Flierefluiten in Het Dijkhuis
14-10-2018
RODE KRUIS VERZORGT GEZELLIGE MIDDAG

Flierefluiten in Het Dijkhuis

Wilmien ten Dam (foto links) en Margreet Perik organiseerden zaterdagmiddag de gezellige middag voor de bewoners van Het Dijkhuis, De Kloosterhof en Huize Theresia uit Bornerbroek. Het grote Atrium is goed gevuld en iedereen zit klaar voor De Flierefluiters uit Haaksbergen.

 

De Flierefluiters

Het koor bestaat uit ongeveer 37 leden, zowel mannen als vrouwen. Het koor kan beschikken over een ledenwachtlijst, waar nog een aantal mensen, waaronder zes heren staan. Een luxe in deze tijd.

 

Veertien jaar geleden is het koor door de dames Betsie en Riky Eijsink, nichten van elkaar, opgericht. De dirigent is Henk Eijsink, de echtgenoot van Betsie Eijsink. Henk Eijsink (foto rechts): “We treden veel op, zeker 20 keer per jaar. We zijn overal welkom, volgende week bijvoorbeeld zingen we op de markt in Haaksbergen. Het vorig jaar bestond die markt 150 jaar en traden we op. Dat beviel kennelijk zo goed dat we nu weer terugkomen. Ook in Duitsland treden we geregeld op. Ons repertoire bestaat dan ook uit Nederlandse liedjes, Duitse liedjes en liedjes die gezongen worden in het dialect. De koorleden zijn allen boven de 65, alleen ik nog niet. Voor dit jaar hebben we ook een kerstprogramma.”

 

De verbindende teksten spreekt de dirigent uit, bij een enkel lied hoort een verhaaltje. Dat is het geval bij het Zwerverslied waarin verhaald wordt dat boerenjongens de ransel oppakten en aan het zwerven sloegen: “Zo lang niet geschreven vanuit het verre land. Jij zoekt geluk in den vreemde, de plek bij de haard blijft leeg.” Helaas keerden soms de boerenzoons niet terug.

 

De toehoorders

De bewoners van De Kloosterhof zijn onder begeleiding gekomen, de bewoners van Huize Theresia zijn met busjes opgehaald. Iedereen geniet zichtbaar van het gebodene. Bij het lied: `Even samen lachen`, klapt iedereen gezellig mee. Ook de dialectliedjes als 'Twentelaand' worden met instemming beluisterd. Meezingen gebeurt niet vanmiddag. Al met al is het een mooie afwisseling van liedjes in de verschillende talen. Soms klinkt er even een hapering bij het invallen, maar verder wordt goed gezongen.

 

In de pauze is er een verkoop van poppen met gebreide kleertjes, knuffels en kaarten die vervaardigd zijn door leden van het Rode Kruis. De middag wordt zowel door het Rode Kruis gesponsord als door Het Dijkhuis. Twee keer per jaar verzorgt het Rode Kruis een gezellige middag voor de bewoners. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024