Jelle als het gezicht van het G-voetbal
20-12-2017
‘GOEDE KEEPER ÉN MIDDENVELDER BIJ NEO’ MIDDELPUNT LANDELIJKE ACTIE

Jelle als het gezicht van het G-voetbal

Terwijl de kerstdiners en vuurwerkshows voor de deur staan, maken veel voetbalclubs in Nederland de balans op. Hoe ging de eerste seizoenshelft? Wat kan er beter? En hoe gaan we van start na de winterstop? Vragen die bij de G-voetbalafdeling van NEO al lang en breed zijn beantwoord.

“Wij hebben onlangs het nieuwe beleidsplan voor het G-voetbal gepresenteerd aan het bestuur om voor de komende jaren duidelijke richtlijnen te hebben en het nog meer onder de aandacht te brengen van de leden van de club en daarbuiten. Dit plan is met veel enthousiasme ontvangen. We zijn hier ruim vijf jaar geleden met niets gestart. Inmiddels hebben we drie G-voetbalteams (een bij de junioren en twee bij de senioren) en groeit het ledenaantal nog steeds”, vertelt Angélique Koedijk, begeleider van het G-voetbal van NEO.

Vanaf het eerste uur er bij
“Ze vervolgt: “Jelle Jepma was er vanaf het eerste uur bij. Een keeper in hart en nieren en bovendien een heel goede middenvelder. Als keeper is hij sterk op de lijn en coacht hij het hele team. Maar ook als middenvelder maakt hij flink wat meters. Een multifunctionele speler noemen ze dat toch? Hij pept altijd iedereen op. Niet voor niets is hij onze aanvoerder. Zonder altijd de aanvoerdersband te dragen, want bij elke wedstrijd wordt er een aanvoerder gekozen.”
 

“Ook buiten het veld is Jelle een bijzonder mens. Hij is sociaal, vriendelijk, nieuwsgierig en zeer fanatiek. Jelle staat altijd voor zijn team en de andere G-teams van NEO klaar. In zijn fanatisme slaat hij wel eens door, maar uiteindelijk tovert hij altijd weer een glimlach op zijn gezicht. Veel van de spelers uit onze G-teams zijn vrienden van elkaar geworden en ontmoeten elkaar ook buiten het voetbalveld. Volgend seizoen willen we er graag een vierde team bij. De werving voor nieuwe leden is in volle gang. We werken nauw samen met ondernemers, instellingen en buurtorganisaties. Ook proberen we nieuwe spelers te bereiken via onze Facebookpagina en website. En Jelle? Hopelijk blijft hij zijn hele leven hier voetballen”, eindigt Angélique met een glimlach.
 

Verrast met poster
NEO is een van de bijna 350 voetbalclubs, waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Jelle werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Jelle. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Jelle was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één krijgt een mooi plekje in de kantine van NEO.

 

Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig, zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen.

Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.


Volg de Facebookpagina van het G-voetbal bij NEO op www.facebook.com/rksvneogvoetbal

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019

Twentse derby voor Borhave

In de sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Vonder in Deurningen konden DSVD en Borhave hun...
08-09-2019