Solide winst van BVV Borne
23-04-2018
GEELZWARTEN VERSLAAN FC BERGHUIZEN MET 3-1

Solide winst van BVV Borne

Een volwassen spelend BVV Borne heeft in een goede wedstrijd FC Berghuizen met 3-1 verslagen. Op het eigen sportpark kwamen de geelzwarten nog wel op achterstand, maar zetten dit na de pauze om in een klinkende overwinning. Daarmee pakten ze op een goed gevuld Sportpark ‘t Wooldrik drie belangrijke punten.

 

De eerste 15 minuten speelde het duel zich met name af op het middenveld. De voorwaartsen van beide ploegen konden amper worden bereikt en mocht dat al eens gebeuren dan stond aan Bornse kant Chiel Kosterink prima te verdedigen. De eerste corner van de wedstrijd was voor de gasten uit Oldenzaal, maar Borne stond prima en er kwam geen gevaar. Na exact 30 minuten spelen kwamen de Bornenaren echter wel op achterstand. Het was Roy Scholte op Reimer die van de rand van het strafschopgebied ongehinderd mocht uithalen en met een bekeken bal de linkerbenedenhoek vond. Doelman Post had het nakijken en de stand was 0-1.

 

Geen paniek
Zoals vaker dit seizoen raakten de gastheren niet in paniek en heeft het de kwaliteit om op te schakelen en het initiatief direct naar zich toe te trekken. Zeven minuten later was het dan ook alweer gelijk: 1-1. Een goed uitgevoerde en snelle Borne aanval over de rechterflank leek te stranden in het strafschopgebied, maar werd met moeite half weggewerkt buiten de zestien, waar Danny van Laar klaarstond om met rechts uit te halen en de rechterhoek te vinden. Een mooie treffer van Van Laar op een belangrijk moment voor de ploeg.

 

In de 42ste minuut had BVV Borne op voorsprong kunnen komen toen Chiel Kosterink alleen voor de doelman verscheen. Kosterink koos een hoek maar zag de keeper dezelfde hoek kiezen en de bal met zijn benen blokken. Borne wilde nog voor de pauze scoren en zette wederom aan. In de 43ste minuut ging Mart Kosterink alleen op de goal af, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel.

 

Wonderschoon
In het tweede bedrijf hielden de Bornenaren het baltempo hoog en lieten ze de gasten van links naar rechts lopen, nog zonder kans echter op een doelpoging. FC Berghuizen kwam er even niet meer aan te pas. Wat niet wil zeggen dat de thuisploeg het rustig aan kon doen want het stond nog altijd gelijk. In de 64ste minuut was het Sander Toebes die met een wonderschone treffer de stand op 2-1 bracht. Hij ontving het leer op 30 meter van de goal, ging op snelheid zijn tegenstander voorbij, werd nog wel naar de rechterzijkant binnen de zestien meter gedwongen en besloot tot een schot op goal. De bal verliet de voet van Toebes met veel gevoel en met uiterste precisie belandde het leer in de linkerkruising.

 

Borne stond op voorsprong en ging op jacht naar meer. FC Berghuizen herpakte zich echter en zag een poging in het zijnet belanden. Het spel golfde nu op en neer. In de 73ste minuut miste Mart Kosterink een reuze kans en vijf minuten later ging een schot van Toebes rakelings over. In de 82ste minuut verrichtte de Borne goalie een cruciale redding door van dichtbij een kopbal te keren anders had het zomaar gelijk gestaan.

 

Borne had het al moeten beslissen en deed dat in de 86ste minuut alsnog. Het was Sven Pieterson die slim de vrije ruimte koos en niet faalde toen hij alleen voor de doelman verscheen: 3-1. Het duel was gespeeld. Volgende week neemt BVV Borne het op tegen de hoofdmacht van De Tubanters 1897. De wedstrijd op Sportpark Diekman-Oost in Enschede begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Groen brengt rust, zuurstof en gezelligheid

Jacomijn Prinsen, een jonge vrouw met groene vingers, is sinds kort de trotse eigenaresse van...
19-03-2020

FC Twente traint bij NEO

Het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo is door het vele regenwater een onbespeelbare...
10-03-2020

BVV Borne wint moeizaam

Borne kende zondagmiddag een prima start in Lonneker. Al in de tiende minuut was het raak. Mart...
09-03-2020

Zenderen Vooruit verliest van Hengelo

ZV kreeg zondagmiddag weliswaar de eerste mogelijkheden, maar het was ongelukkig in de eindfase....
08-03-2020

Apollo 8 blijft koploper in kampioenspoule

Eurosped begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg direct onder druk. Apollo 8 liep...
08-03-2020

NEO lijdt verdiende nederlaag

In het eerste bedrijf zag niets er naar uit dat NEO op een behoorlijke nederlaag zou worden...
08-03-2020