonbons te verkopen. Uiteraard hopen ze daarmee hun verenigingskas te spekken, maar tegelijkertijd willen ze zo de aandacht vestigen op het komende Piepersbal, zes dagen later. Bovendien kunnen de kopers van al het lekkers tegen een vrije gift dan een gooi doen naar de namen van de nieuwe hoogheden. Onder de juiste voorspellers wordt een rijkelijk gevulde verrassingsmand verloot.

 

Piepersbal

Een vaste waarde in het carnavalsjaar van De Draejpiepers vormt het Piepersbal op vrijdag 15 december. Jonkheer Bryan en Jonkvrouw Loes hebben hun zware taak er dan opzitten en treden af. Even later zullen ze worden opgevolgd door de nieuwe hoogheden en volgt de officiële installatie. Daarna kan het echte feest onder leiding van dj Robbin in de tijdelijke residentie -de tent aan de Lidwinaweg- losbarsten, onder het verleidelijke motto ‘De tent is warm, de tap staat koud en de koffie is op’.

 

Gouden Pieper voor bijzondere prestatie

Helemaal nieuw is het initiatief van de pas opgerichte Oud-Jonkergarde van De Draejpiepers om een Zenderenaar te onderscheiden met de Gouden Pieper. Iedereen - dus ook niet-carnavalisten - die zich het afgelopen jaar op een bijzondere en verdienstelijke wijze heeft ingezet voor de plaatselijke gemeenschap, maar eigenlijk nooit op de voorgrond treedt, kan voor deze onderscheiding in aanmerking komen. De organisatie roept de inwoners van Zenderen dan ook op geschikte kandidaten te nomineren. Dat kan door uiterlijk op 15 december aanstaande contact op te nemen met Luuk Nijenhuis of Thomas Mentink, óf een mailtje te sturen naar jongerenraad@doldraejers.nl.

 

De uitreiking van de allereerste Gouden Pieper vindt plaats tijdens de receptie van het nieuwe Jonkerpaar op vrijdag 29 december in het Rigtershoes in Zenderen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024