Zijn de Apollo dames er klaar voor?
01-10-2018
DUITSE TOPPERS ZIJN IN PRESENTATIEWEDSTRIJD MET 1-3 NOG EEN MAATJE TE GROOT

Zijn de Apollo dames er klaar voor?

De dames van volleybalvereniging Apollo 8 wisten zondag in de goedgevulde sporthal De Veste niet te stunten tegen de Ladies in Black uit Aachen, de nummer drie uit de Bundesliga van het afgelopen seizoen. De presentatiewedstrijd, met drie nieuwe gezichten (Jeanine Stoeten, Carlijn Koebrugge en Emma Bredewoud), aangevuld met twee jeugdspeelsters (Floor Steenwelle en Tess Leemreize), werd met 1-3 verloren.

 

Het Bornse team begon met een 5-1 voorsprong sterk aan de wedstrijd tegen de full profs uit het Duitse Aachen. De gasten wisten echter de set te kantelen en bogen de achterstand om in een voorsprong van 12-13. Door het constante spel wisten de Ladies in Black de set met 19-25 te winnen. In de tweede en derde set liep Apollo 8 al snel een achterstand op. De sets werden verloren met 14-25 en 18-25. In de vierde set ging het gelijk op. Een 18-20 achterstand werd omgebogen in een setwinst van 25-23. De wedstrijd eindigde in een 1-3 nederlaag voor Apollo 8.

 

‘Als team moeten we groeien’

Zoals gezegd maakte Jeanine Stoeten haar debuut voor Apollo 8 tegen haar oude club uit Duitsland. “We kijken terug op een mooie krachtmeting tegen deze Duitse topper. Je ziet dat zij net iets nauwkeuriger en constanter spelen. Dat maakt op dit niveau duidelijk het verschil. Als team moeten we groeien en minder eigen fouten maken. Deze week zetten we de puntjes op de i richting de eerste competitiewedstrijd.”

 

Aanvoerster Esther Huls kwam de eerste twee sets in actie. “Ik heb uiteraard weer genoten om te spelen voor het eigen thuispubliek. De wedstrijd was er een met ups en downs. We hebben goede en minder goede dingen laten zien. We weten waar we aan moeten werken en ik heb vertrouwen in ons debuut in de eredivisie aankomende zaterdag.”

 

Trainers tevreden

De trainers Thijs en Bart Oosting kijken met tevredenheid terug op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. “Vandaag troffen we met de Ladies in Black een sterke tegenstander. Je ziet dat ze vooral op aanvallend gebied veelpowerin huis hebben. Daarin moeten wij nog groeien. De afgelopen weken hebben we veel oefenwedstrijden gespeeld en we zien een stijgende lijn. We kijken dan ook uit naar de start van het seizoen en hopen volgende week de eerste punten te pakken,” aldus beide trainers.

 

Komende zaterdag speelt Apollo 8 de allereerste officiële wedstrijd in de eredivisie. Tegenstander is Fast Flamingo’s Activa uit Gennep. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Gennep.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ria BloemhoffKk — 01 okt 2018
Wens jullie veel succes bij jullie eerste wedstrijd in de EREDIVISIE

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024