Macht in handen van zotten
PRINSEN VOORTVAREND AAN DE SLAG MET HET KINDERCARNAVAL

Macht in handen van zotten

Met het nodige traditionele gedraal overhandigde burgemeester Rob Welten vrijdagavond de sleutel van het dorp aan Stadsprins Ronny. Dat gebeurde niet voordat er de nodige grappen en grollen door de raadszaal geslingerd werden en niet voordat de diverse prinsen verantwoording af hadden gelegd aan de burgemeester over de aan hen opgedragen taken die tijdens de installatie van Prins Ronny waren uitgesproken.

 

Opdrachten

Saamhorigheid, serieus werk maken van de eigen proclamatiepunten én het kindercarnaval in de gemeente Borne van de grond trekken, daar ging het allemaal om. Opdrachten die vol enthousiasme en met de nodige voortvarendheid ter hand waren genomen. Met de proclamatiepunten was door iedereen al voortgang geboekt. Zo maken de Melbuulkes er serieus werk van om het carnaval in Friesland te introduceren en bestaan er concrete plannen om met een complete Bornse prinsengarde een heuse Carnavals Afterparty in Sexbierum op poten te zetten en proberen de Doldraejers hun mede carnavalisten én college van Burgemeester en Wethouders mee te trekken in deelname aan de RunBikeRun.

 

Oproep van Jeugdprins Job

En dan het kindercarnaval. De kinderoptocht, die vorig jaar voorzichtig maar met oh zo veel ambitie was opgezet, kent dit jaar geen vervolg. Tot grote teleurstelling van de Stichting Borns Carnaval en de burgemeester was het niet mogelijk gebleken om alle schooldirecteuren op één lijn te krijgen. Ook Jeugdprins Job van de Toet’nbloazers stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. “De grote mensen hebben gezegd dat de optocht niet doorgaat. Nu zijn we weer terug bij af en dat vinden wij niet leuk. Burgemeester, kunt u de directeuren niet verplichten ons een dag vrij te geven, zodat we allemaal kindercarnaval kunnen vieren? Dan willen de carnavalsverenigingen wel meedoen en helpen zodat we toch met alle kinderen carnaval kunnen vieren.”

 

Prinsen voortvarend aan de slag

En dat willen die verenigingen wel. Sterker nog, ze waren in gezamenlijkheid al begonnen met plannen smeden. Er zou een eigen organisatie moeten komen en alle kinderen moeten welkom zijn, lid van een carnavalsvereniging of niet. Een week voor het grote carnaval losbarst zou het allemaal moeten gebeuren, bij voorkeur in sporthal ’t Wooldrik. Zelfs over de invulling hadden de prinsen hun licht al laten schijnen. Een ‘carnamarkt’, verkleedhoek waar kinderen op hun mooist of gekst op de foto konden en een talentenshow, waarvoor de voorrondes op de scholen konden plaatsvinden en waarvan het grootste talent dan een felbegeerde wisselbokaal in ontvangst zou mogen nemen. Mogelijkheden en ideeën te over.

 

Kortom, het kindercarnaval 2019 stond er bij wijze van spreken al. De burgemeester was onder de indruk van de voortvarendheid waarmee de prinsen hun taken hadden aangepakt en het laatste restje twijfel om de macht uit handen te geven verdween als sneeuw voor de zon. En zo zijn het de zotten die de komende vier dagen alles te vertellen hebben in het dorp. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024