ZV bewijst zichzelf goede dienst
18-12-2017
DE LUTTE WORDT IN EIGEN HUIS RUIM AFGETROEFD: 1-4

ZV bewijst zichzelf goede dienst

Onder heerlijke voetbalomstandigheden -een graadje of twee boven nul, een zonnetje en weinig wind- won Zenderen Vooruit zondagmiddag op sportpark De Stockakker in en tegen De Lutte overtuigend met 1-4. Het bewees zichzelf daarmee een uitstekende dienst tegen een ploeg, die voor het duel nog twee punten meer bezat. Gezien de gedurfde strijdwijze een volledig terechte beloning voor een middag hard werken.

Coach Ruud Ottenhof moest een aantal basiskrachten aan de kant laten in verband met blessures, waardoor de 17-jarige Kees ten Broeke, spits van jongens onder 19, op de bank mocht plaatsnemen. Zenderen Vooruit begon vanaf het begin met het hoog druk zetten op de jonge verdediging van De Lutte. Gevolg van deze strijdwijze was dat De Lutte achterin onrustig werd en veelal de lange bal zocht richting de voorwaartsen. Dit bleek de hele wedstrijd amper een probleem voor Luuk Nijenhuis en Jordy Kamphuis (rechts op middelste foto), het centrale duo in de defensie van ZV.

Weinig te genieten
Zenderen Vooruit zelf probeerde in balbezit te combineren en dat lukte bij vlagen aardig. Echter in de eindfase waren de withemden onzorgvuldig, waardoor er zeker voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten viel.
 

Na een half uur kreeg Jelmer Kuipers een mogelijkheid voor de goal, maar hij gleed de bal naast het doel van De Lutte. Zo’n vijf minuten voor rust viel toch de 0-1 voor Zenderen Vooruit. Opnieuw kwam de bedrijvige Jelmer Kuipers in scoringspositie en ditmaal vond hij wel het net. Vlak voor het rustsignaal kreeg De Lutte een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar de bal verdween op miraculeuze wijze naast het doel van keeper Myron Eleveld (links op foto hiernaast). Met 0-1 zochten beide teams de kleedkamer op.

 

De eerste paar minuten van de tweede helft leek De Lutte scherper te zijn, maar dit beeld veranderde snel toen coach Ruud Ottenhof zijn spelers opnieuw aanzette om vol druk te zetten op de onzekere achterhoede van de thuisclub. De Lutte had in de rust de geblesseerde doelman moeten vervangen en ondanks dat de nieuwe goalie een prima indruk achterliet, maa,kte dat de tghuisp[loeg er niet zekerder op.
 

Het enige juiste
Na vijf minuten in de tweede helft werd rechterspits Thomas Klaassen de ruimte ingestuurd. Hij sneed knap naar binnen en schoot de bal perfect vanaf de rand van zestien meter over de keeper in de verre hoek: 0-2. Zenderen Vooruit deed daarna het enige juiste. In plaats van achterover te leunen en te gokken op een omschakelmoment, bleef het druk naar voren zetten en bleef het de gastheren afjagen.
 

De Lutte wist zich geen raad met die aanpak en kon niet anders dan de bal lang richting voorhoede spelen. Veelal verspeelde het de bal aan de jagende ZV-ers. De druk naar voren leverde voor de bezoekers het gewenste en verdiende resultaat op. Thomas Klaassen mocht zijn tweede treffer van de middag aantekenen: 0-3.

De wedstrijd was gespeeld en aanvoerder Tom Vetketel kon een kwartier voor tijd met een pijnlijke kopbal (hij raakte niet alleen de bal maar ook het hoofd van een verdediger) de score zelfs nog verder opvoeren naar 0-4. Een ongekende luxe voor de promovendus uit Zenderen.

 

Kans zich te tonen
Coach Ruud Ottenhof (rechts) bood met die geruststellende stand op het bord A-junior Kees ten Broeke de kans om zich te tonen. Hij verving Jelmer Kuipers. Ook werden Kevin Sonder en Mart Vetketel nog ingebracht voor Tom Vetketel en Robin Sonder. ZV had, wanneer het nog scherper was geweest, de score nog verder kunnen opvoeren. Dit lukte niet en De Lutte kon vlak voor tijd nog wat terugdoen door de 1-4 achter de prima keepende Myron te schuiven.

 

Het voetbal kan altijd beter, maar met een inzet zoals tegen Sportlust Glanerbrug en zondagmiddag tegen De Lutte, kunnen de mannen van Ruud Ottenhof het veel ploegen in de vierde klasse A moeilijk maken. Zenderen Vooruit verliet met deze overwinning de hatelijke laatste plaats en klimt naar plek tien met zeven punten uit negen wedstrijden. Het gaat met een goed gevoel richting de feestdagen en de winterstop.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021