Gala-avond strooit met de lach
06-01-2018
BONTE MIX VAN BUUT, ZANG EN ACTS LEIDT TOT VERMAKELIJKE AVOND TOET’NBLOAZERS

Gala-avond strooit met de lach

De kop is eraf. De eerste Gala-avond van de carnavalsvereniging De Toet’nbloazers zit er weer op. Voor een zo goed als volle theaterzaal in het Kulturhus ontrolde zich vrijdagavond een bonte mix van carnavaleske humor, zang en dans, waarbij alle leden van de vereniging wel een rol hadden, Was het niet op het toneel of achter de coulissen, dan zaten ze wel in de zaal. Aan lange tafels of dichtbij het schap. Het plezier stond voorop en plezierig was het.

 

Soepel en luchtig werd het programma aan elkaar gepraat door Ann Kollen en Daan Meijer, de presentatoren van de avond. Ze wisten de vaart erin te houden en met de nodige smeuïge aan- en afkondigingen een extra dimensie te geven aan hetgeen er werd geboden. En dat was niet gering.

 

Hennik oet Boorn

Traditiegetrouw werd het spits afgebeten door Hennik oet Boorn, in het dagelijks leven Theo Lassche. Hij nam het leven van alledag, en soms ook dat in Borne, vaak vlijmscherp op de hak. Zo hekelde hij de genderneutrale discussie en staafde dit met een simpele handopsteking in de zaal. Ook gaf hij het college van Burgemeester en Wethouders, dat vanavond vertegenwoordigd was door de wethouders Michel Kotteman en Herman Mulder, enkele behoorlijke vegen uit de pan. Over het verspilde geld van de golfbaan in Zenderen bijvoorbeeld. “Een hole in one”, zo zei hij. “Geld dat verdwenen is in een groot zwart gat.”

 

Ook de 26,5 miljoen euro voor ‘de verbindingsweg die niet verbindt’ viel bij Hennik verkeerd. “Als er zoveel mensen op tegen zijn, dan zeg ik: “College, denk er nog eens goed over na!” Hij besloot zijn buut met het massaal meegezongen Borne Alaaf. Daarna volgde een bonte rij aan eenmalige artiesten. Van Raad van Elf tot Aafke en Ursula, van Eierwiefkes die zo uit de winkel van Lidl weggelopen leken te zijn, tot de damesgroep en dansmarietjes. Zelfs het tv-programma Voetbal Inside en de Beatles in hun legendarische Sgt. Pepper’s outfit kwamen voorbij.

 

De een wat soepeler dan de ander

Het slot van de optredens was gereserveerd voor de oud-Prinsen van de carnavalsvereniging. In Tiroler kleding wisten ze de zaal met veel Koos Alberts nummers in een mum van tijd in de benen te krijgen en gingen ze, de een wat soepeler dan de ander, een driftig ingestudeerd dansje niet uit de weg. Het was ruim 23.00 uur toen Ann en Daan het einde aankondigden van de bonte rij artiesten. Daarna werd er uiteraard nog vrolijk doorgefeest. Zaterdagavond is de tweede ronde. Dan zijn er ook veel andere carnavalsverenigingen die acte de presence zullen geven. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024