Begin van nieuwe toekomst Spookhuis
VOORBEREIDINGEN VERPLAATSING NAAR OPENLUCHTTHEATER GESTART

Begin van nieuwe toekomst Spookhuis

Een team van Bolink Milieu Techniek heeft woensdag een begin gemaakt met de voorbereidingen voor de verplaatsing van het Spookhuis aan de Lodieklanden in Hertme naar de locatie van het Openluchttheater. Eerste stappen in het proces zijn de asbestsanering en het verwijderen van de dakpannen van het monumentale pand.

“Het is een soort vooractiviteit voor de officiële start”, zegt voorzitter Herman Hullegie van het Openluchttheater Hertme, de nieuwe eigenaar van het Spookhuis. “We moeten nog wachten op de omgevingsvergunning, waarna we de aanbesteding kunnen doen richting aannemers. We verwachten eind februari, begin maart te kunnen beslissen welke aannemer dit project gaat uitvoeren.”

Schoon casco
Volgens Hullegie is het de bedoeling dat eind oktober de verplaatsing van het schone casco richting de nieuwe locatie bij het Openluchttheater is gerealiseerd en dat de accommodatie daarna in het voorjaar van 2019 in gebruik kan worden genomen. “In oktober starten we met het inrichten van het hele project. Ook dat wordt een proces van een aantal maanden en vergt voor ons de grootste investering. Vorig jaar hebben we al het bos opgeknapt en de plek is al zo ver voorbereid dat we het Spookhuis daar kunnen neerzetten. Op een plek dichtbij de kleedkamers van het Openluchttheater gaat de helft van de achterste poel om die reden dicht.”

Wanneer het Spookhuis eenmaal op de nieuwe plek is ingericht volgens het ontwerp van John Pisano, zal de gemeenschap uit Hertme daar op diverse manieren gebruik van maken. Herman Hullegie: “Opzet is onder meer dat de Heemkundegroep er straks terecht kan, dat er kleine optredens plaatsvinden, dat we er artiesten kunnen ontvangen voor de grotere evenementen in het Openluchttheater, dat we plaats bieden aan lokale verenigingen en dat we er kleine kamerconcerten kunnen houden.”

Speciale werkgroep
Het Openluchttheater heeft de nieuwe locatie voor het Spookhuis, met toestemming van het bisdom Utrecht, aangekocht van de Stephanusparochie. Gemeente Borne en Provincie Overijssel dragen bij met subsidies. Er is een speciale werkgroep in het leven geroepen om het project van het Spookhuis te begeleiden. Die bestaat behalve uit voorzitter Henk Veurman uit Theo Blenke (bouwkundige), Herman Hullegie (Openluchttheater), John Mentink (financiën), John Pisano (ontwerp interieur) en Herman Schabbink (beheerder terrein).

Herman Hullegie: “We hebben er twee jaar aan gewerkt om alle hobbels te nemen. Mooi dat we binnenkort eindelijk echt kunnen beginnen.” (WP)

Op de foto boven Herman Hullegie (rechts) met Henk Veurman, voorzitter van de Werkgroep Spookhuis. Onder Hullegie op de nieuwe locatie van het Spookhuis.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024