Marit is The Voice of Borne
ZINDERENDE FINALE VOOR ZES KANDIDATEN

Marit is The Voice of Borne

Spannend, dat was het wel voor Sterre Kleinherenbrink, Ayla Alberts, Hidde Vos, Marit Holterman, Daliah Sahutoglu en Karlijn Boswerger (foto van links naar rechts). Begeleid door ofwel het C orkest ofwel het B orkest of het A orkest van de Bornse Harmonie lieten zij allen hun zangtalent horen. Mathijs Jansen presenteerde de avond, hij stelde iedere kandidaat goed op zijn of haar gemak. In zijn dagelijks leven is hij medewerker Fun & entertainment bij Landal Greenparks.

 

De kandidaten

Voor Hidde Vos was dat minder nodig, hij had binnen de kortste keren de zaal op zijn hand met het gemakkelijk in het gehoor liggende `Iedereen is van de wereld`. Het oordeel van de jury luidde dan ook dat hij de mensen gemakkelijk meekrijgt. De jury adviseerde hem ook zangles te nemen. Zal moeilijk voor hem worden om het advies op te volgen omdat hij ook al meespeelt bij de Bornse Harmonie en hij een liefhebber is van “Niks doen.”

 

Ayla Alberts heeft volgens de jury een warme stem en is stoer. Ze moet niet bang zijn om `donker `te zingen. Zij zong het lied `Hallelujah`.

 

Sterre Kleinherenbrink beschikt over een heldere stem en zingt mooie lange tonen. Van de jury mag ze iets meer in het verhaal van het liedje zingen. `Omarm me` zong zij in een mooi timbre.

 

Daliah Sahutoglu, de jongste deelnemer (11 jaar) klinkt bijna volwassen in de emotie. Ook haar lichaam doet mee in de emotie. `Writings on the Wall` kwam goed over het voetlicht.

 

Marit Holterman heeft met haar lange blonde haren een frisse uitstraling. Ook staat ze heel ontspannen op het podium. “Een mooie frasering en soms een bluesy klank.” `Addicted to you` was haar lied.

 

Karlijn Boswerger tenslotte heeft een mooie, kleine vibrato in haar stem. Haar `People, help the people` past bij haar persoon. Ze krijgt het advies veel genres te gaan zingen.

 

De Bornse Harmonie

De begeleiding door de C, B en A orkesten van de Bornse Harmonie klonk weer als een klok. De bezielende leiding van Marcel Bergboer op de bok brengt het orkest, maar ook de zangers op het podium, tot het beste wat zij kunnen brengen. Een plezier om naar te luisteren. Zowel voor als na het optreden van twee zangers speelde de Bornse Harmonie stukken als : `Lion King`, `Persis` en ook het bekende `Game of Thrones`.

 

De jury

Niet de eerste de besten vormde de jury. Caroline Goudswaard geeft onder andere zangles aan twee conservatoria, Zwolle en Enschede en aan individuele leerlingen. Ook is zij bekend van optredens bij bijvoorbeeld het North Sea Festival en zingt zij in bij commercials.

Jorieke Spijker is wel bekend in Borne. Ze zingt geregeld bij uitvoeringen van de Bornse Harmonie. Ook zij heeft, net als de kandidaten, nog steeds zangles om haar technieken te verbeteren.

Rogier Lentelink tenslotte is uitvoerend musicus en speelt in twee bands. Ook is hij muziekdocent bij Twickelcollege Borne. Het driemanschap is uitstekend gekwalificeerd om de kandidaten te beoordelen.

 

De finale

Daar sta je dan met je zessen, wachtend op het oordeel. De jury gaf alleen opbouwende kritiek maar deelde ook veel complimenten uit (zie beschrijving kandidaten). Uiteindelijk kozen zij voor Daliah Sahutoglu en Marit Holterman. Beiden traden nog een keer op met hun lied.

 

Toen moest het publiek kiezen: door middel van een blauw of rood gekleurde kaart kon gekozen worden. Een goede manier om de kaarten op te halen en in alle rust te tellen. Uiteindelijk werd Marit Holterman tot winnares gekozen. Ze bleek volkomen verrast: “Te gek vet”, was haar eerste commentaar na van de schrik bekomen. Daliah toonde zich een goed verliezer door Marit meteen te feliciteren. Marits' prijs is een opname van haar liedje in een professionele studio. De CD en USB stick met de opname is dan voor haar.

 

Het grote publiek met veel familieleden in de zaal van Twickel Borne genoot van de muziek, maar ook van de taarten die door leden van de Bornse Harmonie waren gebakken. Zo’n 13 taarten vonden gretig aftrek. Een jongen had zelfs een Willy Worteltjestaart volgens recept uit de Donald Duck gebakken. Ook hij speelt bij de Bornse Harmonie. Met zulke leden kan de Bornse Harmonie blij zijn.

 

The Voice of Borne finale bleek een geslaagde avond waar zowel publiek als uitvoerenden met plezier op terugkijken. Volgend jaar een herhaling? Vast wel. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Speelfilm Lina 11 oktober in premičre

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat Bornenaar Hans Mulder en Karin Nijhof van Aveleijn het...
17-09-2020

‘Eindelijk weer eens een live concert’

Zaterdagavond werd de concertdriedaagse in het Openluchttheater Hertme afgesloten met een...
13-09-2020

Rondje langs het cultureel erfgoed

Wederom is er in deze coronatijd een creatieve oplossing gevonden om cultuur onder de aandacht...
12-09-2020

Pieter Omtzigt over tanend vertrouwen

Niemand minder dan Pieter Omtzigt is op zondagmiddag 27 september de spreker tijdens het eerste...
12-09-2020

Nielson intiem in Hertme

Het mocht weer, het kon weer, Metropool Open Air concerten in het mooie openluchttheater van...
10-09-2020

Roodkapje vermaakt klein én groot

Zondagmiddag was Roodkapje in Hertme. Met in haar kielzog de wolf, Assepoester, een geit en de...
06-09-2020