Pop up bibliotheek in de natuur
NATUURMAAND IN KULTURHUS EN BIBLIOTHEEK

Pop up bibliotheek in de natuur

Een mooi initiatief van zowel de Bibliotheek Borne en het Kulturhus: een natuurwandeling waarin halverwege een pop up bibliotheek staat. Bij de bibliotheek is verstand van boeken en tijdschriften die over de natuur gaan en bij de VVV kunnen ze mooie routes uitzetten. De samenwerking is prima.

 

De wandeling

Een route van zeven kilometer loopt via een stukje Oud Borne naar de vijver waar ook de Nieuwjaarsduik wordt gehouden. Via de prachtige essen gaat de route verder naar de pop up bibliotheek waar Ellen Jenneboer en Trudy Reef de bibliotheek bemannen. Daarna weer een stuk door het Twentse coulisselandschap en via het nieuwste gedeelte van de Bornse Maten terug naar het eindpunt bij het Kulturhus.

 

Het is erg koud op 17 maart: het vriest min 3 graden en door de harde, koude wind voelt het buiten aan als min 11. Ook dwarrelt er wat sneeuw uit de grijze lucht. Geen temperatuur om een gezellige wandeling te maken. Toch is er een aantal mensen dat de sprong waagt, zij trotseren de elementen. Daarnaast hebben veel bezoekers van het Kulturhus de goed verzorgde routebeschrijving meegenomen. Zij wachten waarschijnlijk op beter en warmer weer. De bibliotheek heeft er ook een prijsvraag aan verbonden vandaag; stuur een mooie natuurfoto in die vandaag gemaakt is. Inzenden naar info@vvvborne.nl .

 

De pop up bibliotheek

Ellen Jenneboer (foto rechts) en Trudy Reef( foto links) staan dik ingepakt onder het partytentje. Een rek met boeken en tijdschriften staat wat te wankelen in de harde wind. Aan de stoeltjes wapperen de tasjes en de tafelkleedjes doen vrolijk mee. Maar de dames hebben er zin in: er is koffie, cake en er zijn paaseitjes. Voor de warmte kunnen ze soms even schuilen in hun auto. Met muziek en wat dansen op de muziek houden zij zich ook warm. Via de app hebben ze voldoende contact met het thuisfront om te weten hoeveel mensen onderweg zijn.

 

Volgende week organiseert het Kulturhus een Natuurmarkt. Voor informatie kunt u terecht op de website van het Kulturhus: www.kulturhusborne.nl (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024