Percussion Live schittert in Hertme
EEN UITVERKOCHT OPENLUCHTTHEATER GENIET VAN SFEER, MUZIEK EN ZANG

Percussion Live schittert in Hertme

‘Als we groot willen, dan gáán we ook groot”, riep Gerard Schabbink van de slagwerkgroep St. Gregorius enkele maanden geleden, toen er voor het eerst in het Openluchttheater in Hertme werd geoefend met maar liefst 160 koorleden. En groot werd het, zaterdagavond tijdens het derde showconcert van de Hertmese muziekvereniging. De 1.200 bezoekers van Percussion Live zorgden voor een uitverkocht ‘huis’ en kregen een schitterende show voorgeschoteld waarin ze soms ogen en oren tekort kwamen.

 

De voorgaande twee concerten vonden plaats in het Kulturhus en zorgden telkens twee avonden achter elkaar voor veel enthousiasme en eveneens volle zalen. Het gaf de muzikanten de nodige prikkels om de lat nóg hoger te leggen. Gekozen werd voor het Openluchttheater en bovendien werden zes koren uit de regio gevraagd een bijdrage te leveren: Mix uit Zenderen, Belcanto uit Fleringen, Cantiamo uit Albergen, Contrast uit Hertme, Themakoor Courage uit Langeveen en Nouveau uit Reutum. Samen - 160 man sterk - zouden ze één groot koor moeten vormen. En natuurlijk was ook Double6 weer van de partij, de vaste waarde tijdens het jaarlijkse showconcert.

 

Metershoge vlammen

Zaterdagavond, tijdens de derde editie en in de open lucht, moest het dus gebeuren. In een al bijna donker theater en slechts verlicht door de spannende en veelkleurige spots kwamen als eersten de koorleden op, de dames in stemmig zwart, de heren in zwart-wit. Ze werden begroet met een warm applaus en datzelfde ritueel herhaalde zich toen ook de muzikanten van St. Gregorius en last but not least dirigent Marco Onstenk het grote podium betraden. Het eerste nummer O Fortuna, waarin koor en orkest gezamenlijk optrokken, werd begeleid door metershoge vlammen, die precies op de tonen van de muziek omhoogschoten.

 

Het vormde de opmaat voor een wervelende show waarin dirigent Marco Onstenk in zijn hagelwitte kostuum het plezier in muziek maken voortreffelijk verbeeldde. Hoe meeslepend was niet de koorzang tijdens Conquest of Paradise en hoe indrukwekkend het Africa van Toto? Of de uitbundigheid tijdens ‘Iedereen is van de wereld’, terwijl anderen weer zichtbaar genoten van de gevoelige nummers die Double6 ten gehore bracht... Voor de 1.200 bezoekers, de 160 koorleden, de 28 muzikanten en alle anderen die voor of achter de schermen een bijdrage leverden, was het genieten. Of, zoals een van de bezoekers het zei: “Geweldig, wat een avond! Bløf en vele andere grootheden hebben al op dit podium gestaan, maar mooier dan dit kan het niet worden.” (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Herman — 16 sep 2018
Mooi verwoord, bedankt voor de aandacht die jullie er weer aan geschonken hebben.
Het was voor ons ook weer een toppertje om als spelende muzikant er van te genieten.

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024