BVV Borne wint met 0-2 van De Tubanters
30-04-2018
DUBBEL GEVOEL NA WINST IN ENSCHEDE

BVV Borne wint met 0-2 van De Tubanters

BVV Borne heeft verzuimd om in Enschede aan het doelsaldo te werken in het duel tegen De Tubanters 1897. Na legio kansen en diverse malen oog in oog met de doelman te staan bleef het steken bij 0-2, een stand die halverwege al was bereikt. De geelzwarten startten voortvarend en zetten de thuisploeg direct onder druk. Een strijdwijze die de Bornenaren wel vaker hebben laten zien dit seizoen en die niet zelden tot succes heeft geleid. De thuisploeg hield de linies echter zo compact dat het lastig was voor Borne om voor het doel te komen.

 

Aangezien de Bornse verdediging stond als een huis, waren de kansen schaars in de beginfase van dit duel. De gastheren waren niet van plan hun verdedigende stelling te verlaten en het was aan Borne om daar een antwoord op te vinden. De lange bal werd niet gehanteerd door de geelzwarten en al combinerend werd gezocht naar ruimte om op doel te schieten. Pogingen van Toebes en Van Laar gingen nog naast het doel en Mart Kosterinks’ kopbal strandde op de paal.

 

Ban gebroken

De druk op het doel van De Tubanters nam toe en het was wachten op de openingstreffer van de Bornenaren. Waar eerst Jordy Dobbe goed doorging over de rechterflank en zijn lage voorzet door iedereen gemist zag worden, was het in de 32ste minuut wel raak. Een goed genomen vrije trap aan de rechterkant van het veld eindigde bij de tweede paal, werd voor het doel gebracht, waarna Hofman zijn poging nog geblokt zag worden en Laurens Huitink alert reageerde en het leer over de lijn tikte: 1-0 voor Borne en de ban was gebroken.

 

In de 44ste minuut werd de stand door een treffer van Sven Pieterson op 2-0 gebracht. Het was de goedspelende Assink die voor de zoveelste keer zijn directe tegenstander het nakijken gaf en op de rand van het strafschopgebied onreglementair ten val werd gebracht. Pieterson schoot de vrije trap nauwkeurig en met de juiste snelheid onderin de rechterhoek. Keeper kansloos en de score verdubbeld zo vlak voor rust, beter kon haast niet.

 

Veel ruimte

Na de pauze gingen de geelzwarten vrolijk verder met aanvallen en was het wachten op de bevrijdende derde treffer. Na een uur spelen verlieten de Enschedeërs hun verdedigende stellingen en gingen ze op jacht naar de aansluitingstreffer. Dit leverde voor de gasten veel ruimte op achter de verdediging. In de 76ste minuut volgde er een goede kans voor Toebes, maar de doelman ranselde de bal uit de korte hoek. Er kwam steeds meer ruimte achter de laatste linie en dat was het moment voor Borne trainer Rob Bakker om de moegestreden Sander Toebes te wisselen voor de frisse Jeroen Vos die met zijn snelheid in staat moest zijn om de geboden ruimte te benutten.

 

De zienswijze van Bakker werd beloond, zijn ploeg pakte het signaal goed op en meerdere spelers stelden Vos herhaaldelijk in staat om alleen op de doelman af te gaan. Deze laatste had het vizier niet op scherp en zag al zijn schoten door de doelman gestopt worden. Borne had met grote cijfers kunnen en misschien wel moeten winnen. Toch heeft de ploeg aangetoond dat het in staat is om tijdens een duel van strijdplan te veranderen en ook op een andere wijze legio kansen kan creëren.

 

Volgende week neemt BVV Borne het op tegen het sterk spelende SV Almelo. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020