Webton Beach geplaatst voor NK Beachhandbal
28-06-2018
NIEUW TEAM NESTELT ZICH SNEL BIJ DE TOP

Webton Beach geplaatst voor NK Beachhandbal

Het beachhandbalseizoen is al bijna op de helft wanneer de speelsters van Webton Beach Twente, vanuit verschillende zaalhandbalverenigingen, bij elkaar worden gehaald en eind april de eerste training een feit is. Toch zijn ze erin geslaagd om met slechts zeven weken trainen en maar drie kwalificatietoernooien, zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap beachhandbal.

 

Onder leiding van trainers/coaches Coen Ensink en Remco Hogeslag traint de damesselectie samen met de heren van HHV Donar Hengelo, dat zich als lijstaanvoerder eveneens heeft geplaatst voor het NK twee keer per week op de velden van Webton Beach Twente in Borne. Door deze samenwerking kunnen de dames trainen op een uitstekende locatie, die ook bij slecht weer gewoon toegankelijk is en kan Webton Beach Twente zich nu naast beachvolleybalaccommodatie ook als locatie voor beachhandbal verder ontwikkelen.

 

Trots

De meeste teams die een NK-ticket bemachtigen, spelen gemiddeld zo’n vier tot vijf kwalificatietoernooien in een seizoen. Gedurende het toernooiencircuit verzamelen de teams ranking punten. Vervolgens ontvangen de op 18 juni acht hoogstgeplaatste teams uit die ranking een uitnodiging voor het Nederlands Kampioenschap. De meeste teams in de top acht spelen al langere tijd samen. In het bovenste deel van de ranking zitten zelfs teams die ook op Europees niveau uitkomen en teams met speelsters die ook voor de Nationale ploeg uitkomen. “Dat wij ons nu ook in dit rijtje mogen voegen, is dus best wel iets waar we trots op mogen zijn”, aldus trainer Coen Ensink.

 

Plezier

Samen met collega-trainer Remco ziet hij nog veel potentie bij de dames. Hoewel een bredere selectie met het oog op de toekomst zeker een must is, denken beide heren nog mooie dingen met dit team te kunnen bereiken. "Voor nu richten we ons natuurlijk voornamelijk op het NK, maar de eerste toernooien voor volgend seizoen staan ook alweer in onze agenda's. Wat de kracht is van dit team? "Plezier!", is zonder twijfel het eerste antwoord. "Ze komen allemaal van verschillende zaalverenigingen, kenden elkaar zeven weken geleden als tegenstander, teamgenoot of helemaal niet en klikken toch gewoon enorm goed met elkaar! Zowel op trainingen als tijdens toernooien hebben we veel lol met elkaar maar tegelijk is iedereen ook serieus. Als er gespeeld moet worden kan iedereen de knop omzetten voor de prestatie."

 

Ook Borhave goed vertegenwoordigd

Op 6 juli vertrekken de dames richting Biddinghuizen om daar op 7 en 8 juli voor de titel te gaan strijden. Medaillekansen? "We zijn ingedeeld in een zware poule en spelen tegen teams met internationale ervaring. Dit betekent absoluut niet dat de dames geen kans maken, maar er zal wel heel hard gewerkt moeten worden." Natuurlijk is het trainersduo ook reëel. “Maar we gaan er zeker niet heen om laatste te worden en met zo’n instelling heb je de 1e 2 punten al in de tas!", zegt trainer Remco Hogeslag.

Naast Webton Beach Twente bij de dames en HHV Donar Hengelo bij de heren senioren, is de regio Twente ook bij de jeugd sterk vertegenwoordigd tijdens het NK; Handbalvereniging Borhave uit Borne plaatst zich in maar liefst 5 van de 8 jeugdcategorieën en bij handbalvereniging Combinatie ’64 uit Losser is het voor twee teams raak. Ook bij handbalvereniging Olympia Hengelo, die voor de beachhandbal een combinatie is aangegaan met de Stormvogels uit Haaksbergen, kon de vlag uit. Ook zij mogen met een jeugdteam op 7 en 8 juli afreizen naar Biddinghuizen.

 

(Op de teamfoto boven ontbreken trainer Remco Hogeslag en keepster Maud Bakker. Op de foto in de tekst Carmen Hogeslag)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020

Borhave start overtuigend tegen DSVD

Na bijna zeven maanden is de handbaleredivisie afgelopen zondag weer van start gegaan. Borhave...
14-09-2020

NEO wint van Dedemsvaart en bekert door

In een uiterst sportief bekerduel tegen SV Dedemsvaart bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen...
13-09-2020

Nieuwe impuls voor Racket & Fit Center

“In potentie is dit een fantastisch sportcentrum. Het ligt centraal in Twente, heeft vijf...
11-09-2020

Rabo ClubSupport is gestart!

ADVERTORIAL • Met Rabo ClubSupport beslissen Rabobank-leden welke verenigingen en...
06-09-2020