160 Koorleden snakken naar zuurstof…
UNIEKE SAMENZANG 6 REGIONALE KOREN IN AANLOOP NAAR PERCUSSION LIVE

160 Koorleden snakken naar zuurstof…

Zondagmorgen om tien uur stonden ze voor het eerst samen tussen de banken van het Openluchttheater in Hertme, de 160 koorleden van zes regionale koren. Ze repeteren er voor het inmiddels befaamde Percussion Live, het muzikale showconcert dat op zaterdagavond 15 september in het theater zal worden uitgevoerd. De koorzang moet de ultieme kers op de taart vormen van dit concert dat in haar twee voorgaande edities in het Kulturhus telkens voor een uitverkocht huis zorgde.

 

Lang gekoesterde wens

Het concert is een initiatief van de melodische slagwerkgroep St. Gregorius Hertme, waarin ze licht klassieke muziek, alsook pop, rock, reggae en het feestgenre ten gehore brengt. Muzikaal worden ze ook dit jaar weer ondersteund door het Bornse gitaar- en zangduo Double6. En nu wordt er dan ook een koor van maar liefst 160 man aan toegevoegd. “Het was een lang gekoesterde wens van ons om tijdens dit concert met een groot koor te werken”, aldus Gerard Schabbink van St. Gregorius. Van het een kwam het ander.

 

“Want als we groot willen, dan gáán we ook groot”, zo kijkt Schabbink lachend terug op de aanloop. Het duurde niet lang of de koren Cantiamo uit Albergen, Courage uit Langeveen, Belcanto uit Fleringen, Nouveau uit Reutum, Koor Mix en Zenderen en Koor Contrast uit Hertme zeiden ja. Vervolgens werd Peter Löbker bereid gevonden het gelegenheidskoor te dirigeren. “Deze omvang betekende ook dat we vanuit het Kulturhus de overstap wilden maken naar het Openluchttheater. Daar hebben we immers meer ruimte, zowel voor de uitvoerenden als voor de bezoekers. Maar ook dienden we een vergunning aan te vragen en moesten we allerlei logistieke zaken gaan regelen.”

 

De juiste toon

Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt en konden de koren al in eigen huis aan de slag met hun individuele voorbereidingen. En zondagmorgen was het dan eindelijk zover dat alle koorleden samenkwamen. Op een vroeg tijdstip en dat terwijl meerdere koren de avond tevoren al een stevig feestje hadden gevierd. “Ik merk dat jullie snakken naar zuurstof”, was dan ook al snel een van de opmerkingen van Löbker. Binnen een kwartier hadden ze echter de juiste toon te pakken en klonk het Conquest of paradise feilloos door het nog stille Hertme.

 

“Het mooie van dit alles is dat de koren én Double6 elkaar hebben gevonden”, aldus Schabbink. Ze werken al op meerdere gebieden met elkaar samen, vullen elkaar aan en helpen elkaar. Dat is toch geweldig?!” Ook in de komende tijd zullen er meerdere gezamenlijke repetities volgen en uiteindelijk zal ook de slagwerkgroep zich bij de 160 zangers voegen om er weer een spetterende uitvoering van te maken. (AJ/BM)

 

De kaartverkoop voor zaterdag 15 september is inmiddels gestart (zie: www.percussionlive.nl). Kaarten kosten 10 euro, het concert begint om 20.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024