Sensationele bekerzege van NEO
21-12-2017
HOOFDKLASSER SILVOLDE UITGESCHAKELD, NU THUIS TEGEN SPARTA NIJKERK

Sensationele bekerzege van NEO

NEO ontpopt zich als een ware cupfighter. Het tekende donderdag voor een regelrechte sensatie in het toernooi om der KNVB beker door in eigen huis hoofdklasser Sportclub Silvolde met 2-1 uit te schakelen. Mede door Bornse doelpunten van Stijn Baars en Mauro Lohuis was de eindstand al bij rust bereikt. Bij de loting in het clubhuis van NEO kwam Sparta Nijkerk als volgende tegenstander uit een van de kokers. Opnieuw thuis en wederom tegen een hoofdklasser, dit keer uit het zaterdagvoetbal. Het duel staat gepland voor 10 februari 2018.

Vooral in de eerste helft speelde NEO ijzersterk. Van het op papier aanwezige en verwachte krachtsverschil in het voordeel van het drie klassen hoger acterende Silvolde was op het veld niets te bespeuren. Al na drie minuten schoot Pascal van Berkum de bal tegen de keeper van de Gelderse gasten op en hetzelfde overkwam Stijn Baars vijf minuten later.

Toch raak
In de twaalfde minuut was het echter toch raak. De doorgebroken Baars werd ten koste van een gele kaart gestuit. De vrije trap van Mauro Lohuis kon door de sluitpost van Silvolde slechts ten dele onschadelijk worden gemaakt, waarna Stijn Baars in de rebound voor de openingstreffer tekende. Nadat Tim Bijker de mogelijkheid op 2-0 had laten liggen viel halverwege de eerste helft de tweede Bornse treffer toch. Mauro Lohuis had succes met een strak schot.

Vijf minuten later was de spanning terug, toen de gasten tegen scoorden, al maakte de verder goed keepende invaller-doelman Thijmen Bertelink -hij verving de geblesseerde Bob Peterman- daarbij geen gelukkige indruk.
 

NEO raakte er niet door van de kook en na rust hadden Tim Bijker (2x) en Ron Spoler de strijd voortijdig in Borns voordeel kunnen beslissen. Silvolde probeerde vooral via lange ballen op gelijke hoogte te komen, maar liep zich elke keer weer stuk op de onverzettelijke tegenstander.
Coach Jan Willem van Holland van NEO: “Een geweldige afsluiting van de eerste seizoenhelft, echt fantastisch dit. Dit is een goed stel. Als we er met elkaar voor knokken, kunnen we een aardig balletje trappen. In de eerste helft heb ik echt genoten van de passie waarmee we speelden. Je weet dat een hoofdklasser niet zit te wachten op een derdeklasser, maar voor die gasten van ons was het prachtig.”

Mauro Lohuis zat na negentig minuten, niet als enige, compleet stuk. "Eeerlijk waar, ik ben helemaal kapot. Maar dit is wel heel mooi. Die bal van mij zat er lekker in. We geven elke wedstrijd alles, we hebben ook nu tot de laatste minuut geknokt. Dat dat moet zich dan uitbetalen. Vanavond was dat gelukkig zo.”

Twan Weghorst
In de laatste tien minuten plus blessuretijd kwam bij NEO Twan Weghorst (rechts) voor het eerst na lange tijd weer binnen de lijnen. Over de rentree van de spits, in het dagelijks leven piloot, zegt Van Holland: “Als Twan beschikbaar is, traint hij mee. Hij is nu tot maart weer hier en daarom voorlopig weer onderdeel van de groep. Als ik hem nodig denk te hebben, kan ik hem gebruiken.”

Bornenaar Joop van der Kolk, ambassadeur van de KNVB (middelste foto), maakte het feestje voor NEO compleet door voor de vierde ronde opnieuw een thuiswedstrijd voor de derdeklasser te loten. En met Sparta N wordt dat opnieuw een hoofdklasser. Jan Willem van Holland. “Het kan alleen maar mooi worden. De illusie dat we de beker winnen hebben we toch niet. Maar als je zag hoe vanavond ook die jonge gasten zich staande hielden, dat was niet verkeerd.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie vd tuuk — 22 dec 2017
Wat een fantastisch mooi potje voetbal.klasse van onze jongens.
Op mentaliteit gewonnen.
We hebben met z'n allen genoten!
Nu Sparta Nijkerk ff inpakken. 😀

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024